ظلم و ستم آثار مخرب و مهلک فراوانی دارد، به طوریکه میتوان گفت این بلای خانمان برانداز، دنیا و آخرت، روح و جسم و در یک کلام همه چیز ظالمان و ستمگران را به ورطه نابودی و بدبختی ابدی میکشاند. حسینیان با اقتدا به امام خود در برابر ظلم و ظالمین قیام کردند و این خود درسهای دیگری برای منتظران مهدی است تا در طول زمان غیبت هر کجا فرصتی دست داد، در برابر ستمگران موضع بگیرند و بر سر ظالم، فریاد عدالتخواهی بزنند.
یکی از گناهانی که به حکم عقل و شرع بسیار مذمت شده است، ظلم است. انسان ظالم بیش از این که به دیگران ظلم کند؛ به خود ظلم کرده است، زیرا اگر انسان کار خوبی انجام دهد؛ در اصل به خودش خوبی کرده است. کسی که مثلاً دست فقیری را میگیرد، به خویشتن لطف کرده است. بله فرد کمککننده به فقیر کمکی رسانده است؛ ولی در واقع، دنیا و آخرت خود را آباد کرده است. در دنیا دوست پیدا میکند؛ خدا چند برابر در دنیا به او میدهد و در آخرت نیز بهرهای صد چندان دارد.
کسی هم که در حق دیگران بدی میکند؛ در اصل به خودش ستم کرده است. زیرا در دنیا و آخرت ضرر میکند. اولین ضرر دنیوی او این است که دوست شفیقی را از دست داده و یا دشمنی برای خودش ساخته است و دومین آن، تقاص است در همین دنیا، زیرا یکی از گناهانی که نتیجهاش در همین دنیا دیده میشود، ستم به دیگران است و نتیجه شوم دیگرش در آخرت است.
حجتالاسلام سیفعلی محمدزاده، امام جمعه شبستر در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: ظلمستيزى و عدم سكوت در برابر ظالمان، ويژگى اهل ایمان است و تشويق مسلمانان صدر اسلام به ظلمستيزى، به علّت مورد ستم و تهاجم قرار گرفتن، از سوى دشمنان کافر است.
وی با استناد به آیه 52 سوره حج «وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُولٍ وَلَا نَبِيٍّ إِلَّا إِذَا تَمَنَّىٰ أَلْقَى الشَّيْطَانُ فِي أُمْنِيَّتِهِ فَيَنْسَخُ اللَّهُ مَا يُلْقِي الشَّيْطَانُ ثُمَّ يُحْكِمُ اللَّهُ آيَاتِهِ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ»، بیان کرد: در این آیه میخوانیم: پيش از تو نيز هيچ رسول و پيامبرى را نفرستاديم جز اينكه هر گاه چيزى تلاوت مىنمود، شيطان در تلاوتش القاىِ شبهه مىكرد، پس خدا آنچه را شيطان القا مىكرد محو مىنمود، سپس خدا آيات خود را استوار مىساخت و خدا داناى حكيم است.
حجتالاسلام محمدزاده ادامه داد: مسلمانان مستضعف صدر اسلام، خواستار فرمانده و نيروى انسانى از جانب خداوند، براى رهايى از ستم كفرپيشگان مكّه بودند.
امام جمعه شبستر ضمن بازگو کردن عقوبت فرد ظالم در آخرت، یادآور شد: فرد ظالم در عالم آخرت دچار عقوبت خداوند شده و اسباب بدبختی او فراهم میشود و عذاب اخروی بسی سنگینتر از عذاب دنیوی است.
وی با اشاره به فرموده امام محمدباقر(ع) افزود: ایشان میفرمایند: ظلم و ستم سه گونه است: ستمی که خدا میآمرزد و ستمی که خدا نمیآمرزد و ستمی که خدا رها نمیکند. آن که خدا نیامرزد؛ شرک به خداست و آن که میآمرزد؛ ستم بر نفس است و آن که وانگذارد، حق بندگان است بر یکدیگر.
حجتالاسلام محمدزاده، از عذابهای بسیار سخت در آخرت برای فرد ظالم گفت و تأکید کرد: از آنجا که ظلم از گناهان بزرگ محسوب میشود؛ بنابراین در آخرت عذابهای بسیار سخت و سنگینی برای فرد ظالم مهیا است.
حجتالاسلام محمود شربیانی، امام جمعه عجبشیر نیز در گفتوگو با ایکنا، از آذربایجانشرقی اظهار کرد: یکی از جلوههای درخشنده معارف اجتماعی اسلام، دستور امر به معروف و نهی از منکر است. اسلام به ما میآموزد که در جامعه، سرنوشت هر مسلمانی با مسلمانان دیگر ارتباط دارد. به همین جهت مردم جامعه نباید در برابر زشتیها و ستمگریها بیاعتنا باشند، زیرا یک خلاف اجتماعی که از کسی سر بزند، آثار سوء آن تنها به خود او محدود نمیشود بلکه همه جا را فرا میگیرد و همه غرق میشوند.
وی با استناد به آیه 57 سوره آل عمران «وَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: اما آنان که ایمان آورده و نیکوکار شدند، خدا اجر تمام و کامل به آنها عطا کند، و خدا هرگز ستمکاران را دوست نمیدارد.
حجتالاسلام شربیانی از محور اصلی در مبارزه با رذایل گفت و ادامه داد: محور اصلی در مبارزه با رذایل و خودخواهی که منشأ رذایل و مفاسد است، توجه به معاد و عذابهای اخروی است. روح تمام تعالیم آسمانی این است که انسان در همه حال به حضور پروردگار توجه داشته باشد و از یاد مرگ و آخرت غفلت نکند.
امام جمعه عجبشیر یادآور شد: ظلم و ستم آثار مخرب و مهلک فراوان دارد، به طوریکه میتوان گفت این بلای خانمان برانداز، دنیا و آخرت، روح و جسم و در یک کلام همه چیز ظالمان و ستمگران را به ورطه نابودی و بدبختی ابدی میکشاند و این آثار، آثار رفتار خود آنهاست و خداوند متعال هیچ ظلم و ستمی در حق هیچ موجودی در دنیا و آخرت نمیکند.
وی با اشاره فرموده امیرالمؤمنین علی(ع) افزود: ایشان میفرمایند: روز انتقام گرفتن از ظالم سختتر از ستمکاری بر مظلوم است.
حجتالاسلام شربیانی، ضمن بازگو کردن هدف مبارزه با ظالمان تأکید کرد: ظالمان، کسانی هستند که مردم را با انواع وسایل از راه خداوند باز میدارند و این کار از طریق القای شبهه و زمانی از طریق تهدید و گاهی تطمیع و مانند آن صورت میگیرد و هدف همه آنها یکی است؛ یعنی بازداشتن از راه خداوند متعال.
انتهای پیام