حجتالاسلام جلیل جلیلی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور استان در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: انسان موجودى است از يک نظر بسيار قوى و نيرومند كه عرصه زمين و پهناى آسمان و اعماق درياها را جولانگاه خود قرار داده و تمام موجودات زمينى را مسخّر خود ساخته و از تمام مواهب اين جهان به نفع خود استفاده مىكند، ولى با تمام قدرتى كه دارد موجودى بسيار ضعيف و آسيب پذير است.
وی، نقاط منفی را درحقیقت نقطه قوت دانست و افزود: تمامی نقاط منفی که به تصور انسان نقاط ضعف هستند، درحقیقت نقطه قوت است و انسان فقط به آنها نیاز دارد، منتهی باید کنترل شود و جنبه هدایتی آن تقویت شود.
وی با استناد به آیه 78 سوره نحل خاطرنشان کرد: در این آیه میخوانیم: و خدا شما را از بطن مادران بیرون آورد در حالی که هیچ نمیدانستید و به شما گوش و چشم و قلب اعطا کرد تا مگر دانا شوید و شکر این نعمتها به جای آرید.
حجتالاسلام جلیلی ادامه داد: اين تركيب عجيب انسان از قوت و ضعف براى اين است كه از طرفى بتواند مدارج ترقى و كمال را طى كند و از سويى ديگر گرفتار غرور و غفلت و خودبزرگ بينى نشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور آذربایجانشرقی، از برتری انسان نسبت به سایر مخلوقات گفت و یادآور شد: انسان موجودی است که خداوند او را نسبت به سایر مخلوقات برتری بخشید و زمانی که مراحل خلقتش به پایان رسید خداوند متعال به خود آفرین گفت و انسان دارای بسیاری از نقاط قوت نسبت به سایر موجودات است، اما این موجود گاهی قدر و منزلت خود را نمی شناسد و مرتکب برخی از افعال می شود که از برخی جنبه ها به عنوان ضعف شمرده می شوند.
حجتالاسلام جلیلی اظهار کرد: شناخت نقاط قوت سبب پی بردن به افضل بودن رتبه انسان و شناخت نقاط ضعف سبب میشود که در جهت اصلاح آنها برآید.
وی با اشاره به فرموده مولای متقیّان علی(ع) افزود: امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند: بزرگترين عيب آن است كه آنچه را كه مانند آن درخود توست، عيب بشماری.
حجتالاسلام جلیلی با تاکید بر اینکه تضاد نقاط قوت و ضعف با یکدیگر، زمینه امتحان انسانها را فراهم میسازد، گفت: با وجود اینها، اراده و اختیار در انسان شکل میگیرد.
انتهای پیام