نگرش قرآن به آزمون الهی
کد خبر: 3886510
تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۷

نگرش قرآن به آزمون الهی

امتحان يک سنت هميشگى و جاودانى الهى است كه امتحان كننده آن خداست، تمام جهان، صحنه آزمايش و تمام مردم حتى پیامبران نيز مورد امتحان قرار مى‌گيرند و سنتى است كه در تمام امت‌هاى پيشين نيز جارى بوده است.

نگرش قرآن به آزمون الهیمسئله امتحان و آزمایش از جمله مسائلی است که در قرآن روی آن، زیاد تکیه شده و مطالب مربوط به آن با تعبیرهای مختلف، مانند: «فتنه»، «بلاء»، «تمحیص»، «تمییز» و «امتحان» وارد شده است و با مراجعه به «المعجم المفهرس» از طریق این مواد، می توان به اهمیت و عنایت قرآن به موضوع امتحان و آزمایش پی برد.
آزمايش الهي در قرآن به دو صورت مطرح شده است: گاهی به صورت كلی و اين كه افراد در كشاكش زندگی، مورد آزمايش قرار می‌گيرند و محک امتحان، راستگو را از دروغگو جدا می‌سازد، و گاهی ديگر، به صورت ملموس و عينی و با تشريح سرگذشت امت‌های پيشين كه مورد آزمايش قرار گرفته‌اند و گروهی رفوزه و گروهی نيز پيروز شده‌اند.
امتحان يک سنت هميشگى و جاودانى الهى است كه امتحان كننده آن خداست، تمام جهان، صحنه آزمايش و تمام مردم حتى پیامبران نيز مورد امتحان قرار مى‌گيرند و سنتى است كه در تمام امت‌هاى پيشين نيز جارى بوده است.
امتحان قانون دائمی خداوند برای همه انسانها است
حجت‌الاسلام محمود شربیانی امام جمعه عجب‌شیر در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: امتحان قانون و سنت لاینقطع و دائمی خداوند برای همه انسانها تلقی می شود و انسان همواره در میدان آزمون الهی قرار دارد و خداوند همه را بی استثناء امتحان می کند.
وی با استناد به آیه 2 سوره ملک «الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۚ وَ هُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ» بیان کرد: در این آیه می خوانیم: خدایی که مرگ و زندگانی را آفرید که شما بندگان را بیازماید تا کدام نیکوکارتر و خلوص اعمالش بیشتر است و او مقتدر و بسیار آمرزنده است.
حجت‎الاسلام شربیانی، ویروس کرونا را یک آزمون الهی دانست و ادامه داد: می‌توان گفت ویروس کرونا هم یک آزمون الهی است، افرادی سوء استفاده کردند و با گرانفروشی و احتکار در این آزمون الهی حاضر شدند و بعضی‌ها با ارایه ماسک و دستکش الکل به مردم در این آزمون حضور یافتند و پرستارن نیز ایثارگری نمودند و به استقبال مرگ رفتند.
امام جمعه عجب‌شیر، یادآور شد: قانون و سنت الهی براین است همه را به امتحان می‌کشیم و دراین امتحان هیچکس استثناء نیست.
وی افزود: افرادی با دیدن این صحنه‌ها به خدا روی آوردند و به دعا و نیایش و معنویات پرداختند و ایمان خودشان را تقویت نمودند.
حجت‌الاسلام شربیانی، ضمن بازگوکردن توسل به ائمه اطهار در این آزمون الهی تاکید کرد: ویروس کرونا آزمون ویژه‌ای است، باید از این صحنه‌ها درس عبرت بگیریم و خدا را فراموش نکنیم به ائمه اطهار توسل کنیم.
با آزمون الهی همه درمی یابند که در مقابل مشکلات چه موقعیتی دارند
حجت‌الاسلام صمد ناصری، امام جمعه خسروشهر در گفت‌‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: با آزمون الهی همه در می‌یابند که در مقابل مشکلات و سختی‌ها و نعمت‌های الهی چه موقعیتی دارند.
وی افزود: انسان وقتی از ویروس کوچک کرونا می ترسد، از عذاب الهی و جهنم خدا هم باید بترسد.
وی ضمن بازگو کردن شرایط انسانها در آزمایش الهی بیان کرد: انسانها گاهی به صورت کلی و این که افراد در کشاکش زندگی، مورد آزمایش الهی قرار می‌گیرند و محک امتحان، راستگو را از دروغگو جدا می‌سازد و گاهی دیگر، به صورت ملموس و عینی، و با تشریح سرگذشت امت‌های پیشین که مورد آزمایش قرار گرفته‌اند و گروهی رفوزه و گروهی نیز پیروز شده‌اند.
حجت‌الاسلام‌ ناصری، با استناد به آیه 2 سوره عنکبوت «أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّوَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ» ادامه داد: در این آیه می خوانیم: آیا مردم چنین پنداشتند که به صرف اینکه گفتند ما ایمان به خدا آورده‌ایم رهاشان کنند و هیچ امتحانشان نکنند؟
امام جمعه خسروشهر، یادآور شد: امتحانی مانند کرونا باید بدانیم که چگونه در جهان شیوع پیدا کرده و چقدر انسانها از این بیماری می ترسند!؟
وی از پیروی و شکست امتحان شدگان گفت و تاکید کرد: امتحان شدگان، بندگان الهی هستند که از دوران بلوغ تا لحظه‌ مرگ در بوته آزمایش‌های مختلف قرار می‌گیرند و برخی پیروز و برخی دیگر با شکست از صحنه‌ امتحان خارج می‌شوند.

انتهای پیام
captcha