قیام ۱۵ خرداد نقطه‌ عطف تاریخ انقلاب بود
کد خبر: 3902977
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳

قیام ۱۵ خرداد نقطه‌ عطف تاریخ انقلاب بود

مدرس حوزه و دانشگاه، با بیان این‌که قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، نقطه‌ عطف تاریخ انقلاب بود، گفت: اگر قیام ۱۵ خرداد نبود شاید مسئله‌ ۲۲ بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی سال‌ها با تاخیر مواجه می‌شد.

قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، نقطه‌ عطف تاریخ انقلاب بود،حجت‌الاسلام رسول برگی، مدرس حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، با اشاره به قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، اظهار کرد: موضوع دستگیری و تبعید حضرت امام خمینی(ره)، ضربه‌ بسیار بزرگی به جامعه‌ اسلامی بود و هرکسی که این موضوع را شنید نتوانست دستگیری امام(ره) را تحمل کند؛ چرا که می‌دانستند شاه جز ظلم چیزی نمی‌داند.

وی با بیان این‌که قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، نقطه‌ عطف تاریخ انقلاب بود، گفت: اگر قیام ۱۵ خرداد نبود شاید مسئله‌ ۲۲ بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی سال‌ها با تاخیر مواجه می‌شد.

حجت‌الاسلام برگی، با اشاره به حرکات انجام شده همزمان با قیام ۱۵ خرداد، گفت: همان روز در تبریز نیز اتفاقات زیادی رخ داد و آیت‌الله علامه شهید قاضی طباطبایی نقش بسیار زیادی ایفا کردند؛ قطعاً اگر رهبری و مدیریت آیت‌الله شهید قاضی طباطبایی نبود در تبریز با ایجاد مصیبت و بلوایی دیگر می‌خواستند جریان ۱۵ خرداد را منحرف کنند اما آیت الله طباطبایی با علما و بزرگان دست پرورده‌ی خود به طور مستقیم وارد موضوع شده و آن را مدیریت کردند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی، ادامه داد: آیت‌الله شهید قاضی طباطبایی اجازه ندادند آتش قیام ۱۵ خرداد خاموش شود و این امر، آتش زیر خاکستری شد که در قیام ۲۹ بهمن سال ۵۶ مردم تبریز خود را نشان داد.

وی گفت: آیت‌الله شهید قاضی طباطبایی بعد از قیام ۱۵ خرداد تبعیدهای فراوانی را متحمل شد و حتی فردی روحانی نما به حریم آیت الله قاضی طباطبایی نیز توهین کرد.

حجت‌الاسلام برگی، با بیان این‌که اولین شهدای تحولات قبل قیام ۱۵ خرداد از تبریز بودند، گفت: قبل از قیام ۱۵ خرداد، روز دوم فروردین سال ۴۲، آیت الله طباطبایی در حمایت از حرکت قم در مسجد جامع صحبت کردند ولی بخشی از روحانی نماها با ایشان مخالفت می‌کردند و تابعین شاه بودند، ولی در آن حین قیامی در مسجد رخ داد و منجر به تیراندازی شد که در اثر آن اعتراضات و قیام، دو نفر از اهالی تبریز شهید شدند، این دو شهید جزو افتخارات آذربایجان هستند که قبل از قیام ۱۵خرداد سال ۴۲، در دوم فروردین به شهادت رسیدند.

وی تاکید کرد: اگر تحولات قبل و بعد قیام از ۱۵ خرداد توسط فرد متفکر انقلابی به نام علامه آیت الله شهید قاضی طباطبایی مدیریت نمی‌شد قطعاً هیچ زمانی قیام ۲۹ بهمن سال ۵۶ رخ نمی‌داد، تحولات رخ داده در تبریز، مقدمه‌ی اصلی ۲۲ بهمن سال ۵۷ است.

حجت‌الاسلام برگی، در ادامه با بیان این‌که امام راحل نه تنها در ایران بلکه در کل جهان تحولی اساسی آفریدند، گفت: امروزه در قلب آفریقا خمینیون به وجود آمده است، در مقابل کاخ سفید آمریکا، اشعار حضرت امام و مقام معظم رهبری سروده می‌شود، جوانان در اروپا نیز تشنه‌ آموختن سیره و اندیشه‌ حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری هستند.این امر نشان می‌دهد امام(ره) همواره نگاهی به آینده داشتند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان‌شرقی، با تاکید بر این‌که حضرت امام حکومت اسلامی را زمینه ساز ظهور صاحب الزمان می‌دانستند، گفت: امام خمینی(ره) در مقابل ابرقدرت‌ها ایستاده بود ولی تنها ترس ایشان از افراد کج فهم بود که در مورد دین اسلام کج می‌اندیشیدند، از افرادی که مسلمانی خنثی و بی خاصیت هستند.

وی با بیان این‌که امام خمینی(ره) نسبت به افراد کج فهم هشدار دادند، گفت: امروزه برای این‌که به اندیشه‌ امام عمل کنیم و در مقابل ابرقدرت‌ها ترسی نداشته باشیم، باید قدرتی را جز حول و قوه‌ی الهی نپذیریم.

حجت‌الاسلام برگی، با بیان این‌که حکومت‌های زیادی در جهان به وجود آمده و از بین رفته‌اند، گفت: حکومت‌های مختلف مبتنی بر لذت گرایی در جهان به وجود آمدند ولی انسان‌ها به این نتیحه رسیدند که این حکومت‌ها دوای درد بشر نبوده و تنها به طور گذرا توانسته بشر را راضی نگه دارد.

انتهای پیام
captcha