کد خبر: 4214647
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۲
استاندار آذربایجان‌شرقی:

کوتاهی در معرفی هویت، جوانان را به سمت جریان‌های انحرافی می‌کشاند

مالک رحمتی، گفت: وقتی در معرفی هویت دینی و تاریخی خود کوتاهی کنیم، جوانان ما دچار فقدان هویت شده و به سمت جریان‌های انحرافی می‌روند.

مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی استانداری، مالک رحمتی، استاندار آذربایجان‌شرقی، روز گذشته، 19 اردیبهشت‌ماه، در آیین تجلیل از اهداگران اسناد و پژوهشگران میراث مکتوب در تبریز، اظهار کرد: حداقل ۶ گام برای احیای اسناد و میراث مکتوب و معرفی آن‌ها باید بردایم که اگر به درستی برداشته شوند، کارهای فرهنگی به نتیجه می‌رسند.

وی با اشاره به اینکه نخستین گام، نهضت شناسایی اسنادی متعلق به فرهنگ تبریز و آذربایجان است که در منازل خاندان‌های بزرگ نگهداری می‌شوند، خاطرنشان کرد: تبریز و آذربایجان به دلیل ویژگی ذاتی این منطقه همیشه تمام کننده و خط شکن در عرصه‌های مختلف بوده است و مردم این خطه همواره فعال و احساس مسئولیت می‌کنند و مطالبه گر هستند. 

رحمتی، با بیان اینکه این مردم در تمامی عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقش دارند و جریان سازی و تاریخ سازی می‌کنند، اظهارکرد: در این راستا ادبیات و گفتمان‌هایی چون مقاومت و ایثار شکل می‌گیرد.

استاندار آذربایجان‌شرقی، با اشاره به اینکه گام دوم احیای اسناد تاریخی، مرمت اسناد ملی است و باید این خدمت به مردم ارائه و اسناد آن‌ها مرمت و تحویل داده شود، افزود: گام سوم، نگهداری و حفاظت از اسناد است و باید خانواده‌ها احساس کنند که منفعت نگهداری اسناد در این مرکز بهتر از منزل است.

وی با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی در همین مرکز اسناد ملی و اسناد شکل می‌گیرد، گفت: گام‌های بعدی نیز تحلیل، طبقه بندی و تفکیک اسناد است زیرا صرف نگهداری به درد نمی‌خورد بلکه باید از آن‌ها بهره برداری کنیم. 

رحمتی، با بیان اینکه تمامی موارد گفته شده فقط مقدمه بودند و گام نهایی و هدف اصلی، معرفی اسناد و دانش‌های تولیدی آن‌ها است و باید در شناساندن آن‌ها گام برداشت، اظهار کرد: می‌توان یک روز در هفته را برای رویداد اسناد ملی تبریز مثلا «سه شنبه‌های فرهنگی تبریز» نام نهاد و هر هفته یک سند تاریخی این خطه رونمایی شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی، تاکید کرد: بسیاری از اسناد را باید متناسب با شرایط مکانی آن‌ها در معرض نمایش قرار داد تا اثرگذاری آن‌ها ۱۰ برابر شود.

وی با پیشنهاد برگزاری نمایشگاه‌ها و موزه‌های فصلی و بین‌المللی برای معرفی اسناد تاریخی خطه آذربایجان، افزود: بسیاری از کشورها، تاریخ نداشته خود را با برگزاری رویدادهایی به دنیا تحمیل می‌کنند که جعلی است. از این طریق نیز دانشمند فارسی زبان را متعلق به کشور دیگر کرده‌اند.

رحمتی، همچنین با پیشنهاد راه‌اندازی باشگاه عاشقان فرهنگ و ادب و اسناد، افزود: جوانان ما دنبال چنین مواردی هستند تا هویت خود را حفظ و تقویت کنند.

استاندار آذربایجان‌شرقی، گفت: وقتی در معرفی هویت دینی و تاریخی خود کوتاهی کنیم، جوانان ما دچار فقدان هویت شده و به سمت جریان‌های انحرافی می‌روند. 

انتهای پیام
captcha