کد خبر: 3659676
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۷

نگرش قرآن به راه‌های مقابله با تهاجم فرهنگی

گروه معارف: تهاجم فرهنگی يکی از نمودهای جهانی‌سازی است که بنا دارد فرهنگ و تمدن غربی و آمريکايی را بر ديگران به‌ويژه فرهنگ‌های اسلامی غالب کنند و فرهنگ‌های ديگر را از درون تهی سازد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، تهاجم فرهنگی يکی از نمودهای جهانی سازی است که بنا دارد فرهنگ و تمدن غربی و آمريکايی را بر ديگران به ويژه فرهنگ‌های اسلامی غالب کنند و فرهنگ‌های ديگر را از درون تهی سازد. اين تهاجم در رابطه با فرهنگ اسلامی و شيعی ايرانيان از شدت بيشتری برخوردار است. واقعيت اين است كه تهاجم فرهنگی مقوله‌ای حقيقی و جدی و برنامه‌ريزی شده است و تنها راه مبارزه با آن نيز مصونيت بخشيدن به جوانان و ساير افراد جامعه از راه تمسک به فرهنگ غنی اسلامی و ملی اين مرز بوم و استفاده كارآمد از همه امكانات بخصوص دستگاه‌های فرهنگی و بسيج همه اقشار مردم, براساس برنامه‌ای دقيق و حساب شده است.

بستن مرزها هرگز بهترين يا آخرين راه حل برای مقابله با تهاجم فرهنگی نيست

حجت‌الاسلام محمود نورپور، امام جمعه آذرشهر در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: برخورد فيزيكی، بستن مرزها و كارهايی از اين دست، هرگز بهترين يا آخرين راه حل برای مقابله با تهجم فرهنگی نيست. به علاوه، تحقق آن نيز در عصر ارتباطات و پيشرفت فن‏آوری به صورت كامل امكان‏پذير نيست، اما در مواردی لازم است و از تأثير و نفوذ بيش تر تهاجم فرهنگی جلوگيری می‏كند.

وی افزود: در دنیای امروز کشورها نمی‌توانند دیواری به دور خود بکشند و از برخورد فرهنگ جامعه خود با فرهنگ‌های بیگانه در امان باشند.

وی با استناد به آیه 217 سوره بقره خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم: ای پيامبر(ص) از شما در باره جنگ در ماه حرام می‌پرسند بگو جنگ در آن ماه گناهی بزرگ است ولی بازداشتن مردم از راه خداوند و جلوگيری از گرايش آنان به اسلام و كفر ورزيدن و پايمال كردن حرمت حرم خداوند و ممانعت كردن از نماز و طواف در مسجدالحرام  و بيرون كردن اهل حرم  و رسول خدا(ص) و مومنان از مكه بسيار گناه بزرگتری از جنگ در ماه حرام در پيشگاه پروردگار است و فتنه گری و ايجاد محيط نامساعد كه مردم را به كفر تشويق و از ايمان به خداوند باز می دارد بزرگتر از قتل است و در حاليكه كافران و مشركان پيوسته با شما در حال جنگیدنند تا آنكه اگر بتوانند و قدرت پيدا كنند، شما را از دين و آيينتان برگردانند و به ارتداد و كفر وادار كنند و هركس از شما از دين خود برگردد و در حاليكه كافر است، بميرد تمام اعمال اين چنين شخص در دنيا و آخرت باطل و تباه می شود و آنان اهل جهنم و هميشه در آن معذب خواهند بود.

حجت‎الاسلام‌ نورپور با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) ادامه داد: امام جعفرصادق(ع) می فرمایند: کسی که عالم و آگاه به زمان خود باشد شبهات بر او هجوم نمی آورند.

امام جمعه آذرشهر یادآور شد: فاصله گرفتن از تعاليم آسمانی اسلام, تاثير پذيری از فرهنگ بيگانه و استحاله فرهنگی، پيروی از هواهای نفسانی، تساهل فرهنگی و...سبب تسلط بيگانگان برافکار و عقاید و فرهنگ ما می‌شود.

وی افزود: عمل جایگزینی فرهنگ بیگانه با فرهنگ خودی به شکلی هوشیارانه که بتواند یک ملت و جامعه را نسبت به فرهنگ خود بیگانه و مطیع غرایز بیگانگان کند تهاجم فرهنگی محسوب می‌شود.

 حجت‌الاسلام ‌نورپور، از ضرورت تقویت باورهای دینی مردم گفت و تاکید کرد: تقویت باورهای دینی و پی ریزی بینشی درست در زمینه تعالیم دینی و سیاست می‌تواند چون سنگری نفوذناپذیر مردم را در برابر بمباران فرهنگی دشمن محافظت نماید و سود جویان غرب را ناکام و ناامید سازد و مردم را به جهت گیری صحیح رفتاری رهنمون شود و از کژروی و ناهنجاری‌ها باز دارد.

سوق فرزندان به قرائت قرآن در مقابله با تهاجم فرهنگی اثرگذار است

حجت‌الاسلام شمس‌اله، مردانی‌پور، امام‌جمعه گوگان در گفت‌‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: با سوق فرزندان نسل بعد از اتقلاب به قرائت و حفظ قرآن تهاجم فرهنگی بی نتیجه خواهد بود.

وی افزود: پشتیبانی دولت از مسائل فرهنگی از راهکارهای تاثیرگذار در مقایبله با تهاجم فزهنگی است.

وی با استناد به آیه 6 سوره تحریم خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم: ای کسانی که ایمان آورده‌اید خود و خانواده خویش را از آتشی که هیزم آن انسان‌ها و سنگهاست نگه دارید، آتشی که فرشتگانی بر آن گمارده شده که خشن و سختگیرند و هرگز فرمان خدا را مخالفت نمی‌کنند و آنچه را فرمان داده شده اند به طور کامل اجرا می نمایند!

 حجت‌الاسلام مردانی‌پور با اشاره به واکسینه شدن جوانان با قرآن ادامه داد: قرآن جوانان مملکت را واکسینه می کند، پس برنامه هایی برای اشاعه فرهنگ قرآنی ضروری است.

 امام‌جمعه گوگان یادآور شد: فضای دینی خانواده‌های ایرانی از راهکارهای بنیادین برای مقابله با تهاجم فرهنگی خواهد بود. 

وی افزود: دستگاه‌های فرهنگی باید به صورت متمرکز فرهنگ فعلی را نجات دهند.

حجت‌الاسلام مردانی‌پور، از لزوم آگاهی مردم از امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد: اگر مردم به امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک اصل مهم دینی و عقلی آگاهی یابند و خود را مقید و عامل به آن کنند و هر کس در محدوده زندگی خویش با فساد و زشتی‌ها مبارزه کند و مردم را به نیکی دعوت نماید دشمن هرگز روزنه ای برای نفوذ نخواهد یافت.

captcha