به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، علی محمدی، مدیرعامل انجمن پیشگامان عمران و توسعه شهر کاغذکنان، امروز، 19 خردادماه، در جمع خبرنگاران گفت: جشنواره مفاخر ملی کاغذکنان با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرمانداری ویژه شهرستان میانه در روزهای 22 و 23 خردادماه جاری در بخش کاغذکنان شهرستان میانه برگزار میشود.
وی اظهار کرد: اهالی روستای قرهبلاغ در این جشنواره سنگ تمام گذاشتند، به رغم اینکه بخش کاغذکنان و شهرستان میانه تاکنون تجربه برگزاری چنین رویدادهایی را نداشتند، به همت اهالی این روستا و با پیشگامی شورا و دهیاری، محیط و فضای روستا و محل برگزاری بهسازی و آماده شد.
محمدی افزود: این همت جمعی نشان از یک پیشینه غنی فرهنگی در روستا و بخش کاغذکنان دارد. کاغذکنان با پیشینه تاریخی درخشان، که در منابع کهن با نامهای خونا و خونج شناخته میشود، در گذشته یکی از مراکز مهم تجاری و فرهنگی آذربایجان بوده است. این جشنواره فرصتی است تا ضمن معرفی توانمندیهای فرهنگی، تاریخی و طبیعی منطقه، نسل جوان را با مفاخری چون حکیم خلخالی آشنا کنیم و گامی در راستای توسعه پایدار و مهاجرت معکوس برداریم.
به گفته دبیر جشنواره، برنامههای این رویداد دو روزه شامل همایش علمی بزرگداشت حکیم خلخالی، نمایشگاه محصولات محلی و صنایع دستی، برنامههای شعرخوانی، مسابقه نقاشی کودکان و کاغذکنانگردی برای معرفی جاذبههای گردشگری منطقه است.
وی اظهار کرد: در روز نخست، 22 خردادماه، مراسم افتتاحیه ساعت 9 صبح برگزار میشود و غرفههایی در چهار بخش محصولات محلی، صنایع دستی، آثار فرهنگی و هنری، و صنایع تولیدی منطقه برپا میشود. در روز دوم، همایش علمی و مراسم اختتامیه با تقدیر از مفاخر علمی، فرهنگی و اقتصادی کاغذکنان از ساعت 9 تا 18 برگزار میشود.
به گفته وی بخشهای مختلف جشنواره برای بازدید عموم آزاد است و بخش علمی به متخصصان و مدعوین علمی و فرهنگی اختصاص دارد تا در یک محیط علمی، اهداف برگزاری همایش بزرگداشت را پیش ببریم.
محمدی گلگلاب با اشاره به ظرفیتهای کاغذکنان، از جمله شهر سوخته کاغذکنان، کاروانسرای جهانی جمالآباد و سفال منحصربهفرد آقکند، تأکید کرد: این جشنواره بستری برای گفتوگوی پژوهشگران و فرهیختگان فراهم میکند و با معرفی جاذبههای منطقه، به رونق گردشگری و اقتصاد محلی کمک خواهد کرد.
جلال حورزاد، رئیس همایش علمی بزرگداشت حکیم محمدباقر خلخالی، نیز با اشاره به اهداف و برنامههای این جشنواره در بخش علمی گفت: در این جشنواره با برگزاری همایش علمی، به بررسی سبک ادبی و تعلیمی این حکیم با هدف ترویج اندیشههای والای دینی، ادبی و فرهنگی این شاعر و مجتهد برجسته آذربایجانی خواهیم پرداخت.
وی افزود: حکیم ملا محمدباقر خلخالی (1208-1277 هـ.ش)، زاده روستای قرهبلاغ کاغذکنان، با آثاری چون دیوان اشعار و مثنوی ثعلبیه (روباهنامه)، نقش مهمی در ادبیات و فرهنگ ایران داشته است.
رئیس همایش علمی بزرگداشت حکیم محمدباقر خلخالی، اظهار کرد: این همایش با تمرکز بر ابعاد شخصیتی، علمی و ادبی حکیم محمدباقر خلخالی و بررسی آثار ارزشمند وی، بهویژه مثنوی ثعلبیه، فرصتی بینظیر برای معرفی توانمندیهای فرهنگی منطقه کاغذکنان و تقویت گفتمان علمی و ادبی فراهم میآورد.
حورزاد گفت: هدف ما تشویق پژوهشگران جوان به نوآوری در ترویج اندیشههای والای انسانی و معرفی ظرفیتهای فرهنگی منطقه برای توسعه و آبادانی است.
انتهای پیام