به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، محمدتقی اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز، روز گذشته دوم دیماه، در همایش ملی سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه زهرا (س)، در دانشگاه تبریز، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، این روز مبارک را فرصت مغتنمی برای تأمل در زندگی آن بانوی بزرگوار دانست و اظهار کرد: حضرت فاطمه(س) بحق الگویی بیبدیل برای همه انسانها بهویژه زنان مسلمان است و این بانو با شخصیت متعالی خود در تمامی ابعاد زندگی از ایفای نقش در خانواده گرفته تا فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، تصویری از تعهد، شجاعت و بصیرت به نمایش گذاشت.
وی ادامه داد: برگزاری چنین همایش مزین به نام حضرت زهرا(س) در دانشگاه تبریز مشهدالشهدای دانشگاههای کشور که خود بر خاک پاک قهرمانان و ایثارگران این مرز و بوم استوار است، معنای مضاعفی دارد.
اعلمی با اشاره به پیشینه تاریخی دانشگاه تبریز یادآور شد: دانشگاه تبریز با پیشینهای قوی در عرصه آموزش عالی بهعنوان دومین دانشگاه قدیمی ایران پس از دانشگاه تهران، در سال 1326 تأسیس شده و با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی گسترده، همواره در مسیر پیشرفت گام برداشته و جایگاه برجستهای در میان مراکز علمی داخلی و بینالمللی کسب کرده است.
وی افزود: نقش دانشگاه تبریز در تحولات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور به ویژه در دوران دفاع مقدس بسیار حائز اهمیت است. بطوریکه این دانشگاه 150 شهید والامقام را به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است و خاک این دانشگاه به خون 22 کبوتر خونین بال که در حمله ناجوانمردانهی رژیم بعثی در 27 دی ماه 1365 به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و همچنین دو شهید سرافراز مبارزات انقلاب اسلامی، مطهر و معطر است که این حضور فعال، نشانهای از همبستگی عمیق دانشگاه تبریز با ارزشهای دینی و ملی است که امروز نیز در قالب فعالیتهای علمی و فرهنگی ادامه دارد.
رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: برگزاری این همایش میتواند تأثیر بسزایی در وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه داشته باشد و با تکیه بر آموزههای دینی و سیره عملی ائمه معصومین(ع) میتوان بستری مناسب برای تقویت همبستگی ملی و ارتقای ارزشهای اصیل اسلامی در جامعه دانشگاهی فراهم آورد که این امر نه تنها به تعمیق دانش دانشگاهیان کمک میکند، بلکه زمینهساز گفتوگوهای سازنده و تبادل نظر در موضوعات مختلف فرهنگی و اجتماعی خواهد بود.
وی با بیان اینکه سیره سیاسی حضرت زهرا(س) نمونه بارز تلاش برای حفظ وحدت و انسجام جامعه اسلامی است، گفت: ایشان با دفاع از ولایت و امامت، همواره در مسیر حق طلبی گام برداشتند و با خطبههای روشنگرانه خود به تبیین اصول دین و تقویت همبستگی میان مسلمانان پرداختند.
اعلمی در پایان اظهار کرد: تأمل در سیره حضرت فاطمه زهرا(س) میتواند، راهگشای ما در تقویت وفاق ملی و استحکام بنیانهای اجتماعی باشد و امیدواریم این همایش درکنار بهرهگیری از مطالب علمی و فرهنگی، زمینهساز تبیین راهبردهای نوین برای بهرهمندی از اندیشه وسیرهی سیاسی حضرت زهرا(س) در مسیر تحقق وحدت و پیشرفت باشد.
محمدعلی پرغو، دبیر علمی این همایش نیز اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) از شخصیتهای مهم جهان اسلام میباشند و عموم مسلمانان اعم از شیعه و سنی آن حضرت را الگوی فداکاری و تقوا میدانند.
وی ادامه داد: آن حضرت فرزند نیکو برای پیامبر اسلام(ص) همسر مهربان و وفادار برای حضرت علی(ع) و مادری فداکار و پرمهر برای حسنین(ع) و زینبین(س) و یکی از 14 معصوم و آل عبا بود و شخصیت سیاسی آن حضرت در زمان حیات پیامبر اسلام(ص) و وقایع بعد از رحلت آن حضرت بروز مییابد و نحوه برخورد ایشان با بحرانها و مناقشات سیاسی الگویی برای مسلمانان است.
پرغو افزود: شجاعت و حقگویی آن حضرت، خستگیناپذیری ایشان در دفاع از حق و حقیقت و مبارزه با کجیها و ناراستیها برگ زرینی در تاریخ اسلام است.
وی در تشریح روند تصویب و برنامه اجرایی همایش ملی سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه زهرا(س) نیز گفت: ضرورت پرداختن به ابعاد مختلف شخصیت زهرا(س) ما را واداشت تا همایشی برای شناخت شخصیت سیاسی والای ایشان در قالب یک کنفرانس ملی تشکیل دهیم و در این راستا مؤسسه تاریخ و فرهنگ ایران دانشگاه تبریز پیشنهاد برگزاری این همایش ارزشمند را مطرح کرد و این در خواست با استقبال هیأت رئیسه دانشگاه همراه شد.
دبیر علمی همایش ملی سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه زهرا(س) تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ جلسات مختلف اعضای کمیته علمی همایش برگزار و محورهای موضوعی همایش در پنج محور زندگی و افکار سیاسی حضرت زهرا(س)، سیمای سیاسی حضرت زهرا (س) در کلام معصومین مفسرین و افکار اندیشمندان، مواضع سیاسی حضرت فاطمه(س) در مواجهه با وقایع و بحرانهای زمان، سیره عملی حضرت(س) در مقام و جایگاه نقش زن، کتابشناسی و ادبیات تحقیقی در خصوص سنت و سیرهی سیاسی حضرت زهرا(س) تدوین و در قالب پوستر همایش تعریف و منتشر شد.
پرغو یادآور شد: بعد از اخذ مجوز برگزاری همایش از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) پوستر همایش در محورهای موضوعی ذکر شده منتشر و در اختیار مراکز علمی و پژوهشی و محققان و پژوهشگران تاریخ اسلام و تشیع قرار گرفت و طی دوره فراخوان مقاله تعداد ۱۶۲ چکیده و ۵۵ متن مقاله کامل توسط پژوهشگران دانشگاهی و حوزوی به دبیرخانه همایش ارسال شد. بعد از بررسی و داوری علمی مقالات دریافتی ۶۶ چکیده مقاله و ۲۸ متن کامل مقاله مورد تأیید و جهت چاپ در مجموعه مقالات همایش انتخاب شد.
انتهای پیام