حجتالاسلام عزالدین تقیزاده، کارشناس مسائل مذهبی در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، درباره جامع بودن شخصیت حضرت علی(ع) و کاربرد نهجالبلاغه در دنیای امروز و با بیان اینکه حضرت علی(ع) دارای یک شخصیت بسیار جامع بود و این جامعیت حضرت را میتوانیم در نهجالبلاغه و توصیههای حضرت برای زندگی در تمام امور مشاهده و درک کنیم، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای بارز حضرت علی(ع) جامعیت حضرت در تمام امور است. همچنین نهجالبلاغه حُسن دین اسلام است و از جامعیت بسیار خاصی برخوردار است. گاهی فردی برجسته است اما فقط در یک بعد برجستگی دارد اما حضرت علی(ع) در تمام امور از جامعیت خاصی برخوردار بودند.
وی با اشاره به شخصیت بینظیر حضرت علی(ع)، اظهار کرد: در عالم بشریت و در پروژه خلقت، به غیر از پیامبر خاتم(ص) شخصیتی همانند امیرالمؤمنین(ع) نه آمده و نه خواهد آمد.
حجتالاسلام تقیزاده، بیان کرد: شخصیت امیرالمؤمنین(ع) در قرآن و منابع روایی بهطور کامل مشخص شده و برای امت اسلام و بهویژه جامعه شیعه تبیین شده است.
این کارشناس مسائل مذهبی، افزود: حضرت علی(ع) آنچنان در عالم خلقت فردی مهم و شاخص هستند که در زمان حجةالوداع پیامبر(ص)، خداوند در آیه 67 سوره مبارکه مائده خطاب به پیامبر(ص) میفرماید: «ای پیامبر، ابلاغ کن آنچه را که از سوی پروردگارت به تو نازل شده است» که بنا به اعتقاد عموم مفسران شیعه و سنی، عبارت «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ» به شخصیت امیرالمؤمنین(ع) خطاب دارد.
وی با بیان اینکه ولایت و حکومت علوی در زمان پس از پیامبر(ص) امری مهم و بیبدیل است، گفت: جانشینی بلافصل پیامبر(ص) در وجود امیرالمؤمنین(ع) و ائمه(ع) پس از ایشان متجلی شده است و در عصر جدید نیز این امر مهم در وجود نازنین منجی عالم بشریت و خاتم اوصیا، امام زمان(عج) قرار دارد.
حجتالاسلام تقیزاده اظهار کرد: جرج جورداق یک فرد غیرمسلمان است اما به دفعات مکرر در راستای شناخت امیرالمومنین(ع)، بحث و بررسی کرده است.
وی با تأکید بر اینکه حضرت علی(ع) معیار سنجش مسلمانی در روز قیامت است، بیان کرد: رفتارهای امیرالمؤمنین(ع) برای عموم جامعه اسلامی و حتی جامعه بشری بهعنوان «میزان الاعمال» محسوب میشود و رفتارها، کردار، گفتارها و تمام سلوک اجتماعی ما منطبق با رفتارهای امیرالمؤمنین(ع) سنجیده میشود.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه مهمترین توصیه حضرت علی(ع)، وحدت و یکپارچگی امت است، گفت: پس از رحلت پیامبر(ص)، شکافی میان امت اسلامی ایجاد شد و اختلافات و مسائل بسیاری بین مسلمانان بهوجود آمد با این حال اما امیرالمؤمنین(ع) در راستای برقراری وحدت اسلامی و تقریب افکار و اندیشههایی که در آن زمان وجود داشت، همت بالایی کرده و نگذاشت تا امت و نظام اسلامی که از پیامبر(ص) بهعنوان میراث بشری و الهی که برای هدایت بشری نازل شده، دست خوش عدهای طمعکار دنیادوست شود.
وی با بیان اینکه «خدامحوری»، مهمترین سفارش حضرت علی(ع) به تمامی مردم و بهویژه مسئولان کشوری است، افزود: ایشان با وجود جایگاه والای خود نزد خدا و بالاترین مسئولیت حکومتی، خود را با پایینترین افراد جامعه سنخیت میداد و از تجملگرایی و اشرافیگری که افیون نظام و حاکمیت اسلامی است، اجتناب میکرد.
وی متذکر شد: حضرت علی(ع) در خصوص حقوق اسلام و حقوق مدنی افراد جامعه بسیار حساس بود و حتی سهمیه گروه خوارج را از بیتالمال قطع نکرد.
حجتالاسلام تقیزاده با اشاره به جایگاه والای حضرت علی(ع) در خانوادهداری و همسرداری، گفت: ایشان نسبت به فرزندان خود و فرزندان جامعه از جمله ایتام، عموم فقرا و فرزندان شهدایی که در رکاب ایشان جنگیدند بهترین پدر بودند، زیرا ایشان بهعنوان خلیفه مسلمانان در جامعه به مسائل همچون پدری دلسوز و مهربان رسیدگی میکردند.
انتهای پیام