کد خبر: 3710725
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۶

انتظار از منظر قرآن

گروه معارف- نظر اسلام، قرآن و مسلمانان، مسئله «انتظار» و امید به آینده و حاكمیت مطلق حق در تمام جهان در آخر زمان، یكى از مسایل حیاتى اسلام است و قرآن كریم با قاطعیت هرچه تمام‌تر این مسئله را به عنوان یک وعده تخلف ناپذیر الهى مطرح نموده، و در كمال صراحت، پیروزى نهایى ایمان اسلامى و آینده درخشان آیین پاك محمّدى(ص) را به مسلمانان نوید داده و جاى هیچ گونه شک و تردید و ابهام براى احدى باقى نگذارده است.

انتظار از منظر قرآن

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، نظر اسلام، قرآن و مسلمانان، مسئله «انتظار» و امید به آینده و حاكمیت مطلق حق در تمام جهان در آخر زمان، یكى از مسایل حیاتى اسلام است و قرآن كریم با قاطعیت هرچه تمام‌تر این مسئله را به عنوان یک وعده تخلف ناپذیر الهى مطرح نموده، و در كمال صراحت، پیروزى نهایى ایمان اسلامى و آینده درخشان آیین پاك محمّدى(ص) را به مسلمانان نوید داده و جاى هیچ گونه شک و تردید و ابهام براى احدى باقى نگذارده است.
انتظار کیفیتی روحی است که موجب به وجود آمدن آمادگی برای ظهور و درک منتظَر می‌شود، و ضد آن یأس و ناامیدی است. هر چه انتظار بیشتر باشد آمادگی نیز بیشتر است و گاه حالت انتظار به پایه‌ای می‌رسد که خواب را از چشم می‌رباید، و هر چه عشق به منتظَر افزون باشد آمادگی برای آمدن او نیز افزون می‌شود و فراق دردناک می‌شود تا جایی که منتظِر به چیزی جز منتظر نمی‌اندیشد، و تمام آمال و آرزوهایش را در آیینه وصال او به تماشا می‌نشیند. از این رو و همه درد‌ها و سختی‌ها و مشکلات را در راه رسیدن به او تحمل می‌کند.
وجود امام زمان(عج) در روی زمین را باید یک نعمت بدانیم
حجت‌الاسلام مهدی منصوری، امام جمعه شربیان در گفت‌‌وگو با ایکنا اظهار کرد: وجود امام زمان(عج) در روی زمین را باید یک نعمت بدانیم، مهدی موعود(عج) عصاره 124 هزار پیامبر و 11 امام معصوم است.
وی، شب نیمه شعبان را شت نزدیکی جستن به امام زمان (عج) دانست و افزود: شب نيمه شعبان، شب دعا، احياء، عبادت، مناجات، شب انس و نزديکی جستن به امام زمان (عج) است.
وی با استناد به آیات 71-73 سوره صافات خاطرنشان کرد: در این آیات می‌خوانیم: ولى وقتى قرآن آمد به آن كافر شدند و زود كه بدانند و به طورقطع فرمان ما درباره بندگان فرستاده ما از پیش چنین رفته است، كه آنان بر دشمنان خودشان به طورحتم پیروز خواهند شد.
حجت‌الاسلام منصوری ادامه داد: آنچه انسان را به زندگی امیدوار می‌سازد و نگرانی‌ها و ناراحتی‌ها را برای او آسان می‌نماید، انتظار و امید به آینده است.
امام جمعه شربیان با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع)یادآور شد: امام جعفرصادق(ع)می فرمایند: به خدا سوگند! هنوز تأویل این آیه نازل نشده است و تا زمان قیام قائم (عج) نیز نازل نخواهد شد، پس زمانى كه قائم (عج)به پا خیزد، هیچ كافر و مشركى نمى ماند مگر آنكه خروج او را ناخوشایند مى شمارد.
وی انتظار را حالتی از ترکیب ایمان به خدا و اعتقاد کامل به مبانی دین دانست و افزود: انتظار حالتی است که از ترکیب ایمان به خدا و اعتقاد کامل و راسخ به مبانی دین و اشتیاق و علاقه به ظهور رهبری الهی و آسمانی که بتواند با مدد خداوند، مردمان جهان را تحت فرمان یک آیین درآورد و ستمگران را سر جای خود بنشاند و آیین توحید و یکتاپرستی را رواج دهد و حکومت قسط و عدل را در تمام زمین برقرار نماید، به وجود می‌آید و در درون آدمی شعله می‌کشد و آمال و آرزوهای انسانی و رفتار فردی و اجتماعی وی را دگرگون می‌کند.
حجت‌الاسلام منصوری از حکومت پاکان و صالحان در دنیا خبر داد و تاکید کرد: جهان روزى را در پیش دارد كه حكومت مطلق دنیا به دست پاكان و صالحان و افراد با ایمان خواهد افتاد و طبق روایات و نویدهاى تمام انبیاى الهى، آن عصر درخشان و روزگار طلایى كه مورد انتظار بشر و همه مسلمانان و شیعیان جهان است، همان روز قیام منجى عالم بشر و دوران پر شكوه ظهور مبارك مهدى موعود (عج) خواهد بود.
شب نیمه شعبان ظرف تجلّی قرآن ناطق است
حجت‌الاسلام حسن مرسلی، امام‌جمعه مهربان در گفت‌‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: شب نیمه شعبان نیز در حد خود شب قدر است؛ چون اگر شب‏‌های سه‏ گانه ماه مبارک رمضان ظرف نزول قرآن کریم است، شب نیمه شعبان ظرف تجلّی قرآن ناطق است.
وی افزود: شناخت امام زمان(عج) به معنای واقعی جامعه ما را بیمه می‌کند و شب میلاد امام زمان (عج) به منزله لیله القدر است.
وی با استناد به آیه 28 سوره سجده خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: و ناباوران مى گویند: پس كى این پیروزى بزرگ فرا مى‌رسد اگر شما راست مى‌گویید؟ بگو اى پیامبر روزى كه فتح و پیروزى فرا رسد، دیگر ایمان آوردن براى كسانى كه قبلاً ایمان نداشتند، سودى ندارد و به آنان مهلت و فرصتى داده نمى شود.
حجت‌الاسلام مرسلی از وظایف منتطران منتظران خضرت مهدی(عج) گفت و ادامه داد: اولین و مهم‌ترین وظیفه‌ای که هر شیعه منتظر بر عهده دارد کسب معرفت و شناخت نسبت به وجود نازنین امام زمان(عج) است، زیرا به دلیل عقلی و نقلی تحصیل معرفت و شناخت صفات و ویژگی‌های آن جناب واجب است و ایمان بدون شناخت امام زمان (عج) تحقق نمی‌پذیرد و هیچ عملی را خداوند از بندگان قبول نمی‌کند، مگر اینکه با شناخت و معرفت امام زمان(عح) عجین باشد.
امام‌جمعه مهربان یادآور شد: شکی نیست که انتظار فرج، میل فطری همة انسان‌ها و خواستة مشترک تمامی ملل و ادیان دنیاست و زمان و مکان نمی‌شناسد و به قوم و گروهی اختصاص ندارد.
وی با اشاره به فرموده امام موسی کاظم(ع) افزود: حضرت موسی بن جعفر(ع) می فرمایند: خوشا به احوالشان، به خدا سوگند آنان در روز قیامت، در مرتبه ما و با ما خواهند بود.
حجت‌الاسلام مرسلی پرهیزکاری را از ویژگی‌های منتظر واقعی امام زمان(عج) دانست و تاکید کرد: منتظر واقعی با تحصیل تقوا و پرهیزکاری در مراحل مختلفی می‌تواند امام زمان(عج) را یاری کند، زیرا هرگاه کسی اهل تقوا شد آثار ظاهری تقوای او موجب بیداری و یادآوری و هدایت دیگران می‌شود و امام به وجود او افتخار می‌کند و در حقیقت زینت و آبروی مولایش شده و وجود او در هر مکان باعث برطرف شدن بلا و نزول رحمت می‌شود.

انتهای پیام

captcha