کد خبر: 3899684
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۵

اثرات روزه در قیامت

روزه علاوه بر آثار فردی، اجتماعی و دنیایی،‌ آثاری را نیز در آخرت به‌دنبال دارد، روزه در اسلام به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عبادات به‌شمار می‌رود.

اثرات روزه در قیامتروزه علاوه بر آثار فردی، اجتماعی و دنیایی،‌ آثاری را نیز در آخرت به‌دنبال دارد. روزه در اسلام به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عبادات به‌شمار می‌رود. این عبادت در ماه رمضان انجام می‌شود و درصورت ترک به هر دلیلی ‌باید قضا شود.

هر یک از عبادات شرعی دارای فلسفه و اهداف و حکمت‌ها و عللی است که دانستن آن‌ها به ما کمک می‌کند تا شوق و انگیزه برای انجام آن پیدا کنیم. بر اساس آموزه‌های وحیانی اسلام هر حکم شرعی در اسلام دارای مصلحت یا مفسده‌ای در متعلق آن است؛ بنابراین، اگر چیزی را واجب دانسته مصلحت یقینی برای بشر در آن است و اگر حرام فرموده شکی نباید کرد که در آن مفسدتی بزرگ برای انسان است. البته در مستحبات و مکروهات نیز چنین حالتی است اما با این تفاوت که مصلحت یا مفسدت آن در حدی نیست که واجب یا حرام شود، همچنین درباره مباح باید گفت که مصلحت و مفسدت در آن با توجه به شرایط در حالت تساوی است.

روزه‌داری موجب مطیع شدن انسان نسبت به خداوند می‌شود

حجت‌الاسلام محمود شربیانی، امام جمعه عجب‌شیر در گفت‌وگو با ایکنا، از آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: روزه‌داری موجب می‌شود تا انسان یاد بگیرد همواره مطیع خداوند باشد و خداوند هیچ عملی را بی‌حکمت و بی‌مصلحت واجب نفرموده است.

وی با استناد به آیه 183سوره بقره «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» بیان کرد: در این آیه می‌خوانیم: ای اهل ایمان، بر شما هم روزه واجب گردید چنانکه امت گذشته را فرض شده بود و این دستور برای آن است که پاک و پرهیزکار شوید.

وی با اشاره فرموده امیرالمؤمنین علی(ع) افزود: ایشان می‌فرمایند: روزه به منزله لباس آهنی است در مقابل آتش جهنم و اجازه نمی‌دهد که بدنمان در برابر آتش جهنم بسوزد.

حجت‌الاسلام شربیانی، عمده‌ترین آثار روزه را در حوزه معنوی دانست و تأکید کرد: عمده‌ترین آثار روزه در حوزه معنوی است؛ زیرا به انسان کمک می‌کند تا در مسیر تعالی اخلاقی و فضایل برتر انسانی گام بردارد و خود را از هرگونه آلودگی‌های تفاخر و تکاثر و خودبینی و خودپسندی و مانند آن رها سازد.

روزه فرصتی است تا انسان به اخلاص برسد

حجت‌الاسلام عبدالغفار غفاری، امام جمعه بخشایش در گفت‌و‌گو با ایکنا از آذربایجان شرقی، اظهار کرد: روزه فرصتی است تا انسان به اخلاص برسد و خود را از منیت‌ها، خودخواهی‌ها و ریاورزی‌ها پاک سازد و به‌واسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود.

وی با استناد به آیه 11 سوره زمر «قُلْ إِنّی أُمِرْتُ أَنْ أَعْبُدَ اللّهَ مُخْلِصًا لَهُ الدِّینَ» بیان کرد: در این آیه می‌خوانیم: بگو همانا من مأمورم که خدا را پرستش کنم و دینم را برای او خالص گردانم.

حجت‌الاسلام غفاری، از تقویت روحیه تقوا در روزه‌داران گفت و ادامه داد: روزه‌‏دار روحیه تقوا را در خود زنده می‏‌کند و این مراقبت ثمربخش در ماه مبارک رمضان و در حال روزه بسیار آسان‏تر است؛ چرا که گرسنگی و تشنگی و دیگر محدودیت‏‌های روزه شعله‌‏های سرکش غرایز حیوانی و هوس‌‏ها را تا حد چشمگیری خاموش می‏‌سازد.

امام جمعه بخشایش، ضمن بازگو کردن مهم‌‏ترین اثر روزه، یادآور شد: مهم‌‏ترین اثر روزه بُعد تربیتی آن است. روزه روح آدمی را لطیف و اراده انسان را قوی و غرایز او را تعدیل می‏‌کند.

وی با اشاره به فرموده پیامبر اکرم(ص) افزود: ایشان می‌فرمایند: روزه سپر آتش(جهنم) است، يعنى به‌واسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود.

حجت‌الاسلام غفاری، روزه را کارگاه صبر در برابر فشارهای درونی دانست و تأکید کرد: روزه کارگاه صبر و استقامت در برابر بزرگ‌ترین فشارهای درونی است که خوردن و نوشیدن و ترک گناه و وسوسه‌های شیطانی از جمله آن‌هاست.

انتهای پیام
captcha