تشکیل شرکت مس آذربایجان در مراحل پایانی قرار دارد
کد خبر: 4082213
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۴

تشکیل شرکت مس آذربایجان در مراحل پایانی قرار دارد

استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه معادن استان یکی از اصلی‌ترین و برجسته‌ترین مسائل اقتصاد استان و ملی است، گفت: بعد از سفر رئیس‌جمهور به استان تشکیل مس آذربایجان مورد توجه قرار گرفت که در مرحله پایانی است.

عابدین خرم، استاندار آذربایجان شرقیبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، عابدین خرّم، استاندار آذربایجان‌شرقی، امروز، نهم شهریورماه، در جمع خبرنگاران با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت، اظهار کرد: از همان روزهای نخست فعالیت، از ظرفیت نخبگان، متخصصان و علمای استان در حوزهای مختلف برای حرکت در مسیر عدالت و پیشرفت، مردم‌داری و فساد ستیزی بهره‌مند شدیم.

وی ادامه داد: باید در ابتدای کار در چند حوزه مهم برای رفع نیازهای مردم ورود پیدا می‌کردیم که از مردم برای حل مسائل کمک گرفتیم.

خرّم با اشاره به اینکه سلامت مردم از موضوعات بسیار مهمی است که مورد توجه دولت سیزدهم قرار دارد، گفت: مقابله با کرونا نیازمند همگامی و همراهی همه بود؛ در زمان اوایل مدیریت استان با کمبود واکسن و نیروی انسانی آموزش دیده مواجه بود، اما طی 6 ماه بیش از 90 درصد جمعیت بالای 12 سال تحت پوشش واکسن قرار گرفت. با اقداماتی که در سطح استان انجام گرفت بیماری کنترل و مهار شد.

وی با اشاره به اقدامات شاخص انجام شده در حوزه اقتصادی، گفت: با توجه به اینکه در ابتدای روی کار آمدن دولت با آثار سوء کرونا، بالا بودن نرخ تورم و همچنین کمبود کالاهای اساسی در استان مواجه بودیم، با حرکت جهادی تمام مسئولان دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی 9 قلم کالای اساسی از حالت اضطراری در استان کاملاً خارج و آرامش کامل برقرار شد.

خرّم با بیان اینکه یک بازسازی و نوسازی اساسی در حوزه انرژی استان اتفاق افتاد که کمبودها تأمین شد، افزود: در این رابطه نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی و نمایندگان مجلس در کنار مسئولان قرار داشتند که موجب دستیابی به وضعیت مناسب در حوزه انرژی شد.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه امسال با تابستان داغ مواجه بودیم اما خاموشی برق نداشتیم، گفت: از لحاظ تأمین آب مشکل نداشتیم اگر چه در برخی نقاط استان به صورت مقطعی قطعی وجود داشت؛ اما طی سال‌های گذشته حداقل دو روز در هفته قطعی برق صنایع بود، اما امسال این تعطیلی به نصف روز کاهش یافت و در روند تولید هیچ گونه مشکلی پیش نیامد.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین موضوعات استان بخش تولید بود، اظهار کرد: چرخ تولید استان با پیش‌بینی‌هایی که انجام شد معطل نشد و اگر مشکلی وجود داشت هرچه سریع‌تر رفع شد.

گام بلند و اساسی استان در حوزه‌های انرژی و راه‌سازی

وی با اشاره به تهیه نقشه راه استان در حوزه‌های مختلف، گفت: در حوزه آب 8 سد، نیمه تمام و بلااستفاده مانده بود که اکنون این سدها در حال عملیات اجرایی است که تا آخر سال جاری 3 سد آبگیری 100 درصدی می‌شود؛ 2600 هکتار از پایاب سدها نیز تاکنون به بهره‌برداری رسیده و تا آخر سال نیز 16 هزار هکتار پایاب سدها زیر کشت مکانیزه کشاورزی می‌رود.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در حوزه برق، مشکل پست‌های قوی در استان وجود داشت که اکنون 400 کیلووات پست در ورودی استان تعبیه شده و خطوط انتقال فرسوده استان بازتوانی شده و ظرفیت تولید نیروگاه برق تبریز نیز از 350 مگاوات به 750 مگاوات افزایش یافته و تلاش می‌کنیم آن را پایدار کنیم.

وی در خصوص وضعیت راه‌های استان نیز گفت: آذربایجان شرقی یکی از کریدورهای اصلی و ترانزیتی کشور است که در سطح ملی و بین‌المللی تأثیرگذار است؛ در سفر استانی رئیس‌جمهور بیش از 4 هزار میلیارد در حوزه راه منابع پیش‌بینی شد.

خرّم با اشاره به اینکه در سال جاری 720 کیلومتر آسفالت و بهسازی راه‌ها انجام شده، گفت: در حوزه راه استان در بیش از 60 نقطه عملیات اجرایی در حال اجراست که از جمله این طرح‌ها می‌توان به اصلاح و ترمیم کامل اتوبان زنجان ـ تبریز، عملیات اجرایی آزادراه تبریزـ بازرگان، سراب – تبریز و تبریزـ اردبیل، اهرـ تبریز، اهر – بیله سوار و تبریزـ نوردوز اشاره کرد.

سرمایه‌گذاری 5 هزار میلیارد تومانی در بخش صنعت

وی با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی یکی از استان‌های صنعتی کشور است، افزود: راه‌اندازی واحدهای راکد، ایجاد و توسعه واحدهای جدید و اجرای مگاپروژه‌هایی که بتواند زنجیره تولید را تکمیل کند در استان مورد توجه جدی قرار گرفته است.

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: با اقداماتی که انجام شده در حوزه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی طی 10 ماه گذشته 5 هزار میلیارد تومان در حوزه صنعت سرمایه‌گذاری و برای 20 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.

وی با اشاره به پیش بینی مگاپروژه‌ها در استان، ادامه داد: در حوزه صنعت خودرو زنجیره در حال تکمیل شدن است و همچنین 40 هزار میلیارد تومان در حوزه سرمایه‌گذاری صنعتی در بخش کشاورزی و صنعت توسط بخش خصوصی در حال اجرای عملیات است.

خرّم اظهار کرد: با توجه به اراده بخش خصوصی استان امیدواریم در 2 سال آینده ارزش افزوده صنعت و همچنین صادرات بخش صنعتی از یک و نیم میلیارد دلار به 3 میلیارد دلار در سال افزایش یابد.

وی افزود: در بخش خدمات سرمایه‌گذاری پنجره واحد اقتصادی در استان تشکیل شده و در بخش تولید و اشتغال جز سه استان اول کشور هستیم.

تشکیل شرکت مس آذربایجان در مراحل پایانی

استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه معادن استان یکی از اصلی‌ترین و برجسته‌ترین مسائل اقتصاد استان و ملی است، گفت: بعد از سفر رئیس‌جمهور به استان تشکیل مس آذربایجان مورد توجه قرار گرفت که در مرحله پایانی است.

وی ادامه داد: معادن در آینده و توسعه استان نقش اول را خواهند داشت، از این رو شورای معادن استان وضعیت معادن را به طور کامل بررسی می‌کند؛ امسال در بخش‌های صنعت و معدن 1800 مجوز صادر شده که در حال اکتشاف معادن و راه اندازی صنایع جدید هستند.

خرّم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری، اظهار کرد: بعد از فروکش کردن کرونا در سال گذشته و سال جاری اقدامات مناسبی انجام شد که می‌توان به افزایش 25 درصدی موافقت‌های اصولی در زمینه سرمایه‌گذاری بخش گردشگری اشاره کرد.

وی ادامه داد: 91 پروژه فرهنگ و گردشگری با 23 هزار میلیارد تومان در استان در حال اجرا است که ظرفیت هتلینگ استان تا 2 برابر افزایش می‌یابد؛ پرونده ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران نیز در حال پیگیری است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با رشد سه برابری گردشگر به استان مواجه هستیم، گفت: بیش از 80 درصد مراکز اقامتی گردشگران خارجی و داخلی حضور داشته‌اند و 10 سفیر و هیئت‌های خارجی به تبریز سفر کردند تا از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان از نزدیک آشنا شوند.

وی همچنین با اشاره به اینکه مقبرة الشعرا نگین فرهنگ و شعر و ادب استان است، گفت: امروز بخشی از این مجموعه به بهره‌برداری رسید و با توجه به مصوبات سفر استانی رئیس‌جمهور مجموعه مقبرة الشعرا تا آخر امسال به صورت کامل به اتمام می‌رسد.

خرّم با تأکید بر اینکه توسعه ورزش استان از اولویت‌های مدیریت استان است، گفت: اعتبارات خوبی برای اتمام پروژه یادگار امام تعیین شده که بخشی از مجموعه به اتمام رسیده و از هفته جاری بازی‌های خانگی تراکتور در این زمین انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: بخش مسکن یکی از موضوعات مهم دولت است، 9500 واحد با خود مالکی و پرداخت تسهیلات افتتاح شد و در تمام شهرستان‌ها 8850 هکتار برای مسکن آماده و تحویل داده شده و تا نیاز و دغدغه اساسی مردم پاسخگو باشیم.

استاندار آذربایجان شرقی بر نوسازی و بازسازی اساسی شهرها توسط شهرداران و فرمانداران تأکید کرد و گفت: در سرتاسر استان کار سازندگی، عمران و آبادانی در حال انجام است.

وی با اشاره به تفویض اختیارات ویژه در رابطه با ارتباط با کشورهای همسایه به استانداران استان‌های مرزی، گفت: با کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه و ارمنستان برای ایجاد شهرک‌های مشترک در حوزه صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان رایزنی و مذاکره کرده‌ایم.

خرّم با تأکید بر اینکه بهترین شرایط دیپلماسی با کشورهای همسایه در دولت سیزدهم اتفاق افتاده، افزود: در این دولت سرنوشت، نیاز و اقتصاد کشور به مسئله برجام گره زده نشده و اکنون گشایش‌ها اتفاق افتاده است.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: در حوزه صادرات و گمرک در فعال‌ترین شرایط و وضعیت قرار داریم، اما به این شرایط راضی نبوده و از دولت درخواست شد تا گمرک‌ها شبانه‌روزی کار کنند که این امکان فراهم است و باید کمبودها را رفع کنیم.

وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس بخش مغفول شده استان بود، گفت: با توجه به معافیت‌های قانونی و امکاناتی که در منطقه آزاد ارس فراهم است و اکنون این منطقه به طور 100 درصد در حوزه تولید، صادرات و بخش‌های جدید برای متحول کردن اقتصاد استان فعال شده است.

خرّم با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس و ویژه سهلان در آینده نقش اصلی در توسعه و پیشرفت استان ایفا خواهند کرد، ادامه داد: در این راستا سند تحول در رابطه با اقتصاد منطقه آزاد ارس تدوین شده و کمبودهای حوزه انرژی در حال پیگیری است تا بخشی از آن احصا شود.

وی در خصوص ارتباط استانداری با مردم گفت: ارتباط مردمی را به عنوان وظیفه و تکلیف می‌دانیم و از اولین روز شروع دولت تا امروز حتی یک هفته میزهای خدمت در سطح استان تعطیل نشده است و یکی از شاخص‌های ارزیابی موفقیت مسئولان ارتباطات مردمی است.

استاندار آذربایجان شرقی افزود: در سفر استانی رئیس‌جمهور به آذربایجان شرقی بیش از 70 هزار نفر در سطح استان با مسئولان کشوری و استانی ارتباط برقرار کردند که از این تعداد به 30 هزار نفر پاسخ داده شده و ادامه دارد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی اظهار کرد: با مساعدت‌هایی که از سوی دولت انجام گرفته 300 هزار تن گندم تولید شده که رشد دو برابری نسبت به گذشته دارد.

خرّم ادامه داد: برنامه ریزی شده تا در استان زنجیره‌ها در حوزهای مختلف تکمیل شود و ارزش افزوده در حوزه خدمات، صنعت و کشاورزی و تولید ناخالص داخلی باید افزایش یابد. در 6 ماهه دوم سال جاری تحرک و بازسازی انقلابی بیش از گذشته در تمام حوزه ها رقم خواهد خورد.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه فناوری و دانش‌بنیان در 10 ماهه گذشته، گفت: ستاد اقتصاد دانش‌بنیان در استان دارای سند مصوب و اکوسیستم فناوری تعریف و کارخانه نواوری به‌زودی در استان راه اندازی می‌شود و سرمایه صندوق‌های خطر نیز افزایش یافته است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه رتبه 8 کشوری را در حوزه دانش‌بنیان قرار داریم، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده طی پنج سال آینده به رتبه 2 کشوری ارتقا یابیم و همچنین تأمین نیازهای پشتیبانی مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و زمینه صادرات تولیدات این شرکت ها به کشورهای منطقه در استان فراهم است.

انتهای پیام
captcha