کد خبر: 3677778
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۹

نگاه قرآن به خانواده

گروه معارف: خانواده نهادی است که با وجود تحولات اساسی جامعه در اهداف و کارکردهای خود ثابت مانده و هنوز در همه جوامع اهمیت اساسی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، خانواده نهادی است که با وجود تحولات اساسی جامعه در اهداف و کارکردهای خود ثابت مانده و هنوز در همه جوامع اهمیت اساسی دارد. خانواده، مناسب‌ترین نظام برای تأمین نیازهای روحی و معنوی بشر است و بهترین بستر را برای تأمین امنیت و آرامش روانی اعضا، پرورش نسل جدید، اجتماعی کردن فرزندان و برآورده ساختن نیازهای عاطفی افراد فراهم می‏‌آورد. در عصر حاضر، با اثرپذیری از تحولات اجتماعی، صنعتی و علمی، در بیشتر جوامع از جمله ایران، مشکلات متعددی برای خانواده پدید آمده است.

خانواده جلوه گاه دگردوستی است

حجت‌الاسلام قهرمان احمدی، امام جمعه هریس در گفت‌‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: خانواده جلوه گاه دگردوستی، مایه آرامش، کانون مهر و محبت و میدان رشد و کمال است و نهاد مقدس خانوده در دین مقدس اسلام جایگاه ارزشمندی دارد.

وی با استناد به آیه 74 سوره فرقان خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: و كسانى كه مى‌گويند خداوندا ما را از همسرانمان نور چشمان ببخش و ما را رهبر پرهيزكاران گردان. خانواده کوچکترین واحد اجتماع است و اگر بخواهیم جامعه ارزشمندی داشته باشیم باید توجهی ویژه به نهاد خانواده داشته باشیم.

امام جمعه هریس با اشاره به فرموده پیامبراکرم(ص) یادآور شد: پیغمبر(ص) می فرمایند که هیچ بنایی محکم تر از بنای خانواده نیست. خانواده بهترین محیط برای شکوفایی استعدادهای انسانی است.

حجت‌الاسلام احمدی، خانوده را خاستگاه خوشبختی دانست و تاکید کرد: خانوده را باید خاستگاه خوشبختی‌ها قلمداد نماییم و سعادت هر جامعه به خانواده بازمی گردد.

خانواده اجتماع کوچکی است

حجت‌الاسلام سالار سنجری، امام جمعه جلفا در گفت‌‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: خانواده اجتماع کوچکی است که ابتدا با یک مرد و زن تشکیل می‌شود دو نفری که بناست در تکامل معنوی و رشد مادی یکدیگر مشارکت کنند و بالاتر آن که هریک کمبود دیگری را در اوج محبّت و مودت جبران نمایند و چنانچه چیزی آنان را تهدید کرد و آرمان‌های فکری و اعتقادیشان را به خطر انداخت، هر دو به دفاع برخیزند و جهت حیات و زندگی همیشگی خویش با آن مبارزه کنند و برای بقای خویش برنامه ریزی نمایند و نسل خود را دوام بخشند.کوچکترین عنصر اجتماعی یک جامعه خانواده است.

وی با استناد به آیه 21 سوره روم خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: و از نشانه‌های قدرت و ربوبیت او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و در میان شما دوستی و مهربانی قرار داد یقیناً در این کار شگفت انگیز  نشانه‌هایی است برای مردمی که می‌اندیشند.

حجت‎الاسلام‌ سنجری، نقش خانواده را از ويژگی‌های مهم آدمی دانست و  ادامه داد: از ويژگی‌های مهم آدمی نقش خانواده اوست و همه مكاتب و مذاهب از جمله دين مبين اسلام اهميت ويژه‌ای برای آن قائل شده است به اندازه‌ای كه تربیت را از وظايف والدين و حقوق فرزندان می‌شمرد.

امام جمعه جلفا یادآور شد: از نظر اسلام، خانواده شایسته‌ترین کانون پرورش و تربیت فرزندان و مدرسه‌ای برای کسب فضیلت‌های اخلاقی و منبع شکل‌گیری شخصیت و رفتارهای فرزندان است. این کانون علاوه بر مسئولیت تامین خوراک، پوشاک، مسکن و استراحت، آرامش روحی و جسمی، باید به نیازهای معنوی و اخلاقی فرزندان توجه کند..

وی با اشاره به فرموده پیغمبر(ص) افزود: پیامبراکرم(ص) می فرمایند: کسی که با همسر منتخب خویش ازدواج کند، نیمی از سعادت و خوشبختی را درک کرده است.هرچقدر در راستای تقویت نهاد خانواده سرمایه گذاری کنیم، بازخورد ان در جامعه به چشم خواهد خورد.

captcha