به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانشرقی، سعادت مفهومی است نسبی و هر فرد بسته به نوع تربیت و نگرشی که به جهان هستی دارد آن را در چیزی میجوید، بنابراین نمیتوان تعریف جامع و ثابت از آن ارائه داد. سعادت واقعی همان راه حق و اولیاء الله است همان گونه که هدف خداوند نیز به کمال و سعادت رساندن انسان بوده است ییامبران را به همراه کتابهای آسمانی فرستاده است تا بتواند با پیروی از دستورات و تعالیم، آنها را به سعادت برساند. پیروی از دین مایه سعادت است و تنها دینی که سعادت بشر را تأمین می کند، دین اسلام است. اسلام و دستورات متعالی قرآن متضمن سعادت حقیقی بشر در تمامی اعصار است چرا که قرآن رنگ کهنگی به خود نمی گیرد.
ایمان رکن اصلی و پایه اساسی سعادت بشر است
حجتالاسلام مسعود مهدوی، امام جمعه ورزقان در گفتوگو با ایکنا، اظهار کرد: ایمان، اساسیترین رکن حیات انسانی است و رکن اصلی و پایه اساسی سعادت بشر است و انسان در پرتو آن میتواند مدارج تعالی را بپیماید و به کمال نهایی دست یابد. بر اثر ایمان، بشر به رفیعترین مدارج سعادت نائل میشود و از بهجت و سرور کامل برخوردار میشود.
وی افزود: کسانی که اصل سعادت را در اخروی بودن آن میدانند، عقیده دارند که انسانها در دنیا با ناکامیها و رنجهای فراوانی مواجه میشوند و برنامه ریزی برای سعادت دنیا کار عبثی است، زاهدان و عابدان چنین فکر میکنند اما پیامبران سعادت دنیوی را از سعادت اخروی جدا نمیدانند.
وی با استناد به آیه 257 سوره بقره خاطرنشان کرد: در این آیه میخوانیم: خدا سرپرست و کارساز کسانی است که ایمان آورده باشند، ایشان را از ظلمتها به سوی نور هدایت میکند و کسانی که به خدا کافر شدهاند، سرپرستشان طاغوت است که از نور به سوی ظلمت سوقشان میدهد، آنان دوزخیانند و خود در آن بطور ابد خواهند بود.
حجتالاسلام مهدوی ادامه داد: مردم به قرآن معتقدند و تقریبا همه خانوادهها با قرآن آشنایی کم و بیش دارند و عدهای حتی در جهت حفظ قرآن فعال هستند، ولی آنچه مهم است، تدبر در قرآن و توجه به معانی بلند آن و عمل به آموزههای این کتاب آسمانی است، تا بهترین توشه از قبل آن نصیب انسان شود.
وی بیان کرد: اگر بخواهیم بفهمیم چه چیزی بیشتر موجب سعادت انسان میشود باید ببینیم خدا بیشتر به چه چیزهایی تأکید کرده است و هر مطلبی که در قرآن و روایات، کلمات اهل بیت(ع) و سیره عملی آنها بیشتر مورد توجه بوده معلوم میشود که در تکامل انسان بیشتر مؤثر است از مهم ترین آن ها، اهتمام به نماز، است.
امام جمعه ورزقان با اشاره به فرموده امیرالمومنین علی(ع)یادآور شد: مولای متقیان علی(ع) میفرمایند: سعادتمند کسی است که از سرنوشت دیگران پند گیرد.
وی افزود: قرآن یکی از بهترین و ارزندهترین منابع تاثیرگذار بر جامعه بشری است، چرا که برخلاف سایر کتب الهی از تخریب و دست خوردگی محفوظ مانده است.
حجتالاسلام مهدوی، تقوا را بهترین توشه آخرت دانست و تاکید کرد: تقوا در مکتب اسلام از موقعیت بسیار ممتازی برخوردار است و آن به عنوان یک ارزش اصیل اخلاقی و هدف تشریع احکام و نیز بهترین توشه آخرت و بزرگ ترین وسیله سعادت معرفی شده است.
تقوا بزرگ ترین وسیله سعادت است
حجتالاسلام صمد ناصری، امام جمعه خسروشاه در گفتوگو با ایکنا، اظهار کرد: در نهج البلاغه و کتب حدیث، تقوا به عنوان رئیس اخلاق و بزرگ ترین وسیله سعادت معرفی شده است.
وی رسیدن به سعادت را فلسفه وجودی انسان دانست و افزود: فلسفه وجودی انسان رسیدن به سعادت و قرب الهی است، بدین منظور دین اسلام برنامه جامع و کاملی در این قالب در بر دارد از جمله این برنامهها عبادت و بندگی است. عبادت یکی از نیازهای واقعی و اساسی است که ریشه در اعماق جان و فطرت بشر دارد و اسلام آن را به منزله یک برنامه جامع برای پرورش و تکامل روح و روان انسان برنامه ریزی کرده است.
وی با استناد به آیه 9 سوره اسراء خاطرنشان کرد: در این آیه میخوانیم: قرآن یکی از بهترین و ارزنده ترین منابع تاثیرگذار بر جامعه بشری است، چرا که برخلاف سایر کتب الهی از تخریب و دست خوردگی محفوظ مانده است.
حجتالاسلام ناصری با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) ادامه داد: امام جعفرصادق(ع) میفرمایند: حقیقت سعادت این است که آخرین مرحله زندگی انسان با اعمال سعادتمندانهای پایان یابد.
وی بیان کرد: هرکس عمل صالحی را برای آخرتش انجام دهد، در عمل خود موفق میشود و برکات آن شامل حال او میشود و در آخرت حسنات او مضاعف و دو صد چندان میشود ولی هر کس که برای دنیای خود عمل کند و هدفش کسب دنیا باشد، روزی مقرّر به او میرسد ولی نه به اندازهای که او طلب کرده، بلکه بهره و نصیبی به قدر اقتضای حکمت و مصلحت الهی و او مثل شیطان، به ثواب خود در دنیا دست مییابد ولی در آخرت هیچ نصیبی نخواهد داشت.
امام جمعه خسروشهر یادآور شد: بهترین الگوها را برای زندگی انسانها میتوان از قرآن برداشت کرد و با ترویج این الگوها زندگی انسان ها متحول خواهد شد.
وی افزود: قرآن،چیزی جز کتاب هدایت در زندگی نیست «هُدًی لِلْمُتَّقینَ»، قرآن کتابی است برای انتخاب بهترین زندگی که سعادت جاودانه در پرتو آن تحقق مییابد.
حجتالاسلام ناصری تاکید کرد: ایمان به خداوند، برای انسان ثمراتی را به دنبال دارد و مایه سعادت او در دنیا و آخرت میشود و این آثار و ثمرات فقط مختص خود فرد نمیشود، بلکه در اجتماع نیز اثرات مطلوبی را بر جای میگذارد.