کد خبر: 3667488
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۲

راستی و درستی شالوده دین را تشکیل می‌دهد

گروه معارف: عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، اظهار کرد: اگر بگوییم راستی و درستی شالوده دین و ایمان را تشکیل می‌دهد و آن که از این خصلت زیبا و حیاتی برکنار باشد در واقع دین در او بی ریشه است، سخن گزافی نگفته ایم.

حجت‌الاسلام یعقوب قاسمی‌‌خویی، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: اگر بگوییم راستی و درستی شالوده دین و ایمان را تشکیل می‌دهد و آن که از این خصلت زیبا و حیاتی برکنار باشد در واقع دین در او بی ریشه است، سخن گزافی نگفته ایم.
وی افزود: راستی، همراه با اخلاص است و اخلاص همراه راستی؛ چرا که صادق، مخلص است و مخلص، صادق و راستین.
 وی با استناد به آیه 122 سوره نساء خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم: کسانی را که ایمان آوردند و کار نیک انجام داده‌اند وارد باغ‌هایی خواهیم کرد که در زیر آنها رودها جاری و روان است آنان جاودانه تا ابد در آن جاماندگارند، این وعده الله است که حق است که حق است و چه کسی از خدا راستگو تر است؟!..
حجت‌الاسلام قاسمی‌‌خویی ادامه داد: صداقت و راستگویی کلید طلایی گنج مقصود است که در دارالملک ایمان نهفته است و کسی بی آن، نه ره به سوی سرای ایمان می برد و نه به گنج پربهای دیانت و شریعت دست می‌یابد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: این فضیلت انسانی - اخلاقی بارزترین مشخصه پیامبران الهی در دعوت مردم به سوی خدا است؛ از این‌رو، راست‌گویی از اعمال نیک و پسندیده انسانی بوده و نزد دین و خرد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
وی با اشاره به فرموده امیر مومنان علی(ع) افزود: مولی الموحدین علی(ع) می فرمایند: چهارچیز است‌که به هر کس بخشیده شده باشد، به تحقیق خیر دنیا و آخرت به او بخشیده شده است: راستگویی، ادا کردن امانت، نگهداری شکم (از حرام و مشتبه) و خوش اخلاقی.
حجت‌الاسلام قاسمی‌‌خویی از شرایط برقرار شدن صدق و راستی گفت و تاکید کرد: صدق در صورتى ثابت و برقرار مى‌‏شود که از مراحل کذب، تقلب، حیله و انحرافات در افکار و اعمال و تظاهرات بر خلاف حقیقت و خودنمایى و خودستایى و هواپرستى و هوسرانى و دیگر افکار و رفتار و کردار و گفتارهاى مخالف حق، دورى کرده، و از هر گونه نادرستى و زشتى خود را پاک و تزکیه نماید.

captcha