کد خبر: ۴۲۱۴۴۴۶
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۹
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور ایثارگران:

رسالت معلمان تربیت نسل با هویت اسلامی ـ ایرانی است

زهرا مظفر گفت: در نظام تعلیم و تربیت اسلامی، غایت، دست‌‌یابی به حیات طیبه است و رسالت معلمان، تربیت نسل دارای هویت اسلامی- ایرانی است.

زهرا مظفر مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، زهرا مظفر، مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران، در آیین «تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی خراسان رضوی» که شامگاه ۱۸اردیبهشت ماه، در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: قدردان زحمات شما بزرگواران هستیم و بر دستان شما معلمان که انقلاب فرهنگی را برعهده دارید، بوسه می‌زنیم. 

وی ادامه داد: معلمی برگرفته از خود خداوند، بسیار شریف و مقدس است. اولین معلم عالم، خداوند عزوجل است که وقتی به رسولش خواندن را آموخت تا معلمی متولد شود که تا آن روز عالم به خود ندیده است؛ معلمی که شوق تعلیم با وجودش عجین شده است تا بتواند منادی سعادت ابدی باشد و آنچه انبیای الهی را این‌چنین مقرب درگاه الهی کرد، همین شوق تعلیم بود. 

مظفر با اشاره به حدیث «إنَّما بُعِثتُ مُعَلِّما من معلّم برانگيخته شدم» و «بِالتَّعْلیمِ اُرْسِلْتُ من برای تعلیم فرستاده شدم» بیان کرد: برای همین است که معلمی شغل انبیاست. در واقع معلمان همان پیامبران معاصرند و مانند آنان که حامل پیام حق الهی به آدمیان بودند، معلمان نیز هدف مشابه و مقدسی را دنبال می‌کنند و با هدایت دانش‌آموزان و آموزش علم و معرفت به آنان، مسیرهای خطیری چون خودشناسی و خداشناسی را آموزش می‌دهند. 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: در آیه۳۱ سوره بقره خداوند می‌فرماید: «وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا ...» معلمی یکی از صفات خداوند است. علمی که در سینه معلمان است، مستقیماً به علم ربوبی متصل است و مستقیماً تجلی علم حق است. در تفسیر گفت‌وگوی حضرت ابراهیم(ع) در وصف خدای خود در سوره مبارکه «شعرا» می‌خوانیم، هر سخنی که از زبان معلم بیرون می‌آید، این همان بیان و زبان خداوند است که نقش تعلیم را در سخن معلم می‌آفریند و در واقع مزد معلم مستقیم به دست خداوند است و حرفه معلمی چیزی جز عشق نیست. محبت بیکران و بخشودن خطاها، از آثار معنوی برخوردارشدن معلم است، اهل آسمان و زمین برای آموزگار نیکی آمرزش می‌خواهند. 

وی ادامه داد: چنانکه پیامبر(ص) می‌فرماید که یکی از آثار معنوی برخوردارشدن معلم، بهره‌مندی از محبت بیکران پروردگار و بخشودن خطاهاست. همه جنبندگان زمین، ماهیان دریا و همه اهل آسمان و زمین برای آموزگار نیکی آمرزش می‌خواهند. آموزش به‌عنوان نیکی ماندگار برای معلمان بیان شده است، چرا که آثار معنوی ماندگار برای معلم دارد.

تعلیم و تربیت؛ زندگی بخشیدن به فرد و جامعه

مظفر به نقل از یکی از بزرگان دین، یادآور شد: هر معلمی، امام معصوم خود که شاگردانش هستند، است. این معلم باید طوری طبیب و طاهر باشد که شاگردانش بتوانند به قیام و قعود او اقتدا کنند. وجود او سراسر نور باشد و این طیب و طاهر بودن معلم تعلیم را به تربیت باز می‌گرداند، بنابراین معلمان باید در سطح خود امام شوند، چرا که در منطق اسلام، تعلیم و تربیت به معنای زندگی بخشیدن به فرد و جامعه است. 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران اظهار کرد: کار و نقش معلمی در جامعه تراز اول است و معلم با آموختن به یک انسان کلید بهره‌برداری از گنجینه تمام‌نشدنی را به او می‌دهد و معلمان همان راهنمای عملی زندگی دانش‌آموزان هستند. معلم با طراحی فرآیند یاددهی و یادگیری فعال به‌دنبال این است که فرآیند یادگیری در آموزش مؤثر باشد، چنانچه رهبر معظم انقلاب در سال گذشته فرمودند معلم شاگردانش را به مثابه فرزند خود تلقی کند و هر آرزویی برای آینده فرزندش دارد، در دانش‌آموزان خود متبلور سازد. 

وی با بیان اینکه معلم امانت‌دار زمان و وقت دانش‌آموزان است، ادامه داد: کلید سعادت و شقاوت یک جامعه در دست قشر فرهنگی است، معلمان به فرموده رهبر معظم، افسران سپاه پیشرفت کشور هستند و حفظ شأن و جایگاه معلم در درجه اول بر عهده خود اوست، چرا که باید هر معلمی احساس کند آینده در دست اوست و او آینده‌ساز است. رسالت آموزش و پرورش انسان‌سازی است و باور به تربیت توحیدی بر پایه فطرت الهی است.

مظفر افزود: در نظام تعلیم و تربیت اسلامی، غایت دست‌‌یابی به حیات طیبه است و در آموزش و پرورش کانون تحولات انسان‌ساز، خلق دنیای آینده است و رسالت معلمان، تربیت نسل دارای هویت اسلامی ایرانی، مقاوم، آگاه برای تحقق تمدن نوین اسلامی است. بنابراین یک معلم باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد.

سعه صبر؛ مهم‌ترین شرط یک معلم خوب

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: مهم‌ترین شرط یک معلم خوب، داشتن سعه صبر است که با استقامت و سخت‌کوشی استعدادهای دانش‌آموزان را شکوفا کند. یک معلم خوب باید مؤمن، باتقوا، با احساس، متخصص، متعهد و دارای وجدان اخلاقی باشد، زیرا که یک معلم با این ویژگی‌ها می‌تواند یک نسل را در برابر سعادت قرار دهد و همان ایمان است که یک معلم را به پیامبری می‌رساند و عملش تنها برای رضا و خشنودی خداست. بنابراین آنچه خود معلم است از آنچه درس می‌‎دهد، مهم‌تر است. 

وی افزود: دیگر رسالت جامعه تعلیم و تربیت، بیان دستاوردها و روایت‌‌های پیشرفت است. زیرا دشمنان با تمام توان به‌دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در میان کل جامعه به‌ویژه نسل جوان و نوجوان هستند. بنابراین از مسئولیت‌های خطیر ما جامعه فرهنگیان این است که واقعیت را به‌خوبی تبیین کنیم. جهاد تبیین به منزله جهاد در راه خداست، چرا که گاهی جهاد معلمان حضور در سنگرهای دفاع مقدس و حفظ خاک و اسلام در برابر دشمنان بوده است و اکنون جهادتبیین برای حفظ آرمان‌ها و ارزش‌های مقدس نظام مقدس جمهوری اسلامی است که به برکت خون صدها هزار شهید به دست آمده است. 

مظفر گفت: آموزش و پرورش همواره مورد توجه مقام معظم رهبری بوده و با فرمایش‌های گهربار راهنمای جدی برای این وزارتخانه بوده است. همه دولت‌ها به آموزش و پرورش توجه داشته‌اند، اما این دولت  همیشه در کنار آموزش و پرورش بوده است و با حضور و شرکت عالی‌ترین مقام اجرایی کشور در جلسات شورای عالی آموزش و پرورش از این دستگاه عظیم دفاع و بر برنامه‌های آن نظارت کرده است. 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران ادامه داد: اقدامات بسیار مهمی در این دولت انجام شده است. اجرای رتبه‌بندی پس از سه دهه و با حمایت دولت انجام شد و برای کسری بودجه آن، سران سه قوا کنار هم آمدند تا بودجه کافی به این امر تخصیص یابد. همچنین در سال گذشته با تخصیص بیش از ۷۲ هزار نیروی انسانی به آموزش و پرورش و در سال جاری با تخصیص ۱۰۵ هزار نیرو به آموزش و پرورش و برای اولین بار جذب ۱۹ هزار مربی پرورشی، تربیت بدنی و مشاور به طوری هر مدرسه یک مشاور و مربی داشته باشد. جذب نیروی انسانی به لحاظ کمی، کار بی‌نظیر به لحاظ کیفی با آموزش و تصویب آیین‌نامه مسیر رشد معلمی و توانمندسازی نیروی انسانی، کیفیت‌بخشی و فرآیند صلاحیت‌های حرفه‌ای در آموزش و پرورش از موفقیت‌های دست‌یافتنی بوده است.

وی بیان کرد: برای اولین بار توسعه و تقویت چند برابری بودجه در امر مدرسه‌سازی و تقویت مدارس دولتی براساس نقشه راه سند تحول بنیادین اتفاق افتاده است. توجه به فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی، اوقات فراغت، اردوی راهیان نور و اردوی راهیان پیشرفت و فعالیت‌های قرآنی که بیش از ۱۰ میلیون دانش‌‌آموز در آن فعالیت داشتند، از اقدامات مهم دیگر است. در واقع اجرای سند تحول بنیادین و تدوین و تصویب الگوی مدرسه‌ای آن در حال اجراست.

مظفر با اشاره به جذب بیش از ۳۰ هزار دانشجو معلم، در پایان اظهار کرد: فرآیند جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان نیز یکی دیگر از اتفاقات مهم است. وظیفه ما معلمان در جهاد فرهنگی این است که به بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور بپردازیم، چنان‌که در این دولت احیای باشگاه دانش‌پژوهان جوان و حمایت از دانش‌آموزان نخبه اتفاق افتاده است.

انتهای پیام
captcha