کد خبر: 3950177
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰

چرایی عمل به قرآن

تقوای الهی عامل بسیار مهم در ایجاد شرایط مناسب برای بشر است. کسانی که اهل تقوا باشند و در شرایط سخت قرار بگیرند با تقوا می‌توانند خود را از عسر و سختی نجات دهند و به آسانی برسند؛ چراکه خدا راه‌های برون رفت از مشکلات و سختی‌ها را به آنها نشان می‌دهد تا به شرایط مناسب و آسانی برسند.

چرایی عمل به قرآنتقوای الهی عامل بسیار مهم در ایجاد شرایط مناسب برای بشر است. کسانی که اهل تقوا باشند، اگر در شرایط قرار بگیرند، با تقوا می‌توانند خود را از عسر و سختی نجات دهند و به آسانی برسند؛ چراکه خدا راه‌های برون رفت از مشکلات و سختی‌ها را به آنها نشان می‌دهد تا به شرایط مناسب و آسانی برسند. شکی نیست که قرآن و روایات دریایی ژرف و اقیانوسی کران ناپیدا و گنجینه‌ای تمام نشدنی از معارف والا و حکمت‌ها و آموزش‌های متعالی هستند. ما همواره نه تنها از سوی قرآن کریم، بلکه از جانب ائمه معصومین توصیه به تدبّر در قرآن شده‌ایم.

حکایت نامه اعمال به عنوان یک حقیقت ناشناخته از موضوعات مهم این کتاب مقدّس و روایات ائمه معصومین است. چراکه از یک سو به عنوان یکی از مباحث مهم اعتقادی ما مسلمان‌ها است که با تفسیر و تبیین صحیح آیات و روایات، این حقیقت ناشناخته روشن شده و سبب بیداری وجدان‌های خفته و شکوفا شدن احساس مسئولیت در قبال آن خواهد شد و آثار تربیتی فراوانی که منشاء تهذیب نفس و تکامل روح و تقویت مبانی اخلاق و تقوا است را درپی خواهد داشت.

صمد بهروز، رئیس دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، اظهارکرد: قرآن به عنوان کتاب راهنمای انسان به زندگی سعادتمند در دنیا و آخرت، بهترین مجموعه‌ای است که می‌توان به آن استناد کرد و زندگی آسان و سعادتمندانه را در دنیا و آخرت تجربه کرد.

وی افزود: براساس آموزه‌های قرآن، بخشی از سختی‌ها، مشکلات، دشواری‌ها، رنج‌ها و شقاوت‌ها، پیامد رفتارهای خود انسان و انتخاب‌های نادرست است، به طوری که اگر انتخاب یا رفتار مناسب و درستی باشد، آسانی تا آخر کار رفیق انسان می‌شود و به جای احساس شقاوت، احساس سعادت و خوشبختی پدید می‌آید.

بهروز با استناد به آیه 9 سوره اسراء «نَّ هَٰذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا كَبِيرًا» بیان کرد: در این آیه می‌خوانیم: همانا این قرآن (خلق را) به راست و استوارترین طریقه هدایت می‌کند و اهل ایمان را که نیکوکار باشند به اجر و ثواب بزرگ بشارت می‌دهد.

وی از وضعیت مناسب افراد با یاد خدا گفت و ادامه داد: کسی که اهل حضور قلب و یاد خدا و ذکر الله باشد، وضعیت مناسبی خواهد داشت و زندگی آسانی را تجربه می‌کند؛ اما کسی که گرفتار غفلت از خدا باشد، شرایط بر او سخت خواهد شد و گرفتار شقاوت و سختی می‌شود.

رئیس دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز، یادآورشد: قرآن تنها كتابى است كه قوانين ابدى و ثابت دارد. به فرموده امیرمؤمنان علی(ع)، «بر شما باد به کتاب خدا هرکس به آن عمل کند پیشی می‌گیرد بر دیگران».

این استاد حوزه و دانشگاه ضمن بازگو کردن عاملی مهم در ایجاد شرایط خوب و مناسب برای بشر تأکید کرد: تقوای الهی عامل بسیار مهم در ایجاد شرایط مناسب برای بشر است. کسانی که اهل تقوا باشند، اگر در شرایط سخت باشند، با تقوا می‌توانند خود را از عسر و سختی نجات دهند و به آسانی برسند؛ چرا که خدا راه‌های برون رفت از مشکلات و سختی‌ها را به آنها نشان می‌دهد تا به شرایط مناسب و آسانی برسند.

ساماندهی سبک زندگی انسان با کتاب‌های آسمانی فلسفه

در ادامه حجت‌الاسلام رحیم همزبان، استاد حوزه و دانشگاه نیز اظهار کرد: کتاب‌های آسمانی حاوی معارف و احکامی هستند که فلسفه و سبک زندگی انسان را سامان می‌دهد. کسانی که به کتاب‌الله و شرایع آسمانی عمل می‌کنند زندگی آسان و خوشی خواهند داشت و اگر برخلاف آن عمل کنند به سختی و شقاوت می‌افتند.

وی افزود: ذکر الله و عدم یادکرد خدا از مهم‌ترین عوامل در سعادت و شقاوت انسان است، پس اگر انسان گرفتار سختی و رنج و مشکلات می‌شود به سبب همین غفلت از ذکر الله است.

همزبان با اشاره به آیه 30 سوره مریم «قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا»، بیان کرد: در این آیه می‌خوانیم: آن طفل به امر خدا به زبان آمد و گفت: همانا من بنده خاص خدایم که مرا کتاب آسمانی و شرف نبوت عطا فرمود.

وی با اشاره به فرموده مولای متقیّان علی(ع) افزود: ایشان می‌فرمایند: توصیه می‌کنم شما را به قرآن نباید دیگران بر شما در عمل به قرآن پیشی گیرند.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآورشد: از نظر قرآن انسان برای بندگی آفریده شده و غایت مخلوق آن است که عبادت خدا کند. بر این اساس هرگونه عبادتی موجب آسانی، خوشی و خوشبختی می‌شود؛ چنانکه ترک عبادت از هر نوعی موجب شقاوت و سختی و رنج می‌شود، از همین رو در آیات قرآن ارتباط تنگاتنگی میان خوشبختی با نماز و مانند آنها برقرار شده تا بنده بداند که عامل دستیابی به آسانی و خوشی و خوشبختی نماز و مانند آنها است.

همزبان از لزوم توجه به ربوبیت خداوند گفت و تأکید کرد: خدا در مقام ربوبیت و پروردگاری شرایط را سخت یا آسان می‌کند و شقاوت یا سعادت را رقم می‌زند. کسی که به ربوبیت و پروردگاری خدا توجه و اهتمام دارد و با قلب و زبان و عمل خویش خدا را به عنوان پروردگار و رب می‌خواند، زندگی آسانی و خوشی خواهد داشت؛ و گرنه با غفلت و بی‌توجه به پروردگار، سختی و رنج و شقاوت برای او رقم می‌خورد.

انتهای پیام
captcha