حجتالاسلام رحیم همزبان، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: انسان سالم به خدا امیدوار است و نقش خدا را در زندگی بر مبنای صفات الهی، مشحون از خیر و لطف میداند، اگرچه با مصائبی روبهرو شود.
وی افزود: از مهمترین مباحث مربوط به سلامت، ملاکهای سلامت و شاخصهای انسان سالم است، معنای سالم بودن میتواند از منظر مکاتب، جوامع و فرهنگهای مختلف متفاوت باشد، البته برخی از کلیات آن مورد اتفاق است.
حجتالاسلام همزبان، از اهمیت داادن انسان کامل به مشورت با دیگران گفت و ادامه داد: انسان کامل خودرأی نیست و به مشورت و هم فکری با دیگران در کارها اهمیت میدهد، اما در عین حال سُست عنصر و وابسته نیست.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) یادآور شد: ایشان میفرمایند: از استعدادها و تواناییهای خود شناخت صحیحی دارد و نسبت به خویش واقعبین است.
وی عمل صالح را از عوامل تاثیرگذار در شکوفا شدن استعدادهای نهفته در انسان کامل دانست و افزود: عامل دیگری که در کنار شناخت، زمینهساز رسیدن انسان به کمال مطلوب انسانی است، عمل صالح و کردار نیک و پرهیز از گناهان است. از دیدگاه قرآن، عمل صالح اگر با ایمان همراه شود، انسان را به سوی نور میکشاند و از ظلمت رهایی میبخشد و چنین عمل صالحی است که استعدادهای نهفته وجود انسانی را شکوفا کرده و انسان را به سوی کمال میبرد.
حجتالاسلام همزبان، ضمن بازگو کردن صفات ارزشمند انسان کامل تأکید کرد: انسان سالم صفات ارزشمند مانند احسان و نیکوکاری، وفاداری، امانت داری، صدق و راستی را در خود تقویت و از این رو صفات زشت مانند بخل، حسد، غیبت و تهمت را از خود دور میکند.
انتهای پیام