به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، آیین معارفه مدیرکل جدید ارشاد استان با حضور علی غیاثی، مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی، حجتالاسلام سیدمحمدعلی آلهاشم، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه تبریز، محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجانشرقی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر استان، عصر روز چهارشنبه، 15 بهمنماه در محل خانه فرهنگ تبریز برگزار شد.
علی اصغر کاراندیش، معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم که به صورت ویدئو کنفرانسی سخنرانی میکرد، گفت: حمایت از اهالی فرهنگ و هنر و بخش خصوصی و ایجاد زمینههای مساعد برای فعالیتهای بخش فرهنگ و هنر خصوصی از سیاستهای اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد است.
وی خاطرنشان کرد: هر قدر میتوانیم کارها را برونسپاری کنیم تا بخش غیر دولتی در فعالیتهای فرهنگی و هنری احساس امنیت کند و ما باید امکانات و زمینهها را مهیا کنیم؛ نیروها و استعدادهای خوبی در شهرستانها داریم که باید شناسایی شوند تا نیروهای جوان پا به عرصه فرهنگ و هنر بگذارند.
کاراندیش، با تاکید بر اینکه هر مدیری در هر جایی منصوب میشود باید یک برنامه بلند مدت و نگاه استراتژیک به فرهنگ و هنر همان منطقه داشته باشد، افزود: گرامیداشت ایام و مناسبتها اگرچه لازم و ضروری است اما صرف گرامیداشت ایام وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد نیست و باید برنامه جامعی داشته باشیم و آن نیز استفاده از فرهنگ بومی هر استان و توجه به شاعران و نویسندگان بومی و استفاده از ظرفیت آنها در راستای اعتلای فرهنگی است.
معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: آنچه در ارزیابی مدیران ارزش دارد رضایت اصحاب فرهنگ و هنر و تکریم، توجه و به انان است که مورد توجه وزیر فرهنگ نیز می باشد.
علی غیاثی، مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی نیز اظهار کرد: تکریم و توجه به اصحاب فرهنگ و هنر از مهمترین رویکردهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی افزود: پرداختن به مناسبتها و برنامهریزی در رویدادهای مختلف ملی و مذهبی امری لازم است اما کافی نیست و میبایست برنامه جامع و بلند مدت با آیندهنگری در حوزه فرهنگ و هنر از سوی مدیران فرهنگی ارائه شود.
غیاثی با اشاره به لزوم بومیسازی سیاستهای کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استانها، تاکید کرد: نقش آذربایجانشرقی و تبریز با صبغه فرهنگی و گذشتهای درخشان باید بیش از پیش نمایان شود و این امر با بومیسازی سیاستهای فرهنگی و معرفی مشاهیر و مفاخر این دیار امکانپذیر است.
وی در این آیین از تلاشهای زنده یاد دکتر محمد محمدپور تقدیر کرد و از وی به عنوان مدیری خدوم با جدیت و پیگیری و تلاش بسیار در عرصه فرهنگ و هنر یاد کرد.
غیاثی همچنین از دکتر سیدقاسم ناظمی به عنوان یکی از نیروهای فرهنگی استان که به حسن ظن و حسن شهرت در میان اهالی فرهنگ و هنر معروف است عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد با همراهی و همکاری و حمایت مسئولان و اصحاب فرهنگ و هنر این عرصه بالندهتر از پیش گردد.
محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجانشرقی، نیز با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم محمد محمدپور، مدیرکل فقید این مجموعه، گفت: درگذشت ناباورانه و جانسوز دکتر محمدپور ضایعهای بسیار عظیم برای حوزه فرهنگ و هنر استان بود و بر این باوریم که یاد و نام مردانی چون ایشان در تاریخ پرافتخار استان ماندگار خواهد بود.
وی همچنین به سوابق مدیرکل جدید ارشاد استان اشاره کرد و افزود: آقای ناظمی از چهرههای شناخته شده، متعهد و با تجربه عرصه فرهنگ و هنر استان است که امیدواریم در تحقق سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارتقای شاخصهای فرهنگی در استان مثمر ثمر باشد.
استاندار آذربایجانشرقی در بخش دیگری از سخنان خود توسعه پایدار و همهجانبه جامعه را نیازمند توجه ویژه به توسعه فرهنگی دانست و ادامه داد: بهرهمندی از فرهنگ، هنر و تمدن غنی از جمله افتخارات ایران است و همین عوامل باعث شده است که کشور ما در هیچ دورهای از تاریخ، مستعمره مستقیم هیچ کشوری نباشد.
پورمحمدی، ایران مدرن را مدیون آذربایجان دانست و اظهار کرد: تبریز از گذشتههای دور صاحب مکاتب مختلف فرهنگی، اقتصادی، ادبی و سیاسی بوده که باید برای شناختن و شناساندن این مکاتب بیش از پیش تلاش کنیم و الگوسازی مناسبی از مشاهیر خود داشته باشیم.
وی ادامه داد: تبریز، اسطوره تاریخ است و رمز و رازهای بسیار بزرگی را در قلب خود جای داده است که باید بیشتر از گذشته در این زمینه تحقیق و بررسی کرده و سر ایران را به جهانیان معرفی کنیم.
پورمحمدی با بیان اینکه کارهای بزرگی در حوزه فرهنگ و هنر انجام دادهایم ولی کارهای بزرگی هم باید انجام دهیم، افزود: ساماندهی فضای مجازی و رسانهها یکی از جدیترین مطالبات ما از مدیرکل جدید است.
وی ادامه داد: معتقد به آزادی مطبوعات در چارچوب خطوط قرمز مشخص هستیم و در دو سال گذشته هیچ شکایتی از رسانهها و خبرنگاران طرح نکردهایم.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: رسانههای فاقد مجوز و هتاک نباید مجالی برای فعالیت داشته باشند و اداره کل ارشاد باید بر اساس ضوابط و قوانین در این زمینه عمل کند.
وی همچنین بر اهتمام جدی اصحاب رسانه و مسئولان فرهنگی استان برای راهاندازی روزنامه سراسری در تبریز و توزیع گسترده آن تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، نیز در این مراسم، گفت: تقویت روح تحقیق، تفقه و ابتکار در زمینههای فرهنگی و هنری از طریق تشویق و حمایت از نویسندگان ضروری است.
وی بر لزوم توجه بیش از پیش به فرهنگ و هنر بومی و حمایت و نظارت توامان به اهالی فرهنگ و هنر تاکید کرد و افزود: در دوران شیوع ویروس کرونا اصحاب فرهنگ و هنر متحمل خسارت هایی شدند که امیدواریم حمایتهای کافی و وافی برای جبران بخشی از این خسارت ها از ایشان انجام شود.
آلهاشم، با بیان اینکه امروزه شناخت افکار عمومی یکی از سرفصلهای مدیریت اثربخش در جهان است، گفت: افکار عمومی را باید به عنوان یکی از گستردهترین پدیده های جمعی بدانیم که با پویایی خود میتواند یک جامعه را متحول سازد و از این رو مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که دبیر شورای فرهنگ عمومی استان هم هست باید برای نهادینه کردن این امر اهتمام ویژهای داشته باشد.
امام جمعه تبریز، با اشاره به تلاشهای مدیرکل فقید ارشاد آذربایجانشرقی برای نظارت و ایجاد توازن در حوزه مطبوعات گفت: جای یک روزنامه با گستره سراسری در استان خالی است و باید این خلاء برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه از تمام مسئولان استانی در طول دوران مسئولیت شان حمایت می کند، تاکید کرد: مدیر فرهنگی باید تمام سلایق را به یک چشم ببیند و در کار فرهنگی مسئله جناح بندی و سیاست کاری نباید حاکم باشد.
در پایان این آئین ضمن تجلیل از خدمات و تلاشهای مرحوم دکتر محمد محمدپور، مدیرکل فقید ارشاد استان و همچنین علی پیروزمنش، سرپرست این اداره کل، سیدقاسم ناظمی به عنوان مدیرکل جدید ارشاد آذربایجانشرقی معرفی شد.
انتهای پیام