«سلطان‌الواعظین» چه کسی بود
کد خبر: 4151365
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۱

«سلطان‌الواعظین» چه کسی بود

سلطان‌الواعظین طی 10 شب حقانیّت مذهب تشیع را به جمعی از علمای اهل تسنن به اثبات رساند.

به گزارش ایکنا، فارس نوشت: علامه سلطان‌الواعظین شیرازی(ره) نویسنده کتاب شب‌های پیشاور از علمای بزرگ اهل تشیّع است که برای اثبات حقانیّت این مذهب بسیار تلاش کرده است که از جمله می‌توان به سفرهای بسیار طولانی و مشقت‌بار به سرزمین‌های اسلامی که غالباً اهل تسنّن بوده‌اند، اشاره کرد. امّا کتاب شب‌های پیشاور مربوط به 10 شب مباحثه مفصّل، 6 الی 7 ساعت و گاهی تا نماز صبح با علمای اهل تسنّن در شهر پیشاور پاکستان که غالباً اهل تسنّن هستند، است.

جناب علّامه در این 10 شب حقانیّت مذهب تشیع را با شیعه‌کردن اکثر علمای بحث‌کننده در آن مجالس اثبات کرده است که برای توضیحات بیشتر باید بخش آغاز سفر کتاب را بخوانید. تاریخ این واقعه برای سال 1345 است، وقتی که سلطان‌الواعظین برای رفتن به زیارت اما رضا علیه‌السلام از مسیر هندوستان عازم ایران شده که در مسیر به درخواست محمد سرورخان به شهر پنجاب پاکستان آمده و چند روزی در این شهر اقامت کرده و طی چند جلسه با حضور حدود 200 نفر از بزرگان اهل سنت و شیعیان، به رفع شبهات ایشان پیرامون عقاید شیعه پرداخته است.

درباره اهمیّت این کتاب در عصر حاضر باید گفت که بسیاری از شبهات مطرح‌شده از طرف علمای اهل سنّت، شبهاتی است که هم‌اکنون از جانب بسیاری از مخالفان دین مبین اسلام در رسانه‌های مختلف داخلی و خارجی و گاهی عوام مردم مطرح می‌شود و متأسفانه قشر مذهبی و هیأتی معمولاً به علت مطالعه‌ کم، قادر به پاسخ‌گویی نیستند. از امتیازهای قابل توجه این اثر، زبان ساده‌ای است که دارد. در این کتاب چون مشروح مناظرات بین علما است؛ زبان و ادبیات آن روان، ساده و قابل فهم است، به طوری که می‌توان جدی‌ترین موضوعات را به شکل ساده یاد گرفت. 

شب های پیشاور

در اینجا به چند نمونه از سؤالات و اعتقاداتی که در ذهن عامه و بزرگان اهل تسنن وجود دارد، اشاره می‌کنیم که مربوط به ولایت امام علی(ع) است در این کتاب به آن پاسخ داده می‌شود:

  • چگونه ممکن است در زمان حیات رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم دستوری درباره علی صادر شده باشد و بعد از رحلت ایشان، بزرگان صحابه به این حدیث پشت کرده باشند؟
  • پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم هیچ دستوری برای خلافت بعد از خود نداده‌اند، پس اجماع برای تعیین خلیفه لازم و صحیح بوده است.
  • به نظر اهل سنت، شیعیان معتقدند که جبرئیل به حضرت علی خیانت کرده و نبوت را به پیامبر داده در صورتی که این ودیعه‌ الهی متعلق به حضرت علی علیه‌السلام بوده است!
  • اعتقاد ایشان در مورد خلافت بعد از پیامبر، بر طبق حدیث پیامبر امت اسلام بر خطا اجماع نمی‌کنند، پس به خاطر جوانی علی علیه السلام و همچنین برای جلوگیری از جمع شدن امامت و نبوت در یک قوم، نتیجه‌ی اجماع سقیفه این بوده که خلافت ازآن علی نبوده است.
  • طرق اثبات انحصار ائمه توسط اهل سنت به 4 تن و توسط شیعیان به 14 تن.
انتهای پیام
captcha