کد خبر: 3663059
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۹

نگرش قرآن به تصمیم گیری

گروه معارف: یکی از ویژگی‌های انسان‌های موفق تصمیم گیری درست و موثر است، اما باید دانست که تصمیمی موثر و سازنده و از کارآیی مناسبی برخوردار است که دارای ویژگی‌هایی باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی (ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، یکی از ویژگی‌های انسان‌های موفق تصمیم گیری درست و موثر است، اما باید دانست که تصمیمی موثر و سازنده و از کارآیی مناسبی برخوردار است که دارای ویژگی‌هایی باشد.
 دارا بودن اطلاعات کافی اطلاعات از اصلی ترین عناصر تصمیم گیری خوب و موثر است، زیرا همه مدیران و خط مشی گذاران، هنگام اخذ تصمیم نیاز به اطلاعات دارند تا بتوانند پیش بینی های لازم را درباره رویدادهای آتیبه عمل آورند.
بهترین نوع تصمیم گیری در زندگی، تصمیم گیری منطقی است

حجت‌الاسلام محمود نورپور، امام جمعه  آذرشهر در گفت‌‌وگو با ایکنا،  اظهار کرد: بهترین نوع تصمیم گیری در زندگی، تصمیم گیری منطقی است كه ابتدا تمام جوانب كار را با منطق و درایت كافی می‌سنجید و سپس با توجه به اولویت‌هایی كه از پیش تعیین كردید، بهترین تصمیم را اخذ می كنید.

وی افزود: انسان ناگزیر است که در برابر پدیده‌های مختلف موضع گیری نموده، نحوه ارتباط خود با آنها را تا حدی که اختیار دارد، مشخص کند
وی با استناد یبه آیه 159 سوره آل عمران خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم: پس به بركت رحمت الهى، با آنان نرم خو و پر مهر شدى، و اگر تندخو و سختدل بودى قطعاً از پیرامون تو پراكنده مى‏ شدند. پس، از آنان درگذر و برایشان آمرزش بخواه و در كارها با آنان مشورت كن، و چون تصمیم گرفتى بر خدا توكل كن، زیرا خداوند توكل‏كنندگان را دوست مى‏‌دارد.
حجت‎الاسلام‌ نورپور تصمیم گیری را در موارد خداپسندانه جایز دانست و ادامه داد: تصمیم گیری در موارد خداپسندانه و اخلاقی جایز است و بدون رعایت تقوا و در موارد غیراخلاقی و ناپسند که خیر فرد و جامعه را در بر ندارد مشورت و تصمیم گیری قابل قبول نیست.
امام جمعه شهرستان آذرشهر با اشاره به فرموده مولای متقیان علی(ع) یادآور شد: امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند: در تصميمات و اقدامات خدا را در نظر آوريد.
وی افزود: هر انسانی و از جمله یک مدیر در هر کاری که می‌کند، دائماً در حال تصمیم گیری است ولی مسأله مهم کیفیت تصمیم گیری و قانونمند بودن آن است، تنها در پرتو تصمیم گیری قانونمند و طی فرآیند منسجم و هماهنگ است که می‌توان در برابر موضوعات مختلف و گوناگون برخوردی غیرانفعالی و فعال داشت.
حجت‌الاسلام ‌نورپور تاکید کرد: در هر تصمیم گیری شایسته است آنچه را که در دل دارید بر زبان جاری نموده و در اعمال خود به کار گیرید و کتمان نکنید، اگر آنچه در دل دارید که از نظر خداوند پسندیده نیست، پس از آن درگذرید و دل و قلبتان را از آنچه ناپسند است پاکیزه نمایید،
مهم ترین عامل در هر نوع تصمیم گیری، ثبات در تصمیم است
حجت‌الاسلام شمس‌اله مردانی‌پور، امام‌جمعه گوگان در گفت‌‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: مهم ترین عامل در هر نوع تصمیم گیری موثر و موفقیت آمیز، قاطعیت و ثبات در تصمیم است و تصمیم گیری آن گاه موثر و کارا خواهد بود که از درجه قاطعیت و ثبات لازم برخوردار باشد.
وی افزود: هر انسانی و از جمله یک مدیر در هر کاری که می‌کند، دائماً در حال تصمیم گیری است ولی مسئله مهم کیفیت تصمیم گیری و قانونمند بودن آن است. تنها در پرتو تصمیم گیری قانونمند و طی فرآیند منسجم و هماهنگ است که می توان در برابر موضوعات مختلف و گوناگون برخوردی غیرانفعالی و فعال داشت.
وی با استناد به آیه 283سوره بقره خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: آنچه را که در دل دارید خواه آشکارش سازید یا نهانش دارید خداوند شما را بدان بازخواست خواهد کرد.
 حجت‌الاسلام مردانی‌پور  ادامه داد: از نکات مهم که در باب تصمیم گیری باید مورد توجه قرار گیرد، این است که علیرغم این که مشورت نمودن با دیگران نقشی اساسی در تصمیم گیری مطابق با واقع و منطقی دارد، اما به دلیل مشخص بودن مسئول و جوابگو بودن او نسبت به آثار و لوازم تصمیم اخذ شده، درنهایت یک نفر باید تصمیم گیرنده نهایی باشد.
 امام‌جمعه گوگان یادآور شد: زندگی انسان‌های موفق سرشار از این مهارت مهم است و می‌توان در لحظه‌های حساس و مهم زندگی آنها این مهارت را به خوبی مشاهده كرد، چراكه همه ما در زندگی  فردی و اجتماعی خود با تصمیم های غلطی كه اتخاذ كردیم با مشكلات جدی مواجه شدیم و به همین جهت   برای رسیدن به اهداف خود نیازمند این مهارت هستیم.
وی با اشاره به فرموده حضرت علی(ع) افزود: مولاعلی(ع) می فرمایند: خداوند سبحان، پیامبران و فرستاده‌های خود را در تصمیم‌ها دارای قدرت و قاطعیت قرار داد.
حجت‌الاسلام مردانی‌پور تحقق بهترین تصمیم گیری را درپی مشورت با دیگران دانست و تاکید کرد: بهترین تصمیم گیری این است که با دیگران مشورت و از آنان نظرخواهی شود، اما پس از جمع آوری آرا تصمیم گیری نهایی با خود شخص باشد این تصمیم گیری مشورتی مزایا و قوت تصمیم گیری فردی و گروهی را دارد و از مشکل کمتری برخوردار است.

 

captcha