کد خبر: 3945265
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸

شهید سلیمانی؛ مالک اشتر ولایت و انقلاب

یک مدرس حوزه و دانشگاه گفت: ولایت مداری، شاخصه‌ای که سردار سلیمانی آن را در این برهه از تاریخ به خوبی معنا کرد و به عنوان مالک اشتر انقلاب و ولایت شناخته شد.

شهید سلیمانی شخصیتی الهی داشتحجت‌الاسلام رسول برگی، مدرس حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، گفت: مالک اشتر ولایت شناخته شدن سردار سلیمانی تمثیل زیبایی است که نشان از ولایتمداری سردار داشت چرا که بنا به فرموده علی(ع) مالک اشتر برای من چنان بود که من به پیامبر بودم و این یعنی مطیع محض، فدایی واقعی بودن که در تبعیت چون و چرا نداشت.

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) هرگز در تبعیت چون و چرا، اما و ولی نداشت تا جایی که جان خود را به خطر انداخت و در بستر پیامبر خوابید و مالک نیز نسبت به علی(ع) چنین ویژگی داشت، شاخصه‌ای که سردار سلیمانی آن را در این برهه از تاریخ به خوبی معنا کرد و به عنوان مالک اشتر انقلاب و ولایت شناخته شد.

برگی اضافه کرد: برای سردار سلیمانی خدمت در سایه ولایت مهم بود و جناح و حزب اهمیتی نداشت و در این راه لحظه‌ای استراحت نداشت و کسی ایشان را پشت میز ندید و مدام برای خدمت به مردم در سنگرها و خاکریزها بود چراکه ذوب به ولایت بود و در تبعیت آن خود را سرباز و خادم مردم می دانست.

این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به این بخش از دعای رهبر فرزانه انقلاب در نماز سردار سلیمانی؛ «اللهم انّا لا نعلمُ منهم الا خیرا»، اظهار کرد: این دعا بالاترین درجه برای سردار بود که معظم‌له با همه وجود و با اشک بر زبان جاری و سردار را بدرقه کردند و این فقط در سایه ولایت مداری سردار بود.

وی داشتن معرفت و بصیرت را مهم‌ترین شاخصه ولایت مداری و ثابت قدم ماندن در آن عنوان و بیان کرد: همین دو شاخصه از مهم‌ترین ویژگی‌های سردار سلیمانی برای ولایت مداری بود، شاخصه‌ای که نشان از حرکت ایشان بر محور خدا داشت.

وی با بیان اینکه ولایتمداری سردار سلیمانی و داشتن معرفت و بصیرت آن شهید عظمی مهم‌ترین الگو برای ولایت مداری است، اظهار کرد: در طول تاریخ اسلام هر زمان انسان از دو شاخصه بی بهره ماند انحراف پیدا کرد که نمونه آن مجاهدان جنگ صفین بودند در کنار حضرت علی(ع) جنگیدند ولی در روز عاشورا در مقایل امام حسین(ع) ایستادند.

برگی، داشتن حب دنیا، فرزند، جایگاه و ثروت را از علل مهم انحراف و گمراهی از مسیر حق و ایستادن در مقابل ولایت دانست و یادآور شد: در فتنه‌های 78 و 88 نیز خواص با طرح چنین تعلقاتی از مسیر ولایت فاصله گرفتند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان‌شرقی، در مورد برجسته‌ترین ویژگی اخلاقی و شخصیتی سردار سلیمانی، گفت: تمام اضلاع شخصیتی وی در جمله «من کان للَّه کان اللَّه له» جمع می‌شود، چراکه سردار سلیمانی شخصیتی الهی داشت و برای خدا بود، به همین دلیل خدا هم برای او بود.

وی با بیان اینکه وجه الرب ماندگار بوده و هرکس الهی باشد، ماندگار می‌شود، افزود: سردار سلیمانی هم چون شخصیتی الهی داشت، در قلب‌ها خواهد ماند و معتقدم در کنار سایر محاسن اخلاقی مثل عبادت، ولایت و... «الهی بودن» از بارزترین ویژگی‌های سردار سلیمانی است.

وی با اشاره به تاثیرات سردار سلیمانی بعد از شهادتشان، اظهار کرد: حضرت آقا در بیانات خود فرمودند که شهید سلیمانی برای دشمن خطرناک‌تر از سردار سلیمانی است، این جمله گهربار حرف‌های بسیاری در بطن خود دارد.

برگی، با بیان اینکه سردار سلیمانی پس از شهادت خود مکتبی به روی جهانیان باز کرد، افزود: چنانچه، واقعه عاشورا مکتب حسیتی را تا قیامت باز کرده، سردار سلیمانی هم مکتبی ایجاد کرده و آن مکتب در حال بروز و ظهور واقعی خود است تا تمام افراد و اشخاص را از اقصا نقاط جهان و مذاهب مختلف به خود جذب کند.

استاد حوزه و دانشگاه، اضافه کرد: همه این تاثیرات و ماندگاری‌ها برگرفته از شخصیت الهی سردار سلیمانی است و چون مکتب او نیز الهی است، این مکتب در تمام عالم بسط و نشر داده می‌شود.

انتهای پیام
captcha