آسیب‌شناسی رشد زیست فردگرایانه در پساکرونا
کد خبر: 3894816
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۵
متفکر آزاد تأکید کرد:

آسیب‌شناسی رشد زیست فردگرایانه در پساکرونا

منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم، با بیان اینکه بیماری کرونا اثرات زیادی روی ابعاد اقتصادی و اجتماعی گذاشته است، گفت: در پسا کرونا ممکن است ملی‌گرایی اقتصادی بازسازی و زیست فرد‌گرایانه در دنیا رشد پیدا کند، لازم است اساتید جامعه‌شناسی از هم‌اکنون به آسیب‌شناسی این مشکلات بپردازند.

رزمایش همدلی مردم ایران الگوی تراز جوامع بشریروح‌الله متفکر آزاد، منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، گفت: کرونا در سطح دنیا یک مسئله فراگیر است و موضوعی جدی است. به نظر می‌رسد این ویروس یک حمله و عملیات تروریستی بیولوژیکی باشد؛ با داده‌های موجود شاید قابل بحث علمی نباشد اما به لحاظ زیستی به احتمال قوی کرونا یک جنگ علیه بشریت است.

وی افزود: ویروس کرونا چه بیوتروریسم باشد و چه به صورت طبیعی ایجاد شده باشد، در هر صورت یک تهدید زیستی است که باید در مقابل آن آمادگی داشته باشیم.

متفکر آزاد، ادامه داد: یکی از نظامیان آمریکایی کتابی را منتشر کرده است و در آن به ویروس‌هایی که تاکنون از آن‌ها در جنگ‌ها به‌عنوان سلاح بیولوژیک استفاده کرده‌اند، اشاره داشته است؛ اما به کووید 19 اشاره نکرده است و این نشان می‌دهد روی آن به‌عنوان یک سلاح کار می‌کردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، اضافه کرد: از سارس تا بیماری‌های معمولی دیگر، همگی از خانواده کووید 19 هستند و از قدیم شناخت زیادی درباره این ویروس وجود دارد به طوری که زیست‌شناسان و دانشمندان علوم پایه درباره آن بارها مطالعه کرده‌اند.

وی تأکید کرد: این ویروس امکان جهش معمولی با این حجم و اندازه را ندارد؛ اما با این وجود نمی‌توانیم تا زمانی که ساختار مولکولی این ویروس را در اختیار داشته باشیم با قاطعیت بگوییم این ویروس توسط یک کشور طراحی شده است.

متفکر آزاد، تصریح کرد: در این روزها نگاه انسان‌محور و کرامت‌محور در جهان کمتر دیده می‌شود و حتی اخلاقیات را نیز نادیده می‌گیرند و در برخی از کشورها شاهد هستیم انسان‌های ضعیف مانند پیرمردها و پیرزن‌ها مرده متصور می‌شوند و تلاشی برای بهبود آن‌ها نمی‌کنند.

این مدرس دانشگاه، تأکید کرد: ابعاد اقتصادی و ابعاد اجتماعی دو وجهی هستند که بیماری کرونا اثرات زیادی روی آن‌ها گذاشته است؛ در پسا کرونا ممکن است ملی‌گرایی اقتصادی بازسازی و زیست فرد‌گرایانه در دنیا رشد پیدا کند، لازم است اساتید جامعه‌شناسی از هم‌اکنون به آسیب‌شناسی این مشکلات بپردازند.

وی گفت: موضوع کرونا سوای این‌که شاید حمله زیست محیطی باشد بیشتر یک تهدید بیولوژیک محسوب می‌شود؛ در قرن پیش رو ممکن است با این تهدیدها بیشتر برخورد کنیم که نحوه مواجهه درست ما با این معضلات در آینده بازگو‌کننده قدرت نظام ما در حوزه حکمرانی خواهد بود.

متفکر آزاد افزود: به نظر می‌رسد برای مواجهه با این تهدیدها باید از کرونا به‌عنوان یک فرصت برای الگوسازی برخورد با چنین تهدیداتی در حال و آینده استفاده کنیم. خوشبختانه شاهد رزمایش منسجم همدلی و کمک مؤمنانه در کل کشور هستیم که به الگویی برای بقیه جوامع تبدیل شده است.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی مردم پیشگام شدند و به کمک نیازمندان شتافتند، دولت نیز باید در این زمینه کمک‌حال مردم باشد و از هیچ تلاشی برای کمک به مستمندان دریغ نکند.

متفکر آزاد، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه رزمایش مواسات گفت: یک بُعد رزمایش کمک مؤمنانه مادی است که به معیشت مردم کمک می‌شود و باید مورد تأکید باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، آثار و برکات کمک به نیازمندان را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: این کمک‌ها در راستای سلامت جسم نیز هست که ارزش آن را دوچندان می‌کند و همه اقشار جامعه باید در آن سهیم باشند.

انتهای پیام
captcha