به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، قدرت به معنای قوت و توانایی بر انجام دادن کار و ترک آن است. مفهوم قدرت در انسان به این معناست که انسان هر گاه اراده کرد تا کاری را چه مادی و چه معنوی، انجام بدهد، بتواند آن را انجام دهد.
از نظر قرآن، قدرت زمانی ارزش مییابد که در مسیر تعالی و کمال آدمی و جامعه باشد. اگر قدرت به این قصد و هدف مورد توجه قرار گیرد نه تنها ارزش میشود بلکه شایسته آن است که مطلوب آدمی قرار گیرد؛ زیرا خود بهترین ابزار رشد و تعالی شخص و جامعه می شود.
قدرت چه مادی و چه معنوی، از دیدگاه عقل امری ارزشی و نیکوست، زیرا توانمندیهای آدمی را برای انجام کاری افزایش میدهد. خداوند این معنا را در آیه ۷۵ سوره نحل مورد تایید قرار می دهد. این توانایی اگر برای تحقق هدف های الهی باشد، بسیار مطلوب است.
افزایش اعتماد و توکل به خداوند از آثار اعتقاد به قدرت الهی است
حجتالاسلام عبداله محمدی، امام جمعه میانه در گفت وگو با ایکنا اظهار کرد: ترک غرور و تفاخر، افزایش اعتماد و توکل به خداوند و واگذاری بخشی از قدرت خداوند به انسان از جمله آثار اعتقاد به قدرت الهی هستند و قدرت خداوند بر رساندن نفع و ضرر و باور آدمی به چنین قدرتی، مقتضی آن است كه آدمی تسلیم خداوند باشد و هیچ گاه بر خلاف آموزههای وی عمل نكند.
وی با استناد به آیه 76 سوره مائده خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: بگو: آیا به جای خدا چیزی را می پرستید که برای شما قدرت دفع هیچ زیان و جلب هیچ سودی را ندارد؟! و خداست که شنوایِ همه گفتارها و دانایِ همه اسرار و رازهاست.
حجتالاسلام محمدی ادامه داد: باور به این که خداوند قادر مطلق است و بر هر چیزی تسلط بی چون و چرا دارد، به معنای آن است که خداوند هنگامی که چیزی را بخواهد و وعده آن را بدهد، قادر به انجام آن است و بی هیچ تخلفی، آن چیز تحقق خواهد یافت، بنابراین، وعده و وعیدهای خداوند، به معنای تحقق حتمی و قطعی آن است.
امام جمعه میانه یادآور شد: حضرت امام خمینی(ره) با اتکا بر قدرت لایزال الهی حکومت 2500 ساله طاغوتیان از پا در آورد.
وی با اشاره به فرموه امام موسی کاظم(ع) افزود: امام موسی کاظم(ع) می فرمایند: هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
حجتالاسلام محمدی تاکیدکرد: قدرت و توانایی از صفات كمال وجودی است و خداوند كه همه كمالات وجودی را داراست، صفت قدرت را نیز دارد، بنابراین خداوند قادر و تواناست.
قدرت خداوند لایزال است
حجتالاسلام محمود شربیانی امام جمعه عجبشیر در گفت و گو با ایکنا اظهار کرد: قدرت خداوند لایزال است و آن را پایان ناپذیر می دانند و قدرت از صفات ذاتی خداوند متعال است و به این معناست که هرگاه بخواهد و اراده کند کاری را انجام میدهد و هرگاه نخواهد انجام نمیدهد و به عبارت دیگر هم قدرت بر انجام فعل دارد و هم بر ترک فعل. حقیقت صفات خداوند، اگر چه برای انسان قابل درک نیست.
وی با استناد به 14 سوره انعام خاطرنشان کرد: در این آیه میخوانیم: بگو: آیا غیر خدا را به یاری و دوستی برگزینم؟ در صورتی که آفریننده آسمان و زمین خداست و او روزی میبخشد و خود از طعام بینیاز است. بگو: من مأمورم که اول شخصی که تسلیم حکم خداست باشم و البته از گروهی که به خدا شرک آورند نباش.
حجت الاسلام شربیانی ادامه داد: قدرتی که خداوند به انسان میدهد سبب تسلط و تصرف انسان در طبیعت میشود و چشم و گوش انسانی که اعتقاد به قدرت خداوند دارد چشم و گوش خداوند میشود و این قدرت در اثر بندگی و اطاعت و باور به قدرت الهی بهوجود میآید.
امام جمعه شهرستان عجبشیر از ننیجه اتکای انسان به قدرت الهی گفت و تاکید کرد: انسان وقتی خود به قدرت الهی وصل نماید، در هیچ میدانی احساس شکست نخواهیم کرد.
انتهای پیام