کد خبر: 3681671
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۴

چرایی فهمیدن قرآن

گروه معارف: یک درجه فهم قرآن عمومی است و همه می‌فهمند. این که در روایات ما اصرار زیادی به خواندن قرآن و حتی نگاه کردن به قرآن شده است یک نکته‌اش این است که افرادی که دارای حداقل سواد هستند بالاخره نام صلوه و صوم و حج و جهاد و زکات و ... را شنیده‌اند. وقتی آیه اقیموا الصلوة را می‌خوانند می‌فهند که درباره نماز سفارش می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، یک درجه فهم قرآن عمومی است و همه می‌فهمند. این که در روایات ما اصرار زیادی به خواندن قرآن و حتی نگاه کردن به قرآن شده است یک نکته اش این است که افرادی که دارای حداقل سواد هستند بالاخره نام صلوه و صوم و حج و جهاد و زکات و ... را شنیده‌اند. وقتی آیه اقیموا الصلوة را می‌خوانند می‌فهند که درباره نماز سفارش می‌کند، هر قدر با سوادتر می‌شوند بهتر استفاده می‌کنند، قرآن طوری نازل شده که هر کس به فراخور حال خود می‌تواند استفاده ای از آن ببرد.

قرآن از مخاطب خود انتظار دارد که در آیاتش تعقل، تدبر و تفکر کند. هدف آن نیز چیزی جز هدایت نسل بشر نیست. شناخت انتظار یک متن از مخاطبش، مخاطب را با چگونگی مواجهه با این متن و میزان و حدود انتظار از آن آشنا می‏کند.

قرآن کتاب زندگی بندگان است

حجت‌الاسلام عبدالله محمدی، امام جمعه شهرستان میانه در گفت‌‌وگو با  ایکنا، با بیان اینکه قرآن کتاب زندگی و آخرت بندگان است، گفت: قرآن را باید فهمید و به آن عمل کرد و در آیه 24 سوره محمد می‌خوانیم: آیا تدبر در قرآن نمی‌کنند یا قفل بر دلهایش زده شده ‌است؟

وی، با اشاره به فرموده پیمغبر(ص) یادآور شد: پیامبراکرم(ص) می‌فرمایند: به کتاب خدا تمسک بجویید که در آن خبر گذشتگان و آیندگان شما است. قرآن حاکم عادلی است در میان شما قرآن جدی وقطعی و فصل است هزل و لغو نیست، هر گردن‌کشی که آنرا ترک کند خداوند پشت او را خواهد شکست و کسی که هدایت را از غیر قرآن بخواهد خداوند او را گمراه می‌کند. قرآن ریسمان محکم خداست و پند راست و درست و راه راست است و هوای مردم آنرا از حق منحرف نمی‌کند و دانشمندان از آن سیر نمی‌شوند و به کثرت تکرار کهنه نمی‌شود و شگفتی‌های آن پایان ندارد. گوینده به قرآن راستگو است و حاکم به آن عادل و کسی که مخاصمه و احتجاج به قرآن کند پیروزمند می‌شود و کسی که دعوت بسوی قرآن کند به راه ر‌است هدایت می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدی، افزود: تدبر و تفکر در کتاب خدا و اسرار تعبیراتی که به کار برده از واجب ترین کارها برای خواننده این کتاب و برای مفسر این کتاب، لازم تر و ضروری تر است و درک بهتر قرآن با عمل و در مسیر حرکت پیامبر(ص) و اهل بیت آن حضرت قرار گرفتن و پیروی از آنها، بدست می آید. اگر روحی در امتداد روح پیامبر قرار گیرد بهتر حقایق قرآنی را درک می کند.

قرآن فطرت ناب انسانی است

حجت‌الاسلام سالار سنجری، امام جمعه جلفا در گفت‌‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه قرآن حقیقت و فطرت ناب انسانی است، گفت: اگر قرآن را نفهمیم، خودمان را نمی فهمیم، سعادت خودمان را نمی‌فهمیم و در آیه 89 سوره نحل نیز می‌خوانیم: و روزی که ما در میان هر امتی از رسولان خودشان گواهی بر آنان برانگیزیم و تو را  ای محمد بر این امت گواه آریم آن روز سخت را یاد کن و امت را متذکر ساز، و ما بر تو این کتاب قرآن عظیم را فرستادیم تا حقیقت هر چیز را روشن کند و برای مسلمین هدایت و رحمت و بشارت باشد. 

وی، با اشاره به فرموده پیامبراکرم(ص) یادآور شد: پیغمبر(ص) می‌فرمایند: هركس مي‌خواهد با خدا سخن بگويد نماز بخواند و هركس مي‌خواهد خدا با او سخن بگويد قرآن بخواند و همه اوصافی که خدای متعال برای قرآن بیان کرده است، بر این است که این کتاب از جانب خدای متعال است برای اینکه انسان به کمال حقیقی‌اش برسد. قرآن واسطه بین خالق و مخلوق برای سیر مخلوق به کمالات الهی است.

captcha