انسان بر حسب فطرت و غریزهای که دست آفرینش در نهاد او به ودیعت گذاشته به هنگام سختی خدا را میخواند و رفع نیازهایش را از او میطلبد، اما وقتی به رفاه و آسایش دست یافت به اسباب دل میبندد و آنها را در رفع خواسته هایش شریک خداوند قرار میدهد.
تأکید قرآن کریم در مورد دعا از این روست که انسان به این غفلت دچار نشود و همیشه ارتباط خود را با خداوند حفظ کند تا به تکامل و درجات عالی انسانی برسد. شخص مؤمن با دعا به پیکار با یأس و نامیدی بر میخیزد و حل مشکلات خود را از نیروی غیبی میطلبد. دعا نه تنها یک عبادت، بلکه روح عبادتهاست. دعا اگر با شرایطش به جا آورده شود آدمی را به عالم ملکوت عروج میدهد و به خدا نزدیک میسازد.
بنده خدا عین فقر و نیاز است و اگر یک لحظه فیض خدا از او قطع شود نابود خواهد شد. انسانی که درحال دعا خدا را یاد میکند و با او ارتباط برقرار مینماید، رسم عبودیت این است که نیازمندیهایش را بدو عرضه کرده و از غنی مطلق که منبع تمام خیرات و کمالات است یاری بطلبد.
حجتالاسلام قهرمان احمدی، امام جمعه باسمنج در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: حال دعا و راز و نیاز یکی از زیباترین حالات بنده است که اولیای خدا آن را با هیچ چیز معامله نمیکنند. ارتباط با خدا و امید استجابت دعا آرامش بخش دلها و مایه دلگرمی دعا کننده است.
وی با استناد به آیه 60 سوره غافر «وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: پروردگارتان گفت: بخوانيد مرا تا شما را پاسخ گويم. آنهايى كه از پرستش من سركشى مىكنند زودا كه درعين خوارى به جهنم درآيند.
احمدی، ضمن بازگو کردن احوال انسان به هنگام سختی ادامه داد: انسان برحسب فطرت و غریزهای که دست آفرینش در نهاد او به ودیعت گذاشته به هنگام سختی و درماندگی خدا را میخواند و رفع نیازهایش را از او میطلبد، اما وقتی به رفاه و آسایش دست یافت به اسباب دل میبندد و آنها را در رفع خواستههایش شریک خداوند قرار میدهد.
امام جمعه باسمنج با اشاره به اینکه گفتگو با خداوند، كليد رشد و تربيت انسان است، گفت: پیامبراکرم(ص) میفرمایند: خدا را بخوانید و به اجابت دعای خود یقین داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از قلب غافل بی خبر نمیپذیرد.
احمدی، دعا را نوعی خضوع دانست و تأکید کرد: دعا نوعی عبادت و خضوع و بندگی است و انسان به سبب دعا توجه خاصی به ذات باری تعالی پیدا میکند.
در ادامه حجتالاسلام حسن جعفریان، امام جمعه هشترود در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اظهار کرد: دعا غذای روح است. انسان مؤمن همیشه و در هر حال دعا میکند، پس باید در هرحال نه فقط درحال اضطرار و بن بست خدا را بخواند.
وی ضمن بازگو کردن تأکید قرآن در مورد دعا افزود: تأکید قرآن کریم در مورد دعا از این روست که انسان به این غفلت دچار نشود و همیشه ارتباط خود را با خداوند حفظ کند تا به تکامل و درجات عالی انسانی برسد.
امام جمعه هشترود با استناد به آیه 15سوره فاطر «يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ» بیان کرد: در این آیه میخوانیم: ای مردم، شما همه به خدا فقیر و محتاجید و تنها خداست که بینیاز و غنیّ بالذّات و ستوده صفات است.
جعفریان، دعوت خدا از مردم را نشانه نیازمان به نور دانست و ادامه داد: دعوت خدا از مردم، نشانه نياز او به مردم نيست. همان گونه كه اگر گفتيم مردم خانههاى خود را رو به خورشيد بسازند، اين دعوت نشانه نياز خورشيد به ما نيست، بلكه نشانه نياز مان به نور است.
امام جمعه هشترود، یادآورشد: خداوند غناى خود را در راه رفع نياز و نفع مخلوقات به كار مىبرد، بنابراین مورد ستايش است.
وی با اشاره به فرموده امیرالمؤمنین علی(ع) افزود: ایشان میفرمایند: دعا کلید نجات و گنجینه رستگاری است و بهترین دعا آن دعایی است که از سینه پاک و دلی پرهیزگار برآید و در راز و نیاز وسیله نجات است و خلاصی در اخلاص است و چون فزع و بیتابی سخت شود مفزع و پناهگاه خداست.
جعفریان، از تشویق خداوند برای درخواست انسان گفت و تأکیدکرد: خداوند انسان را تشویق میکند که هنگام فقر و نیاز دست به درگاه خدا بردارد تا از منبع فیض لایزال الهی نیازمندیهای خویش را بر طرف سازد.
انتهای پیام