حجتالاسلام رحیم همزبان، استاد حوزه و دانشگاه، در گفتو گو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: انسان نیازمند زندگی گروهی و حیات اجتماعی است، چون اجتماعی بودن لازم حیات اوست.
وی، افزود: انسان موجودی اجتماعی است. این حکمی است که همگان بر آن اتفاق و اجماع دارند، هرچند که درباره علل و اسباب آن اختلاف دارند.
وی با استناد به آیه 54 سوره انعام خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: هر گاه آنان که به آیات ما میگروند نزد تو آیند بگو: سلام بر شما باد، خدا بر خود رحمت و مهربانی را فرض نمود که هرکس از شما کار زشتی به نادانی کرد و بعد از آن توبه کند و اصلاح نماید البته خدا بخشنده و مهربان است.
حجتالاسلام همزبان با اشاره به فرموده امیرمومنان علی(ع) ادامه داد: امیرالمومنین علی(ع) میفرمایند: به دیگران نیکى کن، همانگونه که خواهى به تو نیکى کنند. آنچه از دیگران زشت مىدارى از خود نیز زشت بدار. آنچه از مردم به تو مىرسد و خشنودت مىسازد، سزاوار است که از تو نیز به مردم همان رسد.
وی افزود: انسان در قرآن موجودی اجتماعی و مسئول است؛ موجودی اجتماعی که بر او فرض شده در همه ابعاد زندگی، مسائل انسانی را که جایگاه خلیفه اللهی او را تثبیت می کند، رعایت کند. شخصیت وی در جامعه شکل می گیرد و هویت واقعی اش در اجتماع ظهور و بروز می یابد، بنابراین قرآن کریم نه تنها به جامعه و اجتماع انسانی اهتمام دارد، بلکه بهترین شکل جامعه و متمدن ترین صورت آن را بیان و معرفی می کند و به شئون اجتماعی انسان توجهی جدی دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به نقش توجه اسلام به زندگی دنیوی یادآور شد: اسلام به عنوان دین و سبک زندگی بشر، به این مهم توجه ویژه ای مبذول داشته است، به ویژه که از نظر اسلام، زندگی دنیوی، قرار گرفتن آدمی در زیان و خسران مبین است که تنها با ایمان و عمل صالح از سویی و دعوت و توصیه دیگران به ایمان و عمل صالح به عنوان یک مسئولیت اجتماعی از سویی دیگر، می توان از آن رهایی یافت.
وی افزود: آشنايی و شناخت مهارتهاي زندگی با قرآن، برنامهای جامع برای ايجاد تغييري پايدار و مادام العمر است، مشروط به اينكه آنها را به دقت بياموزيم و به ديگران تعليم دهيم.
حجتالاسلام همزبان، روابط سالم اجتماعی را عامل دستیابی به رستگاری در محور آموزههای قرآنی تاکید کرد: روابط سالم اجتماعی، به عنوان یک عامل رهایی از خسران و دستیابی به رستگاری در محور آموزه های قرآنی قرار میگیرد و معاشرت با دیگران از جایگاه مهم و اساسی در زندگی بشر برخوردار می شود.
انتهای پیام