روز هشتم مرداد ۱۳۶۷ بود که پس از سه روز نبرد بیامان، با پاکسازی منطقه اسلامآباد و کرند غرب از وجود اعضای مجاهدین خلق که با حمایت ارتش بعث وارد خاک ایران شده بودند، عملیات مرصاد به پیروزی رسید، اما این عملیات داستان پیچیدهای داشت که سرتاسر آن از نفاق نشئت میگرفت. عملیات مرصاد نبردی بود میان ارتش جمهوری اسلامی ایران و سازمان مجاهدین خلق که در اواخر جنگ ایران و عراق، در سال ۱۳۶۷ درگرفت. پس از چند روز درگیری در نهایت نیروهای ارتش ایران پیروز شدند و عملیاتی که توسط سازمان مجاهدین خلق طرحریزی و اجرا شده بود و نام آن را فروغ جاویدان گذاشته بودند، عملاً شکست را تجربه کرد.
تنگه چهارزبر جزو شهرستان اسلامآباد غرب است و درگیری اصلی رزمندگان ایرانی با نیروهای بعثی و منافقین در این منطقه اتفاق افتاد که بعدها به تنگه مرصاد تغییر نام داد و امروزه نیز یادمانی برای نشان دادن رشادت و غیرت ایرانی در این مکان بنا شده است که هر ساله پذیرای بازدیدکنندگان زیادی از سراسر کشور است. عملیات مرصاد با فرماندهی سرتیپ علی صیاد شیرازی و با رمز یا «یا علی بن ابیطالب» آغاز شد و در این مسیر تعداد زیادی از جوانان ایرانی شهید شدند تا یک وجب از خاک باارزش این مرز و بوم به دست دشمن نیفتد. مرصاد نمادی از وطندوستی و غیرت جوانان ایرانی است که امروزه پس از گذشت ۳۵ سال از آن زمان هنوز در یاد و خاطر مردم زنده است.
علاوه بر شهادت جوانان ایرانی در این عملیات، افرادی که تبعه کشورهای دیگر مانند عراق، بحرین و فرانسه بودند نیز به شهادت رسیدند؛ نیروهای «سپاه بدر» که سازمانی با ایدئولوژی شیعه و متشکل از اتباع شیعه عراق است نیز در عملیات مرصاد شرکت کردند. در عملیات مرصاد بیش از ۴۳۸ دستگاه نفربر و تانک و خودرو و بیش از یک هزار و ۲۰۰ قبضه تجهیزات نظامی از جبهه منافقین منهدم و ۵۳۱ دستگاه تانک، نفربر و خودرو و مقادیر زیادی تجهیزات و سلاحهای انفرادی نیز به غنیمت نیروهای ایرانی درآمد؛ همچنین بیش از دو هزار و ۵۰۶ نفر از اعضای منافقین کشته و ۵۳۱ تن اسیر شدند و در میان کشتهشدگان و اسرا دشمن تعداد زیادی از کادرهای ارشد سازمان و فرماندههان تیپها نیز وجود داشتند.
امرعلی گل محمدی
انتهای پیام