دین در ایجاد آرامش که یکی از نیازهای روحی انسان است، نقش بنیادی دارد؛ زیرا دین با راهنمایی خود، زندگی انسان را هدفمند کرده و زمینههایی را فراهم میکند که انسان به مبدأ و معاد اعتقاد پیدا کند. انسان موجودی است مرکّب از تن و روان، و عقل و در اثر این ترکیب، فطرت او در جستجوی سعادت مادی، معنوی و رسیدن به کمال مقصود از هستی خویش است.
در حقّانیت اسلام همین بس که هر روز در سراسر عالم، از اندیشمندان و نامآوران علم و دانش وارد خیمه اسلام میشوند و آن را کاملترین و جامعترین و پویاترین مکتب آسمانی میدانند زیرا احکام اسلام را منطبق با فطرت، عقلانیت یافتهاند.
حجتالاسلام حافظ زمانی، امام جمعه ملکان در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: انسان در هیچحالی نمیتواند بدون دین زندگی کند، همانگونه که انسان طبیعت شهرنشینی دارد و نمیتواند تنها و به دور از اجتماع زندگی کند، همچنین او فطرتی دیندار دارد و نمی تواند زندگی درست و صحیحی بدون دین داشته باشد، دینداری طبیعت فطری انسان است. هیچ دلیلی قویتر از پناه بردن انسان به خداوند در سختیها و مشکلات وجود ندارد.
وی با استناد به آیه 65 سوره عنکبوت «فَإِذَا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذَا هُمْ يُشْرِكُونَ» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: چون به كشتى نشستند خدا را با اخلاص در دين او خواندند و چون نجاتشان داد و به خشكى آورد، شرک آوردند.
حجتالاسلام زمانی، با تاکید بر قانونمند شدن زندگی دینی، تصریح کرد: چون آفریننده، مهربان و بخشاینده و بزرگوار است، دین را برایشان قرار داد تا آنان را حیات بخشد و زندگی را قانونمند و منضبط سازد. همچنین نجات از مشكلات و حوادث، راهى است براى شكر نه شرک.
حجتالاسلام زمانی، از سرشته شدن آدمیان براساس فطرت گفت و تاکیدکرد: تمام آدمی براساس آن فطرتی سرشته شدهاند که خداوند آنها را آفریده و آن فطرت پرستش و بندگی معبودی است که خیر، خوبی و ناخوشی و بدی به دست اوست و هرچه بخواهد می کند و بر هر چه اراده کند، حکم میکند.
حجتالاسلام عبدالغفار غفاری، امام جمعه بخشایش در گفتوگو با ایکنا از آذربایجان شرقی، اظهار کرد: دین در تفسیر زندگی، هدایت و تامین سعادت دنیا و آخرت ضروری است.
وی دین را از نیازهای روحی انسان دانست و افزود: دین در ایجاد آرامش که یکی از نیازهای روحی انسان است، نقش بنیادی دارد؛ زیرا دین با راهنمایی خود، زندگی انسان را هدفمند و زمینههایی را فراهم میکند که انسان به مبدأ و معاد اعتقاد پیدا کند. اعتقاد به مبدأ و معاد سختیها و مشکلات زندگی را معنا دار و به انسان آرامش میدهد.
امام جمعه بخشایش با استناد به آیه 40 سوره انعام، «قُلْ أَرَأَيْتَكُمْ إِنْ أَتَاكُمْ عَذَابُ اللَّهِ أَوْ أَتَتْكُمُ السَّاعَةُ أَغَيْرَ اللَّهِ تَدْعُونَ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ، چه مىبينيد كه اگر بر شما عذاب خدا فرود آيد يا قيامت در رسد، اگر راست مىگوييد- باز هم جز خدا را مىخوانيد؟».
حجتالاسلام غفاری، ادامه داد: انسان در حال رفاه و زندگى عادى معمولًا غافل است، ولى هنگام برخورد با سختىها پرده غفلت كنار رفته و فطرت خداجويى و يكتاپرستى انسان ظاهر مىشود.
وی با اشاره به فرموده ثامنالحجج(ع)، «هیچ بندهاى حقیقت ایمانش را کامل نمىکند مگر این که در او سه خصلت دینشناسى، تدبر نیکو در زندگى و شکیبایى در مصیبتها و بلاها» گفت: هنگام حوادث و سختىها، پردهها كنار رفته و انسان فقط به خدا توجه مىكند و توجه نكردن به معبودهاى ديگر، نشانه پوچى آنهاست.
حجتالاسلام غفاری در پایان از نقش دین در معنا بخشیدن به زندگی گفت و تاکید کرد: دین با طرح مبدأ و معاد و فلسفه آفرینش انسان، به زندگی معنا میبخشد.
انتهای پیام