کد خبر: 4294932
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
به‌مناسبت سالروز پذیرش قطعنامه ۵۹۸

اثبات حقانیت ایران + فیلم

۱۱ سال پس از آغاز جنگ تحمیلی و سه سال پس از صدور قطعنامه ‌۵۹۸ با تلاش مسئولان نظام جمهوری اسلامی، حقانیت ایران در دفاع از تمامیت ارضی خود به اثبات رسید و دبیرکل وقت سازمان ملل متحد، ۱۸ آذر ‌۱۳۷۰ در یک گزارش رسمی به شورای امنیت اعلام‌ کرد که عراق مسئول و آغازگر جنگ علیه ایران بوده است.

قطعنامه 598

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، در روز ۲۷ تیرماه ۱۳۶۷ به‌دنبال پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل از سوی ایران، جنگ هشت ساله میان ایران و عراق رسماً به پایان رسید. این قطعنامه اول مرداد ۱۳۶۶ از سوی سازمان ملل صادر و در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ از سوی ایران پذیرفته شد. در بخشی از قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت، از طرفین درگیر درخواست شده بود که «فوراً در جنگ آتش‌بس اعلام کرده و آن را رعایت کنند، نیروهای مسلح خود را تا پشت مرزهای شناخته شده بین‌المللی به عقب بکشند و اسرای جنگی را آزاد کنند.»

دولت جمهوری اسلامی ایران که به دلیل بعضی ضعف‌ها و نقایص قطعنامه به مدت یک‌سال آن را نپذیرفت، پس از حمله عمدی ناو جنگی آمریکایی وینسنس، به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران بر فراز خلیج‌فارس که ۲۹۰ مسافر آن شامل ده‌ها زن و کودک به شهادت رسیدند و بمباران شیمایی صدام در داخل عراق که منجر به قتل‌عام صدها هزار تن از مردم شد، مسئولان و کارشناسان مصلحت را در پذیرش قطعنامه دانستند. بنابراین، جمهوری اسلامی ایران در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ رسماً به خاویر پرز دکوئیار، دبیرکل سازمان ملل متحد اطلاع داد که به‌منظور جلوگیری از کشتار و برقراری عدالت و استقرار صلح در منطقه و جهان، قطعنامه ۵۹۸ را می‌پذیرد.

در پی اعلام قبول قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران، امام خمینی(ره) در پیامی که به بهانه سالروز کشتار زائران ایرانی در مکه منتشر شده بود، به تشریح سیاست جدید جمهوری اسلامی در قبال جنگ تحمیلی و دلایل پذیرش قطعنامه پرداخت. در این پیام آمده بود: «اما در مورد قبول قطعنامه که حقیقتاً مسئله بسیار تلخ و ناگواری برای همه و خصوصاً برای من بود، این است که من تا چند روز قبل معتقد به همان شیوه دفاع و مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و کشور و انقلاب را در اجرای آن می دیدم؛ ولی به واسطه حوادث و عواملی که از ذکر آن فعلًا خودداری می‌کنم، و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد و با توجه به نظر تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای کشور، که من به تعهد و دلسوزی و صداقت آنان اعتماد دارم، با قبول قطعنامه و آتش‌بس موافقت نمودم؛ و در مقطع کنونی آن را به مصلحت انقلاب و نظام می‌دانم.»

انتهای پیام
captcha