کد خبر: 3745237
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵

خدامحورى و معنویت از ویژگى‌های مهم قیام امام حسین(ع) بود

گروه معارف ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه یکى از ویژگى‌های مهم قیام امام حسین(ع) در خدا‌‌محورى، معنویت و اخلاص ظهور یافته است، گفت: امام حسین(ع) براى خدا و بر اساس انجام تکلیف الهى قیام کرد.

 خدا محورى و معنویت از ویژگى‌های مهم قیام امام حسین(ع) بود

حجت‌الاسلام رحیم همزبان، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: یکى از ویژگى‌های مهم قیام امام حسین(ع) در خدامحورى، معنویت و اخلاص ظهور یافته است و ایشان براى خدا و بر اساس انجام تکلیف الهى قیام کرد.
وی افزود: حماسه جاويد عاشورا دانشگاهی است به پهنه تاريخ و گستره كره زمين كه از سال 61 هجری افتتاح و با خون پاک و مقدس حسين(ع) و يارانش آبياری و ثارالله و وصل به خدا شد، بنابراین ابدی شد و اين دانشگاه برای هميشه تاريخ بازخواهد بود و دانشجو می پذيرد و نيرو تربيت می كند.
همزبان امام حسین(ع) را مصداق تام وجه‌‌الله دانست و خاطرنشان کرد: امام حسين(ع) مصداق تام وجه‌الله است، به همين دليل خداوند به اراده خود، بذر محبت اين امام را در دل‌ها پاشيده است و هرچه زمان می گذرد، عاطفه انسان‌ها تحريك و احساسات مردم نسبت به نهضت و انقلاب امام حسين(ع) به جوش می‌آيد.
این استاد حوزه و دانشگاه، ضمن بازگو نمودن یکی از عوامل قداست قیام امام حسین(ع)، ادامه داد: یکى از علل مهم حرمت و قداست قیام امام حسین(ع)، آزادى‌خواهى است. همه جهانیان آزادى را دوست داشته و آن را ارمغانى بزرگ مى‏‌دانند که طلایه دار و پرچمدار آن امام حسین(ع) رهبر آزادگان است که به منظور ستم ستیزى و حاکمیت حق و عدالت قیام کرد. از این رو محبوب جهانیان بوده و انقلاب او مقدس‏ترین انقلاب‏ها است.
وی از عوامل جاودانگی عاشورا گفت و یادآور شد: از عوامل جاودانگی عاشورا تلاش مستمر علمای شيعه است كه با تأليف هزاران جلد كتاب در موضوعات مختلف مرتبط با امام حسين(ع) و عاشورا و نيز از راه وعظ و خطابه و برپايی مجالس عزاداری و تشويق و ترغيب مردم بر اقامه عزای امام حسين(ع) از خدمات مراجع عظام و علماء و مبلغان و مؤلفان و شعراء است.
‌همزبان‌ با اشاره به سخن پیامبر اکرم(ص) که فرمودند؛ «هركس برای حسين گريه كند يا ديگران را به گريه وادارد يا خودش را به گريه بزند بهشت بر او لازم است» اظهار کرد: از نکات ماندگار و حساس در شخصیت والای امام حسین‌(ع) علاقه و محبت شدید به خداوند تبارک و تعالی بود. ظاهراً تمام کسانی که خداوند را پذیرفته و به وجود لایتناهی وی معتقدند مدعی دوست داشتن خدا هستند، پس همه کس دعوی دوستی خداوند را دارد و از آن دم می‌زند و به آن معترف و معتقد است، البته در مرحله عینیت و عمل باید این ادعا به منصه اثبات برسد و گرنه همچون دیگر ادعاهای تهی از واقعیت بلکه از آنها هم بدتر خواهد بود و در اثبات این دعوی، مهم آن است که خود خداوند که محبوب واقعی است آن را بپذیرد و بر آن صحه گذارد و روشن است که مهم ترین نشانه صدق این ادعا آن است که همه گام‌ها در راه رضای دوست برداشته شود و انسان عاشق و محب هیچ گونه حرکت و سکون و تکلم و سکوت و قیام و قعودی جز آنچه مورد رضای پروردگار است نداشته باشد.

انتهای پیام

captcha