تولی به مشترکات و تبری از دشمنان؛ رکن اصلی تعمیق وحدت اسلامی
کد خبر: 4008310
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۲
امام جمعه شبستر بیان کرد:

تولی به مشترکات و تبری از دشمنان؛ رکن اصلی تعمیق وحدت اسلامی

امام جمعه شبستر بیان کرد: یکی از عوامل اصلی جامعه اسلامی مسئله وحدت است، بنابراین باید ملموس و محسوس در این باره صحبت کرد از همین رو مؤلفه‌هایی برای تعمیق و تحکیم وحدت میان امت‌های اسلامی از جمله تولی و تبری در جوامع اسلامی وجود دارد. بنابراین رکن اصلی در تعمیق وحدت میان مسلمان تولی به مشترکات و تبری از دشمنان است.

تولی به مشترکات و تبری از دشمنان رکن اصلی تعمیق وحدت اسلامیحجت‌الاسلام یونس کیانی، امام جمعه شبستر، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی در ارتباط با تجربیات موفق از برنامه‌های اجرا شده با هدف تعمیق وحدت بیان کرد: یکی از عوامل اصلی جامعه اسلامی مسئله وحدت است لذا باید به‌صورت ملموس و محسوس در این باره صحبت کرد از همین رو مؤلفه‌هایی برای تعمیق و تحکیم وحدت میان امت‌های اسلامی از جمله تولی و تبری در جوامع اسلامی وجود دارد، بنابراین رکن اصلی در تعمیق وحدت میان مسلمان تولی به مشترکات و تبری از دشمنان است.

وی در ادامه با بیان این موضوع که یکی از اولین مؤلفه‌ها برای این موضوع احترام به مقدسات، سنت‌های فرهنگی و اجتماعی مذاهب است، گفت: شرکت در آیین‌ها و مراسم‌های سنتی ـ اجتماعی و احترام به اعتقادات مسلمانان مذاهب در ایجاد وحدت بین امت‌های اسلامی بسیار امری ضروری و تأثیرگذار است.

کیانی، با اشاره به این که لمس وحدت و برادری در بین پیروان مذاهب شیعه و سنی در جامعه از سوی مردم بسیار می‌تواند در تحقق هدف تعمیق وحدت امت‌های اسلامی نقش مؤثری را ایفا کند، افزود: احساس لمس مردم از صمیمیت و برادری واقعی میان اهل سنت و شیعیان صرفاً نباید به‌صورت تئوری‌های نظری عنوان شود بلکه نیاز است تا به‌صورت محسوس روی این موضوع کار شود.

امام جمعه شبستر، در خصوص تأثیرات مثبت و قابل توجه کرسی‌های آزاداندیشی در تعمیق وحدت میان مسلمانان، بیان کرد: برپایی کرسی‌ها و جلسات آزاداندیشی میان بزرگان مذاهب شیعه و سنی و همچنین حضور جوانان با محوریت مباحث علمی و منطقی در تحکیم وحدت و گسترش آن میان مردم جامعه اسلامی، بسیار نقش قابل توجهی را ایفا می‌کند از همین رو باید برنامه‌های مدونی را در این راستا برای ادامه‌یابی این مسیر برای صمیمیت در بین شیعیان و اهل سنت در نظر داشته باشیم.

وی با عنوان این موضوع که بیان مشترکات و تقارب‌های دینی و اعتقادی میان مسلمانان مذاهب شیعه و سنی در ایجاد شفافیت در واقعیات و رفع سوء برداشت‌ها برای مخاطبان و مسلمانان بسیار حائز اهمیت است، گفت: با ایجاد فضای رویایی و بیان اشتراکات در موضوعات متفاوت اعم از زبان واحد در دین اسلام میان مذاهب شیعه و سنی، کتاب دینی واحد و اعتقاد به اصول یکسان و غیره در هدف تعمیق خیلی اثر بخش است.

حجت‌الاسلام کیانی در ادامه شرکت کردن در حل مشکلات عمرانی و معیشتی مسلمانان را یکی دیگر از مؤلفه‌های وحدت افزایی میان امت‌های اسلامی در جوامع اسلامی دانست و گفت: ارتباط بین مسلمانان در جامعه اسلامی باید به نحوی باشد که چگونگی وضعیت و خلقیات جهت رفع مشکلات آنان برای یکدیگر بنابر سنت پیامبر رحمت(ص) و دستور قرآن حائز اهمیت باشد و در رابطه‌ای متقابل و از سر نوع دوستی و برادری با درکی متقابل باهم رفتار کنند لذا بی خبر ماندن از احوال برادران و خواهران دینی و مسلمانان بسیار مورد نهی واقع شده است.

وی افزود: این ارتباطات و اهمیت به احوالات برادران دینی نباید تنها معطوف به مجاورت باشد و ضرورت دارد تا مسلمانان در همه جوامع اسلامی با اطلاع از شرح حال یکدیگر و ارتباطی دوستانه به حفظ وحدت اسلامی و در نتیجه شکست نقشه‌های ظالمان و تفرقه‌اندازان فائق آیند.

امام جمعه شبستر در پایان صحبت‌های خود با بیان این موضوع که تبری از دشمنان اسلام باید هدفی واحد در میان امت‌های اسلامی باشد، گفت: تبری از دشمنان به اندازه‌ تولی به مشترکات دینی در تعمیق و تقویت وحدت اسلامی میان مسلمانان در جهان، اهمیت دارد بنابراین باید با آگاهی از دسیسه‌های دشمنان و طراحی برنامه‌های تفرقه افکن آنان همانند شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی که با هدف برهم زدن برادری میان مسلمانان ایجاد شده‌اند، تبری بجوییم.

انتهای پیام
captcha