هنر اسلامی را جهانی کنیم
کد خبر: 3819252
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۳
وزیر علوم:

هنر اسلامی را جهانی کنیم

گروه اجتماعی ــ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر ترویج هنر اسلامی میان هنرمندان جهان، گفت: به منظور ترویج هنر اسلامی باید علاوه بر بهره‌گیری از توان و ظرفیت صاحبان هنر، برای آموزش و تربیت هنرمندان این حوزه نیز گام‌های اساسی برداشت.

هنر اسلامی در بین هنرمندان دنیا ترویج شود

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز، 24 خردادماه، در آئین گشایش چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز، گفت: در سال‌های گذشته تربیت هنرمندان در قالب استاد شاگردی انجام می‌شد و از این راه استعداد افراد شکوفا می‌شد و به جمع هنرمندان می‌پیوستند و هنرها به نسل‌های بعدی انتقال می‌یافت.

وی با تأکید بر ایجاد شرایط و محیط‌های لازم برای آموزش و تربیت هنرمندان، اظهار کرد: در زمان کنونی دانشگاه‌ها و مراکز علمی، از جمله دانشگاه هنر اسلامی تبریز، نقش ویژه‌ای در تربیت نسل جدید هنرمندان، هنرپژوهان و استادان هنر برعهده دارند و در این راستا باید از فناوری‌های جدید نیز استفاده کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از این طریق می‌توان علاوه بر تبادلات فرهنگی، مبادلات هنری را نیز ترویج داد تا ارتباط بین دانشجویان هنردوست و سایر هنرمندان شکل گیرد و منجر به شکوفایی بیشتر هنر به ویژه هنر اسلامی شود.

غلامی با تأکید بر اینکه ترویج هنر اسلامی نباید محدود به ایران شود، گفت: در این راستا باید جوانان جهان اسلام را جذب کرد تا در کنار دانشجویان و استادان ایرانی در ترویج هنر اسلامی در دنیا تلاش کنند و از این راه فاصله بین هنردوستان و هنرمندان جهان اسلام کمتر شود.

وی با اظهار علاقه‌مندی برای ایجاد ارتباط نزدیک فرهنگی بین کشورهای مختلف، به ویژه جهان اسلام، از طریق پذیرش دانشجویان این کشورها، یادآوری کرد: برای استمرار این حرکت باید ارتباطات عمیق علمی و پژوهشی در این حوزه شکل گیرد.

اگر هنر در مسیر درست شناخت بیشتر قرار گیرد، علاوه بر تأثیر در زندگی دنیوی مردم در تعمیق باورهای دینی و فراهم کردن زمینه‌های رشد و اعتلای فکری و روحی مردم مؤثر خواهد شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، هنر اسلامی را زاییده تراوش‌های روحی و برون‌داد اعتلای روح و فکر انسان در عالم حیات دانست و گفت: این هنر موجب تعمیق نگاه منبعث از معرفت اسلامی و بینش اسلامی درباره جهان می‌شود و عامل ارتقای اندیشه‌های اسلامی در مسیر تعالی انسان است.

غلامی در پایان افزود: اگر هنر در مسیر درست شناخت بیشتر قرار گیرد، علاوه بر تأثیر در زندگی دنیوی مردم در تعمیق باورهای دینی و فراهم کردن زمینه‌های رشد و اعتلای فکری و روحی مردم مؤثر خواهد شد.

یادآور می‌شود چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی و کنگره بین‌المللی نقش زنان در توسعه صنایع دستی در جهان اسلام با حضور ۷۱ هنرمند از ۳۰ کشور جهان اسلام در سه بخش همایش، نمایشگاه و رقابتی، از امروز تا ۳۰ خردادماه در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار می‌شود.

انتهای پیام

captcha