کد خبر: 4244431
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
استاندار آذربایجان‌شرقی:

نتایج پدافند غیرعامل در زندگی روزمره ملموس باشد

بهرام سرمست با بیان اینکه پدافند غیرعامل باید به افزایش احساس امنیت در جامعه منجر شود، گفت: نتایج پدافند غیرعامل در زندگی روزمره ملموس باشد.

بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، بهرام سرمست، استاندار آذربایجان‌شرقی، امروز، پنجم آبان‌ماه، در آیین زنگ پدافند غیرعامل در مدرسه اکبریه تبریز، با بیان اینکه پدافند غیرعامل باید به افزایش احساس امنیت در جامعه منجر شود، گفت: نتایج پدافند غیرعامل در زندگی روزمره ملموس باشد. وقتی صحبت از پدافند می‌کنیم نوعی حمله به ذهن متبادر می‌شود، اما این حمله الزاماً نظامی نبوده و می‌تواند یک تهدید غیرنظامی باشد.

وی با بیان اینکه وجه تمایز پدافند عامل و غیرعامل در نظامی و غیرنظامی بودن آن است، تصریح کرد: پدافند غیرعامل مجموعه واکنش‌ها و دفاعیاتی است که در برابر تهدیدات غیرنظامی انجام می‌شود.

سرمست ادامه داد: تهدیدی که علیه جامعه و امنیت روحی و روانی انجام می‌شود، الزاماً نظامی نیست و می‌تواند همچون تهدید تأسیسات، خطرات جانی برای شهروندان، بحران زیست محیطی و هر تهدیدی که آرامش روح و روان و جسم دانش‌آموزان و شهروندان را به خطر اندازد، غیرنظامی باشد.

استاندار آذربایجان‌شرقی به کارکردهای پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: این کارکردها شامل حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی همچون منابع تأمین آب، استمرار خدمات ضروری همچون آتش نشانی، امداد و نجات، جلوگیری از ایجاد اختلال در تأسیسات و تجهیزات مخابراتی و سایبری کشور در زمینه دسترسی بانک‌ها به اینترنت و مقابله با نفوذ و هک، تداوم شبکه‌های اطلاع‌رسانی، حفاظت از جان مردم به هر شکل ممکن و مهمتر از همه حفاظت از امنیت روحی و روانی مردم است، به‌طوری که بعضی اوقات یک شایعه می‌تواند امنیت روحی و روانی مردم را تهدید کند.

وی به لزوم اجرای پدافند غیرعامل در مدارس تأکید کرد و گفت: در مدارس ایجاد یک کمیته برای اجرای پدافند غیرعامل نیاز است تا بتواند ایجاد امنیت و مهمتر از آن احساس امنیت کند.

سرمست ادامه داد: مدیریت استرس در شرایط بحرانی یکی از اصول و اقدمات پدافند غیرعامل است که یکایک افراد بتوانند مهارت کنترل احساسات و استرس را به دست بیاورند. پایداری در شرایط بحرانی و کم کردن دامنه آسیب‌هایی همچون زلزله، آتش‌سوزی و حملات به شکلی که بتوانیم آرامش خود را حفظ کرده و آسیب ها به حداقل برسانیم، از دیگر کارکردهای پدافند غیرعامل است.

استاندار آذربایجان‌شرقی در ادامه گفت: عملکرد مدرسه در رابطه با رشد شخصیت و بالندگی دانش‌آموزان به‌گونه‌ای که دبیران و مدیران، مجموعه تدابیری تربیتی به‌کار می‌گیرند تا امید به آینده را در دانش‌آموزان زنده نگه‌ دارند، جزوی از پدافند غیرعامل است.

وی تأکید کرد: پدافند غیرعامل مربوط به لحظه نیست و در طول زندگی ما به‌صورت روزمره در سطوح فردی، اجتماعی، خانواده، ملی و بین‌المللی وجود دارد.

استاندار آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: مدیران وظیفه داریم همه امکانات و تدابیر لازم را به‌کار بگیریم تا آرامش روحی و روانی دانش‌آموزان فراهم شود تا به فعالیت علم‌آموزی خود ادامه دهند، چرا که تضمین‌کننده آرامش جامعه است.

انتهای پیام
captcha