حجتالاسلام صمد ناصری، امام جمعه خسروشاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: در نهج البلاغه و کتب حدیث، تقوا به عنوان رئیس اخلاق و بزرگ ترین وسیله سعادت معرفی شده است.
وی رسیدن به سعادت را فلسفه وجودی انسان دانست و افزود: فلسفه وجودی انسان رسیدن به سعادت و قرب الهی است، بدین منظور دین اسلام برنامه جامع و کاملی در این قالب در بر دارد از جمله این برنامهها عبادت و بندگی است. عبادت یکی از نیازهای واقعی و اساسی است که ریشه در اعماق جان و فطرت بشر دارد و اسلام آن را به منزله یک برنامه جامع برای پرورش و تکامل روح و روان انسان برنامه ریزی کرده است.
وی با استناد به آیه ۹ سوره اسراء خاطرنشان کرد: در این آیه میخوانیم: قرآن یکی از بهترین و ارزنده ترین منابع تاثیرگذار بر جامعه بشری است، چرا که برخلاف سایر کتب الهی از تخریب و دست خوردگی محفوظ مانده است.
حجتالاسلام ناصری با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) ادامه داد: امام جعفرصادق(ع) میفرمایند: حقیقت سعادت این است که آخرین مرحله زندگی انسان با اعمال سعادتمندانهای پایان یابد.
وی بیان کرد: هرکس عمل صالحی را برای آخرتش انجام دهد، در عمل خود موفق میشود و برکات آن شامل حال او میشود و در آخرت حسنات او مضاعف و دو صد چندان میشود ولی هر کس که برای دنیای خود عمل کند و هدفش کسب دنیا باشد، روزی مقرّر به او میرسد ولی نه به اندازهای که او طلب کرده، بلکه بهره و نصیبی به قدر اقتضای حکمت و مصلحت الهی و او مثل شیطان، به ثواب خود در دنیا دست مییابد ولی در آخرت هیچ نصیبی نخواهد داشت.
امام جمعه خسروشهر یادآور شد: بهترین الگوها را برای زندگی انسانها میتوان از قرآن برداشت کرد و با ترویج این الگوها زندگی انسان ها متحول خواهد شد.
وی افزود: قرآن،چیزی جز کتاب هدایت در زندگی نیست «هُدًی لِلْمُتَّقینَ»، قرآن کتابی است برای انتخاب بهترین زندگی که سعادت جاودانه در پرتو آن تحقق مییابد.
حجتالاسلام ناصری تاکید کرد: ایمان به خداوند، برای انسان ثمراتی را به دنبال دارد و مایه سعادت او در دنیا و آخرت میشود و این آثار و ثمرات فقط مختص خود فرد نمیشود، بلکه در اجتماع نیز اثرات مطلوبی را بر جای میگذارد.