کد خبر: 3657357
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۴

چرایی مدیریت زمان در قرآن

گروه معارف: نگرش صحیح نسبت به زمان و مدیریت‌پذیر بودن آن، نخستین گام در مسیر استفاده بهینه از وقت است، زیرا برخلاف آنچه تصور می‌شود، زمان را می‌توان در اختیار گرفته و کنترل کرد؛ در حقیقت هر ساعت و هر روز یک ظرف زمانی است که باید آن را بر حسب اولویت و به شکل حساب شده پر کرد.

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانشرقی، نگرش صحیح نسبت به زمان و مدیریت پذیر بودن آن، نخستین گام در مسیر استفاده بهینه از وقت است، زیرا برخلاف آنچه تصور میشود، زمان را میتوان در اختیار گرفته و کنترل کرد. در حقیقت هر ساعت و هر روز یک ظرف زمانی است که باید آن را بر حسب اولویت و به شکل حساب شده پر کرد، بنابراین میتوان گفت که مدیریت زمان در اصطلاح به معنای در گردش نگه داشتن زمان و مفید نمودن حداکثری آن است، که اساس آن، تغییرات و عملکرد انسان لحظه به لحظه نو می شوند و رنگی جدید به خود میگیرند.
زمان مهمترین سرمایه‌ای است که خداوند در اختیار بشر قرار داده است
حجت‌الاسلام علی اکبر اکرمی، امام‌جمعه سراب در گفت‌‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: زمان مهم ترین سرمایه‌ای است که خداوند در اختیار بشر قرار داده است، چرا که تنها یک بار فرصت زندگی کردن در این دنیا وجود دارد، فرصتی که از لحظه لحظه آن، باید برای رشد و تعالی خود بهره برد.
وی افزود: يكی از مهم‌ترين و اصولی‌ترين كارها در مديريت زمان، مشخص كردن اهداف است.
وی با استناد یه آیه 56 سوره زمر خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم: خدا شما را پند می دهد که مبادا کسی ( در روز قیامت ) بگوید: ای دریغ بر تقصیری که درباره خداوند کردم! و حقیقت این است که من از مسخره کنندگان بودم.
حجت‌الاسلام اکرمی  ادامه داد: زمان، با ارزش ترین و گرانبهاترین سرمایه و حیاتی ترین منبعی است که در اختیار هر فردی قرار داده شده، زندگی انسان از لحظات آن ساخته می‌شود و تلف شدن آن، ضایعات جبران ناپذیری را به بار می آورد.
امام‌جمعه سراب با اشاره به فرموده امیرالمومنین علی(ع) یادآوری شد: مولای متقیّان علی(ع) می فرمایند: وقت‌های زندگی تو جزء جزء عمر تو است، پس بکوش که هیچ وقتی از عمر تو جز در موارد اموری که عامل نجاتت است تلف نشود.
وی از عوامل دخیل در کاهش کارآیی زمان گفت و افزود: عوامل زیادی وجود دارند که فرد را از مدیریت  صحیح زمان خودش بازداشته و موجب کاهش کارایی و اثربخشی او می شوند که از آن جمله می‌توان به اهمال کاری، دفع الوقت و به تأخیر انداختن کارها و تردید و دودلی اشاره کرد.
حجت‌الاسلام اکرمی تاکید کرد: با وجود مديريت زمان در زندگي كارهای انسان به موقع انجام می‌گيرد و از فرصت‌ها به بهترين شكل بهره‌وری می‌شود و به دنبال آن، كارها در نهايت اتقان صورت مي‌گيرد. چون فرد منظم از سستی و سهل انگاری در كارها بيزار است. در سيره‌ پيامبر اكرم(ص) آمده است كه چون كاری را شروع می‌كردند، آن را به انجام می‌رساندند و چنين نبود كه بخشی از آن را انجام دهد و بخشی ديگر را رها كند.
زمان دست مایه ای برای تکامل فردی و سیر الی الله است
حجت‌الاسلام مسعود مهدوی، امام جمعه شهرستان ورزقان در گفت‌ وگو با ایکنا، اظهار کرد: در دیدگاه اسلامی، زمان فراتر از یک کالا و دست مایه‌ای برای بهره وری‌های معنوی، تکامل فردی و سیر الی الله است و بر استفاده از تمامی ظرفیت‌های نهفته افراد توجه تام شده است.
وی از لزوم نگرش صحیح نسبت به زمان گفت و افزود: نگرش صحیح نسبت به زمان و مدیریت پذیر بودن آن، نخستین گام در مسیر استفاده بهینه از وقت است، زیرا برخلاف آنچه تصور می شود، زمان را می توان در اختیار گرفته و کنترل کرد.
وی با استناد به آیات 98- 99 سوره مومنون خاطرنشان کرد: در این آیات می‌خوانیم: و به تو پناه می‌آورم، ای پروردگار من، اگر نزد من حاضر آیند، چون یکیشان را مرگ فرا رسد، گوید: ای پروردگار من، مرا بازگردان.
حجت‎الاسلام‌ مهدوی ادامه داد: مدیریت زمان در اصطلاح به معنای در گردش نگه داشتن زمان و مفید نمودن حداکثری آن می باشد، که اساس آن، تغییرات و عملکرد انسان لحظه به لحظه نو می شوند و رنگی جدید به خود می گیرند.
امام جمعه شهرستان وززقان یادآور شد: برنامه‌ریزی و مدیریت زمان از امور مسلم و قطعی زندگی هر فردی است و نبودن آن در زندگی باعث از بین رفتن فرصت‌ها و پشیمانی و تشویش است، پس همه‌ انسان‌ها به طور عام و انسان موحد که می‌خواهد صبغه‌ الهی به زندگی خود ببخشد به طور خاص برای رسیدن به آن چه که آن را کمال خود می‌داند باید حساب لحظه لحظه عمر خویش را داشته باشد تا بتواند با آرامش خاطر و رها از هر گونه سردرگمی به برنامه‌هایی که در نظر دارد برسد و مراتب موفقیت را سپری نماید.
وی با اشاره به فرموده مولی الموحدین علی(ع) افزود: امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند: وقت‌های زندگی تو جزء جزء عمر تو است، پس بکوش که هیچ وقتی از عمر تو جز در موارد اموری که عامل نجاتت است تلف نشود.
حجت‌الاسلام مهدوی تاکید کرد: هر چند پاره‌ای از روايات عجله را عامل اندوه و پشيمانی دانسته‌اند و در عرف هم شايع شده كه عجله كار شيطان است اما برخی موقعيت‌ها هستند كه باعث رشد و ارتقای انسان می‌شود كه اين فرصت‌ها برای هميشه در زندگی انسان باقی نيست؛ بنابراین فردی كه در زندگی مديريت زمان دارد اين فرصت‌ها را تشخيص داده و با تبعيت از آيات در اين امور شتاب می‌كند.

captcha