شخص با اراده کسى است که وقتى در مورد کارى، به خوبى تأمل کرد، تصمیم به انجام آن مىگیرد و با فعالیت و ثبات قدم، آن را به اجرا در مىآورد. در مقابل فرد سست اراده، با کمترین مشکلى از انجام دادن کار، دلسرد شده و کوشش جهت تحقّق آن را متوقف مىکند. کسى که اراده قوى دارد، آنچه را که با تأمل خواسته است، با کوشش و ثبات قدم به دست مىآورد.
شخص با اراده کسى است که داراى هدفى معقول بوده و تا موقعى که به آن نرسیده است، از تعقیب آن باز نمىایستد. مشکلات و موانع روانى یا مادى، به اراده و عزم او لطمه نمىزند و از پیشرفتش جلوگیرى نمىکند. اراده به معنای خواستن، محبّت، طلب و امر و دستور آمده است.
حجتالاسلام محمود شربیانی، امام جمعه عجبشیر در گفتوگو با ایکنا، از آذربایجانشرقی اظهار کرد: انسان در ماه رمضان هر روز قویتر میشود و یکماه قدرت و قوت ستودنی به دست میآورد، این ماه درس تمرین «نه گفتن» به خواهشهای نفسانی و تقویت اراده است.
وی با استناد به آیه 53 سوره یوسف «وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِي ۚ إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي ۚ إِنَّ رَبِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: من خود را از گناه تبرئه نمیکنم؛ زیرا نفس طغیانگر، بسیار به بدی فرمان میدهد مگر زمانی که پروردگارم رحم کند؛ زیرا پروردگارم بسیار آمرزنده و مهربان است.
حجتالاسلام شربیانی، با اشاره به اراده قوی انسان روزهدار، یادآور شد: مؤمنانی که به امر خداوند با نفس مبارزه میکنند و به خواستهها و خواهشها و مطالبات او پاسخ منفی میدهند، انسانهایی با اراده قوی هستند.
امام جمعه عجبشیر، با اشاره فرموده امیرالمؤمنین علی(ع) افزود: ایشان میفرمایند: روزه دل از اندیشه در ترک گناهان، بهتر از روزه شکم است از غذا خوردن و آشامیدن.
وی عید سعید فطر را جشن پیروزی بر نفس دانست و تأکید کرد: عید سعید فطر جشن پیروزی بر نفس است و به نوعی یک ماه به خواستههای نفسانی پاسخ نفی دادهایم و پیروز شدهایم و از اوامر خداوند اطاعت کردهایم.
حجتالاسلام رحیم همزبان، مدرس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، با بیان اینکه اراده انسان وقتی تقویت شد، نفس خود را کنترل میکند، اظهار کرد: انسان غذا و آب را میبیند ولی نمیخورد و میتوان گفت که تمرین سلطه بر خواسته نفس است.
وی با استناد به آیه 29 سوره تکویر «وَمَا تَشَاءُونَ إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: و شما اراده نمیکنید مگر اینکه خداوند ـ پروردگار جهانیان ـ اراده کند و بخواهد!
این مدرس حوزه و دانشگاه، یادآور شد: روزهداری در ماه رمضان تأثیر قابل ملاحظهای در ارتقای عزت نفس و بهبود سلامتروانی دارد.
حجتالاسلام همزبان، ادامه داد: لزوم روزهداری برای انسان یک هدیه الهی است که از طرف انبیاء(ص) به بشر ابلاغ شده است. آثار مفید روحی و بهداشتی روزه و اسرار آن کاملاً روشن است و این یک مطلب علمی است که در ادیان الهی وجود دارد.
وی با اشاره به فرموده امیرمؤمنان علی(ع) افزود: ایشان میفرمایند: روزه جان، خودداری کردن حواس پنجگانه از باقیمانده گناهان است و خلوت و آسوده ماندن دل از تمام اسباب پلید.
حجتالاسلام همزبان، روزه را نوعی ریاضت طبیعی دانست و تأکید کرد: روزه نوعی ریاضت طبیعی و معقول است که اگر منظم و مرتب تکرار شود، به تدریج نیروی خویشتنداری از گناهان را در انسان تقویت میکند و او را بر اراده خود مسلّط میسازد و در این جا است که شخص روزهدار در برابر هر گناهی عنان اختیار از کف نمیدهد، و در تقرب به خدای سبحان دچار سستی نمیشود و از گناهان دوری میکند.
انتهای پیام