کد خبر: 3894831
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۷

چرایی عظمت ماه رمضان

میان ماه‌های سال فقط نام ماه رمضان در قرآن ذکر شده و از هیچ یک از دیگر ماه‌های قمری نامی به میان نیامده است و این حاکی از اهمیت و عظمت این ماه عزیز نزد خداوند است.

چرایی عظمت ماه رمضانبین ماههای سال در قرآن کریم فقط نام ماه رمضان ذکر شده و از هیچ یک از دیگر ماه‌های قمری نامی به میان نیامده است و این حاکی از اهمیت و عظمت این ماه عزیز نزد خداوند است.

عظمت‌ ماه مبارک رمضان به نزول قرآن کریم است، نه روزه گرفتن. قرآن کریم احکام و حکمی‌ دارد که یکی از آن‌ها روزه گرفتن است‌. ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن است. انسان در این ماه میهمان خداوند است و خدای سبحان نیز در این ماه مبارک غذایی‌ به نام «قرآن» برای انسان‌ها فرستاده است.

ماه رمضان، ماه فرصت‌يابی است. فرصت آشتی با خدا، هركس قهر بوده، به فكر آشتی با خدا باشد. فرصت نظم و برنامه‌ريزی است. هر كس بی‌نظم بوده، اين زمان بايد منظم شود. به موقع بيدار شويم، به موقع بخوريم و به موقع بياشاميم. ماه فرصت ازدياد تقوا و تقويت اراده است.

هر بنده‌ای ارتباط بیشتری با قرآن داشته باشد این ماه را بیشتر درک می‌کند ولو به خاطر مریضی، یا پیری نتواند روزه بگیرد، روزه یکی از آداب ماه رمضان است که در میان امت‌های گذشته هم بوده است؛ اما آنچه که به این ماه عظمت می‌دهد این است که این ماه، ماه نزول قرآن است.

حفظ حرمت ماه رمضان

حجت‌الاسلام حافظ زمانی، امام جمعه ملکان در گفت‌‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: قداست ماه مبارک رمضان با روزه گرفتن و حفظ حرمت این ماه نمایان می‌شود و خدای تبارک و تعالی عناوین باشرافت و بافضیلت را به خودشان نسبت می‌دهند.

وی با استناد به آیه 185 سوره بقره «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ ۚ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ ۖ وَمَنْ كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۗ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ» بیان کرد: در این آیه می‌خوانیم: این است ماه رمضان که قرآن در آن نازل شده، قرآنی که سراسرش هدایتگر مردم است و دارای دلایلی روشن و آشکار از هدایت است و مایه جدایی حق از باطل است، پس کسی که در این ماه در وطنش حاضر باشد باید آن را روزه بدارد و آنکه بیمار یا در سفر است، تعدادی از روزهای غیر ماه رمضان را به تعداد روزه‌های فوت شده، روزه بدارد. خدا آسانی و راحت شما را می‌خواهد نه دشواری و مشقت شما را و قضای روزه برای این است: شما روزه‌هایی را که به خاطر عذر شرعی افطار کرده‌اید، کامل کنید و خدا را بر اینکه شما را هدایت فرموده بزرگ شمارید و نیز برای این که سپاس‌گزاری کنید.

حجت‌الاسلام زمانی، ادامه داد: خدای سبحان ماه رمضان را به نزول قرآن در آن معرفی می‌کند، پس هیچ‌گاه عظمت این ماه به لحاظ روزه نیست. عظمت ماه رمضان، شب قدر و ... می‌طلبد که قرآن به‌عنوان یک کتاب سرنوشت‌ساز، در شب قدر نازل شود.

وی با اشاره به فرموده پیامبر اکرم(ص) افزود: ایشان می‌فرمایند: ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را می‌افزاید و گناهان را پاک می‌كند و آن ماه بركت است.

حجت‌الاسلام زمانی، ماه رمضان را ماه تربیت دانست و تأکید کرد: ماه رمضان، ماه تربیت و پرورش است؛ از این رو مناسب است که برنامه تربیتی روزه نیز با آگاهی هر چه بیشتر و عمیق‌تر از تعلیمات آسمانی هماهنگ شود، تا جسم و جان آدمی را از آلودگی گناه شست‌وشو دهد و به این دلیل، همواره ماه رمضان، ماه نزول کتاب‌های بزرگ آسمانی و به‌ویژه قرآن بوده است.

رمضان؛ ماه اظهار بندگی

حجت‌الاسلام سیفعلی محمدزاده، امام جمعه شبستر در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: رمضان، ماه اظهار بندگی از طرف انسان‌ها نسبت به خداوند متعال است.

وی قرآن را دستورالعمل زندگی انسان دانست و افزود: قرآن دستورالعمل زندگی انسان‌ها در دنیا و آخرت است.

وی با استناد به آیه 151 سوره بقره «كَمَا أَرْسَلْنَا فِيكُمْ رَسُولًا مِنْكُمْ يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِنَا وَيُزَكِّيكُمْ وَيُعَلِّمُكُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُعَلِّمُكُمْ مَا لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ» بیان کرد: در این آیه می‌خوانیم: چنان که در میان شما رسولی از خودتان فرستادیم که آیات ما را برای شما تلاوت می‌کند و نفوس شما را از پلیدی جهل پاک و منزّه می‌سازد و به شما تعلیم کتاب و حکمت می‌دهد و آنچه را نمی‌دانید به شما می‌آموزد.

حجت‌الاسلام محمدزاده، ضمن اشاره به، به بند کشیده شدن شیطان در ماه رمضان ادامه داد: شیطان در ماه رمضان به بند کشیده شده و انسان می‌تواند به راحتی عرض بندگی کند و در نهایت باید توجه کند که این فرصت را از دست ندهد. هر کس اراده و ایمانش را قوی نماید، بدنش در برابر آسیب‌ها قوی‌تر می‌شود.

وی با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) افزود: ایشان می‌فرمایند: خداوند روزه را واجب كرده تا بدين وسيله دارا و ندار (غنى و فقير) مساوى شوند.

حجت‌الاسلام محمدزاده، از فضایل تربیت نفس انسان گفت و تأکید کرد: رمضان ماه خودسازی است و در این ماه انسان باید نفس خود را تربیت کند تا بتواند برای خداوند متعال بنده خالصی باشد، در غیر اینصورت نمی‌تواند جوابگوی معضلاتی که روزمره با آن‌ها روبه‌روست، باشد.

انتهای پیام
captcha