اشتغال؛ مهم‌ترین دغدغه چهره‌های قرآنی / بودجه قرآنی هر سال کاهش پیدا می‌کند
کد خبر: 3962708
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۴

اشتغال؛ مهم‌ترین دغدغه چهره‌های قرآنی / بودجه قرآنی هر سال کاهش پیدا می‌کند

یک حافظ کل قرآن با اشاره به مشکلات فعالان قرآنی گفت: بسیاری از چهره‌های قرآنی به علت نداشتن شغل مناسب به مشاغل خیلی پایین‌تر از شخصیت اجتماعی و فرهنگی خود روی می‌آورند.

اشتغال مهم‌ترین دغدغه چهره‌های قرآنیمهدی افشان، کارشناس ارشد معماری یکی از حافظان کل قرآن در تبریز است که در حال حاضر به عنوان مسئول آموزش دارالقرآن مسجدامام صادق(ع) تبریز مشغول فعالیت است. داشتن خانواده مذهبی و قرآنی باعث می‌شود که مهدی از سن ۶ سالگی با فضای معنوی و نورانی قرآن ارتباط برقرار کرده و موضوع آموزش و حفظ قرآن را در دارالقرآن مسجد امام صادق(ع) در میدان شهید پیشقدم تبریز آغاز کند.

این حافظ کل قرآن در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی گفت: در سال ۸۰ هر صبح جمعه در دارالقرآن مسجد امام صادق(ع) در جلسات عمومی قرآن شرکت می‌کردم. در آنجا جزء یک و ۳۰ را حفظ کردم. یکی از ابتکاراتی که در آن دارالقرآن وجود داشت داشتن یک کاست مختص هر قرآن آموز بود، هر کدام از ما که روی سن قرآن تلاوت می‌کردیم صدای آن فرد در آن کاست ضبط شده و بعد از جلسه به خودش تحویل داده می‌شد. این کار باعث می‌شد ما چندین بار به تلاوت خودمان گوش کرده و در رفع اشکالات خود تلاش می‌کردیم.

وی با اشاره به ایجاد وقفه در امر حفظ قرآن ادامه داد: به علت اینکه در ابتدای دهه ۸۰ جلسات قرآن بسیاری در سطح شهر نبود نتوانستم به کلاس آموزشی بروم ولی از آن جایی که خواهرم در زمینه قرآنی فعال بود از فضای آموزش قرآن جدا نشدم و از اساتید قرآنی تقلید می‌کردم.

برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی یکی از انگیزه‌های او برای تلاوت و آموزش بیشتر قرآن بود به طوری که لابه لای حرف‌هایش به آن اشاره کرد و گفت: چون در سطح شهر جلسات قرآنی زیادی نبود نتوانستم به کلاس بروم تنها موضوعی که مرا تشویق می‌کرد برگزاری مسابقات دانش آموزی بود، قبل از برگزاری مسابقات آئین‌نامه آن را گرفته و مطالعه کرده و خود را برای شرکت در بخش‌های مختلف آماده می‌کردم. در مسابقات دانش‌آموزی از اول راهنمایی تا پیش دانشگاهی رتبه اول استانی را کسب کردم و در سال سوم دبیرستان در مسابقات حفظ رتبه چهارم کشوری را به دست آوردم.

افشان با اشاره به اینکه در بازه زمانی حفظ قرآن فراز و نشیب‌های بسیاری داشته است، بیان کرد: تا سن ۱۸ سالگی بدون استاد چند جزء از قرآن را حفظ کرده بودم بعد وارد دانشگاه شدم، در ترم اول دانشگاه هنگام صحبت کردن با یکی از اساتید آیه‌ای از سوره جمعه را خواندم، استاد پرسید شما حافظ قرآن هستید؟ جوابی با این مضمون گفتم که در زمینه قرآنی فعالیت می‌کنم، همین پرسش و پاسخ ساده انگیزه دوباره‌ای شد تا حفظ قرآن را با جدیت بیشتری شروع کنم.

این حافظ کل قرآن ادامه داد: تا اینکه در دیدار اتفاقی با استاد زارعان در نماز عید فطر در سال ۹۲ از ایشان اجازه خواستم تا در کلاس‌های قرآنی شان شرکت کنم ولی کلاس‌های استاد زارعان تعطیل بود در نتیجه مرا با یحیی راثی که کلاس هایشان در بازار رهلی بود آشنا کرد، من به آن کلاس‌ها رفته و  مرحله حفظ قرآن را شروع کردم حالا افتخارم این است که آیات نورانی وحی را حفظ کرده و در قلب و ذهنم جای گرفته‌اند. حفظ قرآن به همراه درس خواندن در دانشگاه همزمان بود و چهار، پنج سال طول کشید.

افشان در طی فعالیت‌های قرآنی خود رتبه‌های متعدد استانی و کشوری را در کارنامه خود ثبت کرده است که با اشاره به تعدادی از این رتبه‌های کسب شده، گفت: بیش از ۲۰ رتبه استانی و کشوری در مسابقات قرآنی بسیج، کانون مساجد، مسابقات قرآنی سازمان ورزش و جوانان، مسابقات دانشجویی وزارت علوم و... کسب کرده و در سال ۹۸ در جشنواره علی اکبر در زمینه فعالیت‌های قرآنی به عنوان جوان نمونه استانی انتخاب شدم.

تجلیل به عنوان مربی نمونه یکی دیگر از افتخارات این حافظ کل قرآن است که وی با اشاره به این موضوع، تصریح کرد: به همت جهاددانشگاهی و سازمان بهزیستی دوره تربیت دانشجو معلم قرآن کریم در مشهد مقدس برگزار شد که بنده به عنوان مدرس این دوره حضور داشتم و در پایان دوره «تربیت دانشجو معلم قرآن کریم» به عنوان مربی نمونه انتخاب شده و در همایش پایان دوره کشوری تجلیل شد.

یکی از زمینه فعالیت مهدی افشان در حوزه آموزش و مربیگری است به طوری که در این زمینه گفت: از سال ۹۳ به همراه اساتید مجموعه «آوای آسمانی» به مدیریت یحیی راثی به صورت متمرکز در تبریز و در تابستان هر سال در شهرستان‌های مختلف استان و روستاهای دورافتاده به برگزاری کلاس‌های مختلف قرآنی از جمله روخوانی، روانخوانی، تجوید عملی و حفظ قرآن اقدام کردیم که با عنایت خداوند نتایج مثبتی در این زمینه به دست آمد.

وی با اشاره به وجود استعدادهای قرآنی در روستاها ادامه داد: استعدادهای قرآنی بی‌نظیری در این شهرها و روستاها وجود دارند که نیازمند تربیت و سرمایه گذاری هستند تا به چهره‌های قرآنی موفقی در این عرصه تبدیل بشوند.

این حافظ کل قرآن با اظهار تأسف از اینکه بودجه قرآنی کشور هر سال کاهش پیدا می‌کند، افزود: یک چهره قرآنی زمانی خوب پرورش می‌یابد که در محافل بی‌شمار و متعدد قرآنی شرکت کند، برگزاری جلسات و محافل قرآنی نیز مستلزم هزینه است، متأسفانه هر کجا کمبود اعتبار وجود داشته باشد از هزینه‌های بخش فرهنگ و قرآن کسر می‌کنند نتیجه هم این است که هرسال بودجه قرآنی کشور کمتر می‌شود. هرسال محافل قرآنی به لحاظ کمیت و کیفیت کاهش پیدا می‌کند و این برازنده یک کشور اسلامی نیست.

افشان، در ادامه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات فعالان قرآنی بیان کرد: یک بخشی از مشکلات به متولیان امر مربوط است که از جمله آنها می‌توان به بحث اشتغال چهره‌های قرآنی اشاره کرد که واقعاً به معضل بزرگی تبدیل شده است. بسیاری از چهره‌های قرآنی از نوجوانی مطرح می‌شوند وقتی به سن و سال جوانی می‌رسند و می‌خواهند شغلی داشته باشند هیچ ارگان یا نهادی وجود ندارد که در برابر استعدادهای این افراد احساس مسئولیت کرده و زمینه کار و فعالیت مناسب درآمدزایی را برایشان فراهم کند. در نتیجه بسیاری از این استعدادهای منحصربه فرد قرآنی به مشاغل خیلی پایین‌تر از شخصیت اجتماعی و فرهنگی خود روی می آورند.

وی ادامه داد: وقتی یک چهره قرآنی به خاطر نداشتن شغل و درآمد مناسب در این شرایط نابسامان اقتصادی کشور به برخی شغل‌ها مشغول می‌شود دیگر وقتی برای شرکت در مسابقات ندارد. نه تنها وقت بلکه حوصله‌ای هم برای این فعالیت‌ها ندارد.

این فعال قرآنی و فرهنگی با تأکید بر حمایت از چهره‌های قرآنی تصریح کرد: وقتی یک چهره قرآنی در دوران جوانی است اولویت‌هایش تغییر می‌کند، این فرد در ابتدا به فکر تأمین معیشت، داشتن شغل آبرومند، تشکیل خانواده و... است، اگر حمایت از استعدادهای قرآنی نباشد یکی یکی سرمایه‌های انسانی متخصص قرآنی نیز به فراموشی سپرده می‌شوند.

انتهای پیام
captcha