لزوم چاره اندیشی برای تبعات اقتصادی کرونا
کد خبر: 3886514
تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۱

لزوم چاره اندیشی برای تبعات اقتصادی کرونا

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، با بیان این‌که کرونا ویروس در کنار تهدیدات بهداشتی، اقتصاد کشور را نیز وخیم‌تر خواهد کرد، گفت: شیوع این ویروس منجر به کاهش فعالیت‌های گردشگری، سختی صادرات به علت محدودیت تردد بین ایران و سایر کشورها و کاهش تقاضا در بازار و افزایش بیکاری شده است، از این رو باید نگران حال اقتصاد بوده و چاره اندیشی کنیم.

نگران حال اقتصادمان باشیممحمد کلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، با بیان این‌که کرونا ویروس در کنار تهدیدات بهداشتی، اقتصاد کشور را نیز وخیم‌تر خواهد کرد، گفت: شیوع این ویروس منجر به کاهش فعالیت‌های گردشگری، سختی صادرات به علت محدودیت تردد بین ایران و سایر کشورها و کاهش تقاضا در بازار و افزایش بیکاری شده است، از این رو باید نگران حال اقتصاد بوده و چاره اندیشی کنیم.

وی با بیان این‌که باید از تمامی اصناف متضرر به دلیل شیوع کرونا حمایت شود، افزود: پرداخت یارانه موقت و اعطای وام قرض الحسنه تصمیم خوبی است، چراکه در غیر این صورت مسائل کیفری پیش می‌آمد، البته دولت باید چند ماه فرصت بازپرداخت اقساط بدهد تا رونق به بازار برگردد.

کرونا به اقتصاد دنیا آسیب می‌رساند

این تحلیل گر اقتصادی خاطرنشان کرد: کرونا علاوه بر این‌که تجارت داخلی یک کشور را دچار مشکل کرده، بلکه تجارت بین‌المللی را نیز با مشکلاتی مواجه خواهد کرد که این موضوع در کنار یکدیگر اقتصاد ملی را کوچک‌تر می‌کند.

کلامی، با اشاره به ضرورت کوتاه کردن زمان صدور مجوزهای کسب و کار برای جلوگیری از مراجعات در این شرایط، گفت: پرداخت‌های هزینه‌ای نظیر قبوض آب، برق، گاز و تلفن تا زمان عادی شدن شرایط و همچنین عوارض نوسازی شهرداری‌ها و فاضلاب و پسماند تا زمان عادی شدن شرایط به تعویق بیفتد.

این استاد دانشگاه، با اشاره به خسارت‌های کرونا در بازار نفت، افزود: قیمت نفت به زیر 50 دلار و به پایین‌ترین سطح خود از سال 2008 رسیده است، چراکه مصرف نفت چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت خام جهان از ابتدای شیوع بیماری طی یک ماه گذشته و تشدید قرنطینه‌ها و محدودیت‌ها حدود 25 درصد کاهش یافته است و معامله‌گران نفت نگران کاهش بیشتر تقاضا در صورت اعمال محدودیت‌های بیشتر توسط سایر کشورهای مصرف کننده هستند.

انتهای پیام
captcha