مریم یوسفی، مدرس حوزه و دانشگاه، در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، به جمله پرتکرار در موضوع عفاف و حجاب مبنی بر اینکه «ظاهر مهم نیست، مهم باطن انسان است» اشاره کرد و گفت: اگر ظاهر مهم نیست، پس چرا افزایش هجمه در رابطه با حجاب و جنس زن مطرح میشود؟ چرا عدهای از بانوان نمیتوانند از هیکل ظاهری خود رضایت داشته باشند؟ این همه تفاوت در پوشش به چه دلیلی است؟ چرا هر روز شاهد مد و مدگرایی روزافزون در جوامع هستیم؟ بنابراین ظاهر یکی از مهمترین بخشهای وجودی یک انسان است.
وی با بیان اینکه فلسفه حجاب بستگی به نوع نگاه انسانها دارد، اظهار کرد: خداوند مردان و زنان را از جهتهای مختلفی، کاملاً برابر آفریده و مابین آنها هیچ تفاوتی در نظر نگرفته است که برای نمونه مردان و زنان از یک ذات و گوهر آفریده شدند، هر دو دارای حقوق اجتماعی مشابه نظیر تحصیل، آزادی، بیان و … هستند.
یوسفی افزود: زنان از نظر روحی نسبت به مردان حساستر هستند، پس نگاههای از روی شهوت مردان میتواند آنها را به شدت از نظر روحی و روانی دچار مشکل کند. هنگامی که زن پوشش خود را متناسب با دانستههای فلسفه حجاب حفظ میکند، نه تنها چشم نامحرم از او دور میماند بلکه ارزش و مقامش بیشتر شده و همچنین اعتماد به نفس او افزایش مییابد.
این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: علیرغم آنچه که ما در داخل کشور میبینیم، رویکرد به حجاب در سراسر دنیا رو به افزایش است، چراکه حجاب از نظر علمی، معرفتی، روانی و جامعه شناختی دارای یک سری محاسنی است که به لحاظ حکم فطری قابل انکار نیست اما هرکدام از این موضوعات میتواند یک سرفصل مهم و اساسی برای موضوع حجاب قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در عین حال بهعنوان یک مسلمان، حجاب علاوه بر اینکه از عوامل قطعی و ضروری اشاره شده در قرآن و روایات است، یکی از نمادهای معرفی زن مسلمان بوده از این جهت که حجاب، تاج بندگی برای خداوند حکیمی است که از روی حکمتش، حجاب را به صورت شکل خاص و تعریف شده واجب کرده است.
یوسفی همچنین مطرح کرد: حجاب یک نوع محدودیت برای مکاتبی است که تلاش میکنند زن را در جنس خود محبوس کنند و مانع از رشد و شکوفا شدن استعدادها و تکامل شخصیتی شوند که خود قرآن نیز به این نکته اشاره کرده است، خداوند به واسطه حجاب خواسته است تا زنان به نیکی و معرفت شناخته شوند.
این مدرس حوزه و دانشگاه، در خصوص اختصاص عفاف و حجاب فقط برای بانوان و نداشتن مسئولیت آقایان در امر حجاب گفت: حجاب و عفاف مفهوم گستردهای دارند که شامل هر دو جنس میشود و فقط در کیفیت و کمیت باهم متفاوت هستند.
وی به عقیده امروزه برخی از افراد در این خصوص که اگر مانند غرب بیحجابی رواج پیدا کند، برای مردم عادی شده و در معرض هیچ آسیبی نیستند، اشاره و اظهار کرد: جواب این سؤال را در آمارها و مقالاتی که در این باره نگاشته شده است میتوان مشاهده کرد که اگر چنین بود، غرب نباید هرروز بیشتر از گذشته گرفتار خشونت جنسی، قاچاق و انواع سوءاستفاده از زنان میشد.
یوسفی به ارتباط متقابل حجاب با اعتماد به نفس و سررشته آرایشهای بیحد و اندازه و عملهای زیبایی متعدد اشاره کرد و گفت: جدیدترین تحقیقات نشان میدهد، زنانی که مایل به نشان دادن خود به مردان غریبه هستند، به تواناییهای درونی خود اعتماد کافی ندارند، از همین رو به استفاده از جاذبههای ظاهری روی میآورند.
وی با بیان اینکه جامعه ما دارای تفکرات متفاوت و سبکهای مختلف تربیتی است، گفت: لازم است در مرحله اول پدران، مادران و معلمان مدارس نسبت به جایگاه و اهمیت حجاب توجیه شوند تا در مرحله دوم با آموزش مفاهیم عفاف و حجاب از سنین خردسالی، بتوانیم شاهد شکلگیری یک جامعه دینی یکپارچه باشیم و نفاقها و دوگانگیهای شخصیتی موجود که بر اثر تربیتهای چندگانه است، برطرف شود.
یوسفی به مسئولیت افراد با حجاب در مقابل بقیه افراد جامعه اشاره و از تأثیر مثبت آن بیان کرد: مهمترین ابزار، تأثیر عمل انسان است که قبل از گفتارش نتیجه میدهد، اگر نگاه تربیتی نسبت به جامعه داشته باشیم که دارای اصل تعالی و کمال جامعه باشد، در رتبه اول باید به آنچه که میدانیم عامل نیز باشیم، همانطور که در فلسفه تربیت، امام علی(ع) میفرماید: «کودکان آن چیزی که میبینند، میشوند نه آنچه که به زبان میگویید.»
مدرس حوزه و دانشگاه به تأثیر حجاب در دوام زندگی مردم جامعه اشاره و از ارتباط افزایش طلاق با موضوع بیحجابی گفت: مراجعه به آمار و اطلاعات مراجع ذیربط مؤید این ادعا است که اختلالات جنسی، بیبند و باری جنسی، طلاق عاطفی، مقایسات غلط، تزلزل بنیان خانواده، خیانت زوجین و ... همگی در زیر سایه عدم رعایت حریم زن و مرد غیرقابل انکار است و تحقیقات میدانی سریعترین راهکار برای رسیدن به نتایج مطلوب بوده که برای هرکسی مقدور است.
وی به نقش مردان در حجاب زنان اشاره کرد و گفت: کمرنگ شدن غیرت برخی از مردان، خود مشوق بیحجابی زنان میشود و تغییر در سبک زندگی، در ذائقهها، در جابهجایی نقشها، تأثیر رسانههای داخلی و خارجی، تهاجم فرهنگی، خودتحقیری، عزت نفس پایین و اعتماد به نفس کاذب دست به دست هم دادند تا مرد را از نقش اصلی خود جدا کنند.
یوسفی به غیرت مردان که این روزها به معنی مانع بودن حضور زنان در اجتماع معنا میشود، اشاره کرد و گفت: غیرت به معنای منع حضور زنان در جامعه نیست بلکه غیرت یعنی محافظت و مدیریت کلان خانواده و همچنین آگاهی منطقی نسبت به نقش مرد در خانواده؛ پس نباید رفتارهای جاهلانه در مردان را به حساب غیرت بگذاریم.
انتهای پیام