به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانشرقی، اسلام با توجه به اهمیت فوق العاده «کار» در زندگی فردی و اجتماعی بشر بر کار و تلاش انسان تاکید ویژهای میکند. قرآن کریم به طور صریح همه بهرهمندیهای انسان را در گروه کار و تلاش او میداند.
از دیدگاه اسلام کار از ارزش والایی برخوردار است تا جایی که به عنوان راز آفرینش و حکمت وجود مطرح است و جوهره وجودی انسان با سعی و تلاش نمایان میشود و گستره کار از جهت زمان و مکان وسیع است چون خداوند بزرگ با لطف بی انتهایش، آسمان و زمین و نعمتهای موجود در آنها را مسخر انسان کرده است و انسان را مأمور به استفاده از آنها نموده است چون ابزار فکری و عملی در وجود انسان نهاده است.
کار و تلاش مانند مجاهدت در راه خدا شمرده شده است
حجتالاسلام علی اکبر اکرمی، امام جمعه سراب در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی کار و تلاش مانند مجاهدت در راه خدا، ارزشمند و مقدس شمرده شده است.
وی افزود: نظام آفرينش و خلقت جهان هستی بر كار و كوشش و تلاش استوار است و بقای زندگی انسانها و اجتماع به آن وابسته است. به تعبيری فعاليت و كار پايه و اساسی است كه نظام آفرينش روی آن استوار است، به اين معنی كه خداوند تمام مخلوقات خود را به ابزاری مجهز كرده است كه برای كار مناسب برای بقای آنها لازم است و با در نظرگيری اين مسئله، استعدادها و توانايیهای متفاوتی به افراد داده تا مهارت ها و تخصص های گوناگون باعث ايجاد جامعه ای متكامل و پيشرفته شود.
وی، با استناد به آیه 20 سوره حجر خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: و در این زمین هم لوازم معاش و زندگانی شما را مهیا کردیم و هم بر سایر حیوانات که شما به آنها روزی نمی دهید قوت و غذا فراهم ساختیم.
حجتالاسلام اکرمی ادامه داد: کار کردن، نه تنها از لحاظ مادی، بلکه از لحاظ معنوی در جامعه اثرات مثبتی را بر جای می گذارد، حس تازگی و مفید بودن را در اجتماع زنده می کند.
امام جمعه سراب یادآور شد: نظامهای اقتصادی جهان معاصر، انسان را در انتخاب کار و کسب مال به طول کلی آزاد و رها گذاشته اند و به وی اجازه میدهند که هم از راههای درست و هم از راههای باطلی چون رباخواری، قمار بازی، احتکار، بازار سیاه سازی و ... به جمع ثروت بپردازد بی آنکه برای حقوق دیگران ارزشی قائل شود و از پایمال کردن اصول اخلاقی پی آمدهای اجتماعی سیاسی و اخروی آن دست بردارد.
وی با اشاره به فرموده پیامبراکرم(ص) افزود: پیغمبر(ص) می فرمایند: آن کس که از راه حلال در پی دنیا باشد و هدفش از کار و کوشش، اجتناب از درخواست از خلق و ایجاد گشایش برای اهل و خانواده اش باشد خداوند را در حالی که چهره اش به زیبایی ماه تمام است ملاقات خواهد نمود.
حجتالاسلام اکرمی کار را رمز رشد و پیشرفت فرد دانست و تاکید کرد: کار از دیدگاه اسلام وظیفه طبیعی انسان، رمز رشد و پیشرفت فرد و جامعه، راز شادابی فرهنگها، شعار و شعور انسان توحیدگرا، روح و جان دین محمد(ص) و پیشه شایسته کرداران خوبان بارگاه خداست.
انسان درپی کار کردن در رفاه قرار خواهد گرفت
حجتالاسلام سيد حسن موسوی، امام جمعه کلیبر در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: اگر انسان برای کارکردن تلاش کند، در رفاه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: از نظر اسلام حيات فرد و جامعه متوقف بر كار است و در نظر گرفتن ارزشهايی مانند عبادت، تقرب الی الله و جهاد، در مورد آن موجب تشويق افراد به كار و كوشش می شود و نتيجه آن رشد و شكوفايی بيشتر جامعه است.
وی با استناد به آیه 11 سوره اعراف خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: و ما در زمین برای شما معیشت ها قرار دادیم اما اندکی شکرگزار این نعمت هستید.
حجتالاسلام موسوی ادامه داد: افراد اجتماع با توکل و ایمان به خداوند در کارها قدم بر میدارند، تا بتوانند با برطرف کردن مشکلات کاری ارزشمند را برای خود و جامعه انجام دهند.
امام جمعه کلیبر با اشاره به فرموده مولای متقیان علی(ع) یادآور شد: امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند: و آنکه به حرفه و کاری مشغول است، محبوب خداست.
وی افزود: يكی از عوامل بسيار مهمی كه ميتواند به توسعه كار و افزايش كارآمدی و نهادينه شدن همت و كار مضاعف در جامعه ما كمک نمايد توجه به آموزههای دينی و ارزش های معنوی كار است.
حجتالاسلام موسوی کار را جوهره انسان دانست و تاکید
کرد: كار جوهره انسان است و همين كار و جهاد معقول و علمی و هدفمند انسان هاست كه او
را از ديگر مخلوقات متمايز ساخته است. به همين دليل اسلام به كار و جهاد انسانها اهميت
زيادی قائل شده و تاكيد زيادی بر ويژگی حلال و حرام بودن فعاليت های اجتماعی و اقتصادی
انسان ها دارد.