یکی از برکتهای اجتماعی روزه، بیداری عواطف انسانی است. انسان به کمک روزه در مییابد که بر فقیران و گرسنگان چه میگذرد و در واقع، روزهدار با تحمل گرسنگی و تشنگی روزه، با درد نیازمندان و مستمندان آشنا میشود و عواطف و احساسات انسانی، او را به کمک به فقیران تشویق میکند.
به همین دلیل، در ماه مبارک رمضان، رسیدگی به فقیران و محرومان بیشتر به چشم میخورد. همچنین روزهدار توانگر و فهیم درمییابد که چه بسا فقیران و محرومان مؤمن بهواسطه صبر بر محرومیتها در طول سال، در قوت اراده و شرافت طبع و بلندی همت بر او فضیلت دارند.
یاد کردن حال فقیران و طبقه محروم جامعه و توجه به شرافت نفس و علوّ طبع بیپایان آنان از مهمترین فواید روزهداری است.
حجتالاسلام محمدتقی پورمحمدی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: خداوند با روزه، خواهان آن است که عواطف اغنیا تحریک شود تا نسبت به دیگران مساوات داشته باشند.
وی ضمن بازگو کردن هدف روزه، گفت: هدف روزه این است که به خودمان برگردیم و تقوایمان بیشتر شود و به فکر دیگران باشیم.
وی با استناد به آیه 38 سوره نساء «وَالَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَا بِالْيَوْمِ الْآخِرِ ۗ وَمَنْ يَكُنِ الشَّيْطَانُ لَهُ قَرِينًا فَسَاءَ قَرِينًا» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: هم آنان که اموال خود را به قصد ریا و خودنمایی به مردم میبخشند و به خدا و روز قیامت نمیگروند و هر که را شیطان یار است بسیار بد یاری است.
امام جمعه مراغه، یادآور شد: مبنای نیکوکاری و رسیدگی به کار مردم و نیازمندان در اسلام تقوی و پرهیزکاری است.
حجتالاسلام پورمحمدی، با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) افزود: ایشان میفرمایند: خدا روزه را واجب ساخت تا فقرا و ثروتمند مساوی شوند و توانگران طعم گرسنگی را بچشند تا بر فقیران و گرسنگان ترحم کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، ماه مبارک رمضان را ماه دستگیری از درماندگان دانست و تأکید کرد: ماه مبارک رمضان، ماه دستگیری از مستمندان، فقیران و درماندگان است. انفاق در راه خداوند در تمام ایام سال دارای پاداش است، اما در ماه مبارک رمضان دارای فضیلت بیشتری است.
حجتالاسلام عبدالغفار غفاری، امام جمعه بخشایش در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: انسان با کسب تقوا همنوع خود را درک میکند و فلسفه اصلی روزه کسب تقواست و همین تقوا موجب خشنودی خداوند از انسان میشود.
وی با استناد به آیه 267 سوره بقره «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا كَسَبْتُمْ وَمِمَّا أَخْرَجْنَا لَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ ۖ وَلَا تَيَمَّمُوا الْخَبِيثَ مِنْهُ تُنْفِقُونَ وَلَسْتُمْ بِآخِذِيهِ إِلَّا أَنْ تُغْمِضُوا فِيهِ ۚ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: ای کسانی که ایمان آوردهاید از بهترین آنچه به دست آوردهاید و از آنچه از زمین برایتان برآوردهایم انفاق کنید و چیزهای پست را که خودتان جز با چشمپوشی نمیپذیرید برای انفاق منظور نکنید و بدانید که خدا بینیاز ستوده است.
حجتالاسلام غفاری، ادامه داد: مؤمنان با روزه و گرسنگی و تشنگی در ماه رمضان متوجه میشوند که فقرا چه احوالی دارند!؟
امام جمعه شهر بخشایش، از آشنا شدن روزهدار با درد نیازمندان گفت و یادآور شد: روزهدار با تحمل گرسنگی و تشنگی روزه، با درد نیازمندان و مستمندان آشنا میشود و عواطف و احساسات انسانی، او را به کمک به نیازمندان تشویق میکند که این دارای آثار فردی و اجتماعی در جامعه خواهد بود.
وی با اشاره به فرموده امام رضا(ع) افزود: ایشان میفرمایند: مردم به روزهداری فرمان داده شدند تا طعم گرسنگی و تشنگی را بچشند و به یاد آخرت بیفتند و در برابر گرسنگیها و تشنگیها، صبوری پیشه کنند تا مستحق پاداش الهی شوند و از هوی و هوسهای زودگذر برای تهیه توشه زندگی جاوید چشم بپوشند و به فقر و تنگدستی تنگدستان بیاندیشند و واجبات مالی خود را ادا کنند.
حجتالاسلام غفاری، تأکید کرد: روزهداران درپی روزه به استمداد و کمک دیگران اقدام میکنند.
انتهای پیام