کد خبر: 4155336
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۸

جشنواره بین‌المللی نمایش آیینی و سنتی در تبریز برگزار می‌شود

دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش آیینی و سنتی از برگزاری این جشنواره در مهرماه سال‌جاری به میزبانی تبریز خبر داد و گفت: این دوره از جشنواره در ده بخش برگزار خواهد شد و در این جشنواره تا حد امکان تلاش می‌کنیم به پرسش‌هایی نظیر آینده آیین و سنت و چگونگی زیست آنها در کنار تکنولوژی پاسخ داده شود.

احمد جولایی، دبیر جشنواره بین‌المللی نمایش آیینی و سنتی

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی اداره کل ارشاد استان، احمدجولایی، دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش آیینی و سنتی، روز گذشته، 24 تیرماه در دیدار با مدیرکل ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، از برگزاری بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش آیینی و سنتی در مهرماه امسال به میزبانی تبریز خبر داد و گفت: این دوره از جشنواره در ده بخش برگزار خواهد شد و در این جشنواره تا حد امکان تلاش می‌کنیم به پرسش‌هایی نظیر آینده آیین و سنت و چگونگی زیست آنها در کنار تکنولوژی پاسخ داده شود.

دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش آیینی و سنتی، ادامه داد: سمینارهای بین‌المللی با حضور پژوهشگران داخلی و خارجی با محوریت ویژگی‌های نمایش آیینی و سنتی در کشورهای مختلف و تطبیق آیین‌های یک کشور با کشوری دیگر صورت خواهد گرفت و آثار ارائه شده چاپ خواهد شد.

جولایی درباره بخش نمایشنامه‌نویسی این رویداد گفت: این جشنواره در کل رقابتی نیست اما بخش نمایشنامه‌نویسی از معدود بخش‌های رقابتی جشنواره به شمار می‌آید که در سطح اول، دوم و سوم رتبه‌بندی خواهد شد.

وی افزود: تاکنون هنرمندان با ارسال صدها اثر در بخش‌ها و محورهای مختلف بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی شرکت کرده‌اند.

سیدمحمدحسین بلاغی، مدیرکل ارشاد آذربایجان‌شرقی نیز در این دیدار گفت: شهر تبریز در بسیاری از حوزه‌ها به شهر اولین‌ها معروف است و با داشتن این پیشینه‌ قوی و غنی و همچنین حضور اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر بیش از این نباید به اولین بودن تکیه کنیم و باید در راستای ارتقای این جایگاه و بهترین کردن آن اهتمام ورزیم.

وی تأکید کرد: توقف در عرصه‌ اولین‌ها بیش از این برای تبریز جایز نیست و این شهر باید در زمره‌ بهترین‌ها قرار گیرد.

بلاغی با اشاره به اینکه  تبریز در حوزه تئاتر هم به لحاظ تعداد گروه‌ها و هنرمندان و هم به لحاظ برگزاری رویدادهای مختلف از جایگاه شایسته‌ای برخوردار است، تصریح کرد: امسال 10 رویداد ملی و منطقه‌‌ای در حوزه تئاتر در تبریز و شهرستانها برگزار می‌شود و این نشان از پویایی و حرکت رو به جلوی تئاتر در استان دارد.

مدیرکل ارشاد آذربایجان‌شرقی گفت: جریان و فرآیند تئاتر در استان به‌صورت جدی شکل گرفته و اهالی هنر تئاتر با همراهی متولیان این عرصه این محور را تقویت می کنند.

وی با اشاره به میزبانی تبریز در بیست‌ویکمین دوره جشنواره ملی نمایش‌های آیینی طی مهرماه سال‌جاری  گفت: امیدواریم با برگزاری این جشنواره جریان پژوهش و نظریه پردازی در حوزه نمایش رشد یابد. اگر پژوهش و نظریه پردازی نباشد، پس از مدتی پویایی در عرصه فرهنگ و هنر از بین می‌رود.

انتهای پیام
captcha