حجتالاسلام سعید اسمعیلی پور، مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، در گفت وگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، با تاکید بر اینکه ماه مبارک رمضان سرور همه روزها و ماههاست و عظمت و احترام ویژهای نزد خداوند متعال دارد، اظهار کرد: در این راستا به مسلمانان توصیه شده که ماه مبارک رمضان را متمایز از دیگر ماهها دریابند.
وی، با تاکید بر درک عظمت و منزلت ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: حتی استقبال از ماه مبارک رمضان نیز توصیه شده و این ماه در جهت تقرب به خدا، بندگی و اطاعت از خداوند فضلیت بسیاری دارد و فرصت مناسبی برای دوری کردن از گناه و خالص شدن است.
وی با تاکید بر اینکه روزه گرفتن تنها عبادتی است که هیچگونه تظاهر و ریایی در آن وجود ندارد، افزود: روزهداری آثار ظاهر نداشته و میتواند جزو خالصترین عبادت باشد.
حجتالاسلام اسمعلیپور با بیان این که کمترین آثار روزه داری مربوط به جسم بوده و بیشترین اثرات آن معنادار و مربوط به بعد معنوی انسان است، تاکید کرد: اینکه میگوییم ماه مبارک رمضان «ماه میهمانی خداست» به خاطر آثار معنوی و روحانی این ماه است، نه به خاطر جنبه ها و آثار جسمانی آن!
مدیرکل امور فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز با بیان اینکه برخی صرفا بر آثار جسمانی روزه و تاثیر آن بر سلامتی تاکید میکنند، در حالی که آثار مثبت جسمانی، صرفا بخشی از آثار روزهداری است، گفت: ماه مبارک رمضان آثار تربیتی بسیاری داشته و ماه تقرب به درگاه الهی است.
وی با اشاره به اینکه ماه رمضان، آثار و برکات معنادار بسیاری دارد، افزود: تقویت بردباری و مقاوم کردن انسان در برابر اطاعت از فرامین الهی و همچنین مقاوم کردن انسان در مقابل ناملایمات از جمله آثار معنادار روزهداری است.
این کارشناس مسایل مذهبی خاطرنشان کرد: شرایط ظاهری روزه این است که انسان از خوردن و آشامیدن پرهیز کرده و مبطلات روزه را انجام ندهد، اما روزهداری یک سری شرایط باطنی هم دارد که رعایت این آداب و اخلاق نیز بسیار توصیه شده است.
وی اضافه کرد: غیبت نکردن، دروغ نگفتن و... هرچند به ظاهر روزه را باطل نمیکند اما با حقیقت روزهداری منافات داشته و اگر دوری از این موارد در حین روزهداری بیشتر مورد توجه قرار گرفته و مراعات شود، اخلاق آدمی نیز پسندیده میشود.
حجتالاسلام اسمعلیپور در بخش دیگری از سخنان خود هدف از روزهداری را تقرب به درگاه الهی دانست و افزود: روزه گرفتن، خلق و خویی الهی به انسان هدیه داده و از اینروست که در ماه مبارک رمضان این عمل مورد تاکید قرار گرفته است. همچنین در ماه مبارک رمضان "ترک گناه" بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه روزه گرفتن راههای نفوذ شیطان را مسدود میکند، بیان کرد: پرهیز از گناه، از جمله آثار و برکات ماه مبارک رمضان است.
حجتالاسلام اسمعلیپور با تاکید بر اینکه پهن کردن سفرههای افطاری در ماه مبارک رمضان و میهمانی دادن، از جمله مستحبات ماه مبارک رمضان بوده و نسبت بدین عمل بسیار توصیه شده است، افزود: باید در افطاری دادن، آداب آن را برهم نزده و با سادگی این ضیافتها را برپا کنیم.
این کارشناس مسایل مذهبی با بیان این که سفره افطاری که با تجملات همراه باشد تبعات و آثارش سوئی از خود بر جای میگذارد، خاطرنشان کرد: برپایی سفرههای افطاری ساده و میزبانی از روزهداران ثواب بسیار بالایی دارد، اما در برخی موارد در جامعه ما این اصل مهم رعایت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه تجملات، راه ثواب افطاری دادن را مسدود میکند، تاکید کرد: توصیه ائمه و رسول اکرم (ص) به برپایی ضیافتهای افطاری ساده است، امید است ضیاقتهای افطاری ساده در جامعه رواج یابد تا مردم با میل و رغبت بیشتری سفرههای افطاری خود را پهن کرده و میزبانی کنند.
حجت الاسلام اسمعیلی پور، در ادامه تاکید کرد: متاسفانه تجملات ضیافتهای افطاری و هزینههای آن باعث میشود تا میل و رغبت مردم به افطاری دادن کمتر شود، در حالی که اگر سادگی را پیشه کنیم، همواره در این راستا شاهد استقبال بیشتری خواهیم بود.
مدیرکل امور فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، در ادامه با تاکید بر قرائت قرآن در ایام رمضان، گفت: صدقه دادن، برپایی سفرههای افطاری(افطاری دادن)، قرائت قرآن و همچنین تدبر در آیات قرآنی و... جزو اعمال مستحبی ماه مبارک رمضان بوده و توفیق بزرگی است که انسان با ادب ماه مبارک رمضان را درک کرده و به استقبال آن برود.
انتهای پیام