کد خبر: 4286824
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۷
امام جمعه تبریز:

توقف غنی‌سازی، توقف پیشرفت و علم است

حجت‌الاسلام والمسلمین مطهری‌اصل، تعطیلی غنی سازی هسته‌ای به معنای تعطیلی علم، پیشرفت، رشد و ترقی در کشور است، گفت: ایران به دنبال غنی سازی صلح آمیز بوده چون به دنبال انرژی صلح آمیز هسته‌ای است.

حجت الاسلام مطهری اصل، امام جمعه تبریز

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل، امام جمعه تبریز، امروز 16 خردادماه، در خطبه‌های  نماز عید قربان، اظهار کرد: آمریکا با در اختیار داشتن بیش از ۱۰۰ نیروگاه هسته‌ای و هزاران بمب اتمی، اخیراً نیز با دستور رئیس‌جمهور جدید خود به دنبال سه برابر کردن این ظرفیت است. چگونه ممکن است کشوری که خود این‌گونه از انرژی هسته‌ای استفاده می‌کند، ایران را از حق مسلم خود باز دارد؟ ما هرگز فعالیت‌های صلح‌آمیز خود را به خواست دیگران محدود نخواهیم کرد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود ادامه می‌دهد، تأکید کرد: ملت ایران با تبعیت از منویات رهبر معظم انقلاب، هر اقدامی را که در جهت تعالی و پیشرفت کشور باشد، دنبال می‌کند و برای آن از هیچ کشوری اجازه نخواهد گرفت.

مطهری‌اصل خاطرنشان کرد: غنی‌سازی تنها به معنای تولید سلاح نیست بلکه در حوزه‌های پزشکی، کشاورزی و صنعت نیز کاربرد دارد. کشورهای دیگر به دلیل کمک‌های خارجی توانسته‌اند به این فناوری دست یابند، اما ایران در شرایط تحریم و با اتکای به توان بومی موفق به کسب این دستاورد شده که مایه افتخار است.

امام جمعه تبریز گفت: جوانان ایرانی با تلاش و ایمان به آرمان‌های انقلاب، توانسته‌اند این مسیر را طی کنند و از این پس نیز با قدرت، مسیر پیشرفت در انرژی هسته‌ای را ادامه خواهند داد، چراکه فرمایشات مقام معظم رهبری، چراغ راه ملت ایران است.

وی در ادامه تصریح کرد: عید سعید غدیر خم «عیدالله‌الاکبر» است و دین مبین اسلام، عالی‌ترین مسئله در تشکیل جامعه و نظام اسلامی را در مسئله غدیر متجلی کرده است. غدیر، عید الله الاکبر است زیرا که در این روز نعمت ولایت و امامت که بزرگترین موهبت الهی و موجب اکمال دین بوده، مقرر شده است.

مطهری اصل همچنین بر برگزاری هرچه باشکوه‌تر عید غدیرخم توسط مردم در مساجد، ادارات حتی خانه‌ها تاکید کرد.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه نباید در هیچ زمینه‌ای اسراف کرد، اظهار کرد: تمام تلاش ما شیعیان این است که خداوند ما را دوست داشته باشد و در قیامت دست ما را بگیرد. از این‌رو، باید در انرژی، خوردن، آشامیدن و لباس پوشیدن، مراقب رفتار خود باشیم.

وی با اشاره به نقش صرفه‌جویی در توسعه جامعه افزود: هر جامعه‌ای که ثروت داشته باشد و مردم آن صرفه‌جویی را در پیش گیرند، بی‌تردید به پیشرفت دست می‌یابد. اما در صورت نبود صرفه‌جویی، فقر دامن‌گیر آن جامعه خواهد شد.

مطهری اصل در بخش دیگری از سخنان خود بر رعایت حدود الهی تأکید کرد و گفت: دستیابی به تقوا از رهگذر عبادت حاصل می‌شود و یکی از مهم‌ترین عبادات در این ایام، قربانی کردن است.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی با بیان این که عید قربان عید نشان دادن اخلاص و بندگی خداوند است، اظهار کرد: عید قربان، عید غلبه بر نفس و اوج بندگی قربانی رمز فداکاری و ازخودگذشتگی و دادن جان در راه محبوب و حد نهایی تسلیم در برابر معبود است.

وی افزود: عید قربان را روز جداشدن بندگان از تعلقات دنیوی دانست و خاطرنشان کرد: این روز بزرگ روز بیان اخلاص و بندگی مسلمانان است.

مطهری‌اصل با اشاره به فلسفه قربانی در ایام حج، تصریح کرد: یکی از اعمال مهم در مناسک حج، قربانی کردن است و برای کسانی که توانایی آن را دارند، واجب شمرده می‌شود. واژه قربان از قرب می‌آید و نشان‌دهنده نزدیکی به حضرت حق است.

خطیب عید قربان ادامه داد: این فقط قدرت دین است که می‌تواند مادیات را به معنویات پیوند دهد. قوام و استواری مردم با کعبه و طواف آن است؛ تا زمانی که طواف، کعبه و قبله وجود دارد، مردم می‌توانند با افتخار زندگی کنند، چراکه زندگی با بت‌پرستی، نفس‌پرستی و ریاست‌پرستی دوام نمی‌آورد.

وی قربانی کردن را عامل قوام جامعه دانست و تأکید کرد: اگر به فقرا و نیازمندان رسیدگی نکنیم، آن جامعه دیگر جامعه نخواهد بود. مسئولان و دولتمردان باید نسبت به این امر توجه ویژه داشته باشند.

مطهری اصل به ابعاد مختلف قربانی اشاره کرد و گفت: قربانی کردن دارای دو جنبه اساسی است؛ نخست، نیت الهی که باید در لحظه ذبح، هواهای نفسانی و طمع را از دل بیرون کرد، و دوم، رسیدگی به فقرا که تجلی روح اجتماعی و انسان‌دوستانه این عمل عبادی است.

انتهای پیام
captcha