کد خبر: 3663293
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲

جایگاه اصلی حقیقت ایمان، دل و جان انسان است

گروه معارف: رئيس اداره تبلیغات اسلامی عجب‌شیر، اظهار کرد: جایگاه اصلی‎ حقیقت ایمان دل و جان انسان است و اگر این نعمت معنوی در قلب انسان قرار نگیرد هر چند با زبان سخنانی اظهار شود که به وی ایمان بدهد انسان بهره‎‏ای از حقیقت ایمان ندارد، در نتیجه از پیامد و فواید آن محروم است.

حجت‌الاسلام حسین مقدسی، رئيس اداره تبلیغات اسلامی عجب‌شیر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: حقیقت ایمان جایگاه اصلی‌‎اش دل و جان انسان است و اگر این نعمت معنوی در قلب انسان قرار نگیرد هر چند با زبان سخنانی اظهار شود که به وی ایمان بدهد انسان بهره‎‏ای از حقیقت ایمان ندارد، در نتیجه از پیامد و فواید آن محروم است.
وی افزود: صداقت انسان و نشان دادن میزان پایبندی‎اش در عمل به آنچه پذیرفته و بدان معتقد است تنها در صحنه‎‏هایی قابل اثبات است که در آن صحنه‎ها حرف و سخن، کاری از پیش نمی‎‏برند و تنها به عمل خالص و ناب نیاز است.
وی با استناد به آیات 2و3 سوره انفال خاطرنشان کرد: در این آیات میخوانیم: مؤمنان، تنها کسانی هستند که هر وقت نام خدا برده شود، دل‌هایشان هراسان می‌شود و در انجام نیکی‌ها و خوبی‌ها بیشتر می‌کوشند و هنگامی که آیات او بر آنان خوانده می‌شود، بر ایمانشان می‌افزاید و بر پروردگار خود توکّل می‌کنند و خویشتن را در پناه او می‌دارند و هستی خویش را بدو می‌سپارند، آنان کسانی هستند که نماز را چنان که باید می‌خوانند و از آنچه بدیشان عطا کرده‌ایم، مقداری را به نیازمندان می‌بخشند.
حجتالاسلام مقدسی ادامه داد: تردیدی نیست که تزکیه و رشد معنوی و ایمانی، از مهم‌ترین مقاصد خلقت و معنابخش حیات آدمی‌ است که البته نیل به رضوان الهی نیز از این مسیر می‌گذرد. ایمان، حفاظ قلب است. آنگاه که ایمان تقویت شود، میزان مصونیت قلب نیز در مقابل تمایلات نفسانی و گزندهای شهوانی بالا‌تر می‌رود، اما اگر ایمان، ضعیف و نحیف باشد، قلب نیز به سهولت تسلیم نفس می‌شود و گردن برای شهوت خم می‌کند.
رئيس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان عجب شیر یادآور شد: بدون پیروی و اطاعت از خداوند و پیامبر، راهی برای دستیابی به حقیقت ایمان نیست، یعنی این گوهر گرانقدر آسمانی با پایبندی به وظیفه و فرمانبرداری از خدا و رسول در دل انسان استقرار می‎یابد و به انسان آرامش و قرار می‌‏بخشد.
وی با بیان اینکه ایمان و عمل صالح را باید از راه‎‏های نجات از خسران قلمداد کنیم، افزود: در نهج‌البلاغه صبر، یقین، عدالت و جهاد چهار رُکن ایمان از زبان مولا علی(ع) خوانده شده است.
حجتالاسلام مقدسی ایمان را حفاظ قلب دانست و تاکید کرد: ایمان، حفاظ قلب است. آنگاه که ایمان تقویت شود، میزان مصونیت قلب نیز در مقابل تمایلات نفسانی و گزندهای شهوانی بالا‌تر می‌رود، اما اگر ایمان، ضعیف و نحیف باشد، قلب نیز به سهولت تسلیم نفس می‌شود و گردن برای شهوت خم می‌کند.

captcha