دین هرچه را برای ما مفید است حلال کرده و هرچه ضرر دارد را حرام کرده است؛ به همین خاطر ما باید در مقابل محرمات و حلالها صبوری و اراده داشته باشیم. ماه رمضان، سپری در برابر عقوبت الهی است و مهمترين کارکردی که روزه ماه مبارک میتواند داشته باشد، اين است که انسان از رذايل پاک میشود و طهارت پيدا میکند.
روزه، مسلمان را با قرآن مأنوس میکند، او را بر هوای نفس و خواهشهای حیوانی مسلط کرده، یاد تشنگی و گرسنگی روز قیامت را در او زنده نگه میدارد و در آخر او را از گناهان اعضای بدن محفوظ خواهد داشت. روزه فقط بستن دهان و نخوردن و نیاشامیدن نیست، بلکه روزهای ارزش دارد که نفس آدمی را تزکیه دهد و او را از حرامها دور کند.
حجتالاسلام سیفعلی محمدزاده، امام جمعه شبستر در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: باید توجه کنیم در ماه رمضان هیچ گناهی در نامه اعمال انسان ثبت نشود و اگر انسان از گناهان پرهیز کند، دیگر مشکلی بین خدا و انسان نخواهد بود.
وی با استناد به آیه 9 سوره شمس «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: قسم به این آیات الهی که هر کس نفس ناطقه خود را از گناه و بدکاری پاک و منزه سازد به یقین در دو عالم رستگار خواهد بود.
امام جمعه شبستر، یادآور شد: خداوند متعال بندگانی را که کار حرام انجام میدهند، دوست ندارد. پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: برترین کار در این ماه پرهیز از محرمات است.
حجتالاسلام محمدزاده، ضمن بازگو کردن راهکار نزول رحمت الهی تأکید کرد: توجه به دستورات الهی موجب نزول رحمت است.
حجتالاسلام عبدالغفار غفاری، امام جمعه بخشایش در گفتوگو با ایکنا از آذربایجان شرقی، اظهار کرد: با در نظر گرفتن به بند کشیده شدن شیطان تمامی لحظات ماه رمضان بهترین فرصت برای ترک گناه است.
وی با استناد به آیه 36 سوره احزاب «وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ ۗ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُبِينًا» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: هیچ مرد و زن مؤمنی را نرسد هنگامی که خدا و پیامبرش کاری را حکم کنند برای آنان در کار خودشان اختیار باشد؛ و هر کس خدا و پیامبرش را نافرمانی کند یقیناً به صورتی آشکار گمراه شده است.
حجتالاسلام غفاری گفت: مؤمنان باید چنان تصفیه روحی و تهذیب نفس کنند که به این هدف الهی برسند.
وی با اشاره به فرموده امیرالمؤمنین علی(ع) افزود: ایشان میفرمایند: روزه پرهيز از محرمات است، همچنان که شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز میکند.
انتهای پیام