کد خبر: 3779748
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۸

نگرش قرآن به حق و باطل

گروه معارف - یکی از آرزوهای دیرین بشر، برچیده شدن بساط ظلم و بیدادگری از جامعه و حکمفرمایی صلح و آرامش و اجرای عدالت در سراسر جهان است.

نگرش قرآن به پیروزی حق بر باطل

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، یکی از آرزوهای دیرین بشر، برچیده شدن بساط ظلم و بیدادگری از جامعه و حکمفرمایی صلح و آرامش و اجرای عدالت در سراسر جهان است.
این اندیشه هماهنگ با سرشت انسان است. به همین جهت، هرگاه برای گروهی از ملت‌ها زمینه قیام فراهم شده، به مبارزه با حکومت ظلم و جور پرداخته‌اند و بسیاری از این مبارزه‌ها نتیجه‌اش پیروزی اهل حق بوده است. اما اولاً این پیروزی‌ها در گوشه‌ای از جهان اتفاق افتاده است نه در سراسر جهان و ثانیا ممکن است همین گروه حاکم نیز بتدریج از اهداف خود دور شوند و دوباره طاغوتی دیگر بر مردم مسلط شود. بنابراین در طول تاریخ مردم در تحت سیطره زورمدارانی بوده‌اند که بنای حکومت آن‌ها بر پایه ظلم و فساد و ناامنی پایه‌ریزی شده است.
این جهان، مجموعه‌ای از حق و واقعیت است. چنین نیست که اساس آن بر باطل باشد؛ بلکه خداوند حق را بر سر باطل می‌کوبد تا آن را نابود سازد و باطل محو و نابود شود.

نخستین معیار برای بازشناسی حق از باطل عقل است
حجت‌الاسلام جلیل جلیلی، امام جمعه شهر سردرود، در گفت‌‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: نخستین معیار برای بازشناسی حق از باطل عقل است. خداوند انسان را موجودی متفکر آفریده و برای شناخت حق و حقیقت، عقل را به وی عطا کرده است و در سراسر قرآن همه انسان‌ها را به تفکر، تعقل و تدبّر فراخوانده است.
وی ضمن بازگو نمودن لزوم تمسّک به شمشیر برنده حق افزود: هر فرد مسلمان باید در هر شرایطی طرفدار حق و حقیقت باشد. اگر می‌خواهید مسلّح به سلاح پیروزی در مقابل دشمن باشید، باید به شمشیر برّنده حق تمسّک کنید.
وی با استناد به آیه 62 سوره آل عمران «ثُمَّ رُدُّوا الَی اللَّهِ مَوْلیهُمُ الْحَقُّ الا لَهُ الْحُکمُ وَ هُوَ اسْرَعُ الْحاسِبینَ» بیان کرد: در این آیه می‌خوانیم: سپس تمام بندگان به سوی خدا که مولای حقیقی آن‌هاست - باز می گردند. بدانید که حکم و داوری، مخصوص اوست؛ و او سریع‌ترین حسابگران است.
حجت‌الاسلام جلیلی، ادامه داد: مؤمنانی که در مسیر خدا هستند، هیچ‌گاه نباید از فساد و تباهکاری های ناپاکان، غمی به خود راه داده و در صحت انتخاب راه خود شک کنند. آن‌ها باید به همه فریادها و هیاهوی ناپاکان بی اعتنا بوده و با قوّت قلب هر چه تمامتر به راه خویش ادامه دهند تا با کمک و عنایت الهی، روزی وارث زمین شوند و احکام الهی را در جامعه توحیدی به اجرا درآورند.
امام جمعه شهر سردرود، یادآور شد: هر وجودی که منبع خیر و سعادت بشر باشد، حق شناخته شده است، بنابراین، خداوند حق مطلق است؛ چه اینکه منبع تمام سعادت‌ها و برکات است. همچنین آسمان و زمین، قرآن مجید، دین اسلام و توحید و یکتاپرستی از این جهت که منشأ هدایت و برکت هستند، حق معرفی شده‌اند.
وی با اشاره یه فرموده امیرمؤمنان علی(ع) افزود: ایشان می‌فرمایند: حق، شمشیر برّنده‌ای است.
حجت‌الاسلام جلیلی، حق را ثابت و پابرجا دانست و تأکید کرد: حق، ثابت و پابرجا و هر اندازه که مورد بی‌توجهی قرار گیرد و با آن مبارزه شود، هیچ‌گاه از میان نمی‌رود؛ اما باطل متغیر و ناپایدار بوده و هر اندازه مورد توجه و تبلیغ و ترویج قرار گیرد، سرانجام آن فنا و نابودی است.
سعادت در گروه حق‌محوری است
حجت‌الاسلام حسن مرسلی امام جمعه مهربان در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: همه انسان‌ها طالب سعادتند و سعادت در گروه حق‌محوری است، بنابراین، باید حق را از باطل بازشناخت وگرنه باطل به‌صورت حق‌ جلوه می‌کند؛ زیرا جهان آمیزه‌ای از حق و باطل است و باطل با فریب و نیرنگ، همواره خود را حق مطلق نشان می‌دهد.
وی ضمن بازگو نمودن لزوم فریب نخوردن از ظواهر افزود: نباید فریب ظواهر را خورد. اگر کتابی می‌خریم، فریب جلد زیبا، عنوان جذّاب و تیترهای آرمانی آن را نخوریم؛ زیرا ممکن است اهل باطل برای تغذیه یک صفحه مطالب مسموم، یک کتاب حق نما بنویسند. این مطلب در مورد فیلم ها، نمایشنامه‌ها، روزنامه‌ها، مجلّه‌ها، دوستان، اساتید، معلم ها، همسایگان، احزاب و مانند آن نیز صادق است.
وی با استناد به آیه 1۸ سوره انبیاء «بل نقذف بالحق علی الباطل فیدمغه فاذا هو زاهق» عنوان کرد: در این آیه می‌خوانیم: بلکه ما حق را بر سر باطل می‌کوبیم تا آن را هلاک سازد؛ پس در این هنگام باطل نابود می‌شود.
حجت‌الاسلام مرسلی، ادامه داد: اگر اهل باطل چهره واقعی خود را بپوشانند و لباس حق را به تن خود کنند و با زبان اهل حق سخن بگویند و بعضی از اهل حق نیز با آن‌ها معاشرت داشته باشند و رفتار و کردار ظاهری خود را همانند رفتار و کردار اهل حق کنند، جامعه پذیرای آن‌ها خواهد بود. اما اگر روزی مکر آنها آشکار شود و نقاب از چهره آنها برداشته شود، جایی برای آنها باقی نمی‌ماند.
امام جمعه مهربان، یادآور شد: هرگاه اهل باطل در کار خود سعی و تلاش کنند و بین نیروهای آنها وحدت و انسجام وجود داشته باشد و مطیع رهبر خود باشند، و برعکس بر اهل حق، خمودی چیره شده باشد و در میان آنها تشتت آراء و ناهماهنگی وجود داشته باشد و از رهبر خود اطاعت نکنند؛ در این صورت پیروزی با اهل باطل است.
وی با اشاره به فرموده امیرمومنان علی(ع) افزود: امیرالمومنین علی(ع) می‌فرمایند: آگاه باشید، قسم به جان کسی که جان من در دست اوست، این گروه «اهل شام» بر شما پیروز می‌شوند، اما نه به این علت که آن‌ها از شما به حق سزاوارترند، بلکه از این جهت که اینها برای به دست آوردن باطل رهبر و فرمانده خود، سرعت می‌گیرند و شما نسبت به آنچه که حق من است به کندی حرکت می‌کنید.
حجت‌الاسلام مرسلی، عامل پیروزی را انحاد و اطاعت از رهبر دانست و تاکید کرد: عامل پیروزی را نباید تنها در اعتقاد به حق و نیت خیر دید، بلکه برای غلبه بر دشمن، اتحاد و هماهنگی و اطاعت از رهبر نیز لازم است وهرگروهی این صفت را بیشتر دارا باشند پیروزی با آن‌هاست.

انتهای پیام

captcha