به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی استانداری، بهرام سرمست، استاندار آذربایجانشرقی، شامگاه 28 تیرماه در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، با بیان اینکه مردم استان در جنگ ۱۲ روزه، انسجام ملی را معنا کردند، اظهار کرد: هرگونه تعلل در اجرای طرح انتقال آب ارس پذیرفتنی نیست. تمام اقدامات مربوط به دیپلماسی اقتصادی و حتی بازدید معاون اول رئیسجمهور از این پروژه را عملی کردهایم و امروز باید راههای تسریع اجرای این پروژه از جمله سهم بخش صنعت و قطعهبندی پروژه بررسی شود.
وی با اشاره به وضعیت مدیریت استان در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، اضافه کرد: پای کار بودن مجموعه مدیریتی استان و مردم در این ایام ارزشمند بود. در این روزها مردم با سعه صدر، مقاومت، مشارکت همه جانبه، انسجام و همدلی به رغم فشار حملات و تهاجمات ایستادند.
سرمست بیان کرد: تهاجم دشمن به استان از حوالی ساعت پنج صبح روز ۲۳ خردادماه شروع شد و ساعت ۶ صبح همان روز جلسه شورای تأمین استان برگزار و بهطور چند لایه تمام معاونتهای استانداری درگیر موضوع در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، عمرانی و منابع انسانی شدند.
استاندار آذربایجانشرقی گفت: برای رعایت حال آرامش خانوادهها، فعالیت بانوان کارمند در آن ایام غیرحضوری شد، اما ادارات همچنان به فعالیت خود ادامه دادند و واحدهای افتصادی نیز فعال بودند.
وی افزود: پیش از ابلاغیه دولت، استان آذربایجانشرقی پیشقدم شد و در جلسات برگزار شده، مقرر شد رسوب کالاهای اساسی در گمرکات ظرف ۴۸ ساعت ترخیص شود و در این راستا ۱۲ هزار تن کالاهای اساسی در ۲ روز از گمرک سهلان ترخیص شد.
سرمست یادآوری کرد: براساس مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع استان، اگر دستگاههای مربوطه به استعلامات گمرک جواب ندهند، به منزله تأیید بوده و مسئولیت عواقب بعدی برعهده آنها خواهد بود که این اقدام موجب شد استانهای دیگر نیز به گمرک استان ما روی بیاورند.
استاندار آذربایجانشرقی ادامه داد: استان در زمینه اعمال تفویض اختیارات بهعنوان پایلوت کشوری، مطرح است و در بخش صادرات، این خطمشی را ادامه میدهیم و آماده دریافت پیشنهادات هستیم.
وی با اشاره به تفویض اختیارات به استانداران، اظهار کرد: اکنون در شرایط «نه جنگ، نه صلح» هستیم و بر این اساس باید تمام تدابیر لازم برای شرایط فوقالعاده و بحرانی را پیشبینی کنیم و از این فرصت برای شکستن انحصار تمام اقلام بهره ببریم.
سرمست با بیان اینکه آماده دریافت پیشنهادات بخش خصوصی درباره تفویض اختیارات هستیم، گفت: ذخیره راهبردی استان مشخص است و هر گونه کمبود احتمالی باید با هماهنگیهای مربوطه جبران شود.
وی درباره بارورسازی ابرها در استان و دریاچه ارومیه نیز تصریح کرد: امسال برای اولینبار در چند مرحله بارورسازی ابرها برای دریاچه ارومیه را انجام دادیم که هر بار بین ۱۵ تا ۳۰ میلیمتر بارش داشتیم. همچنین براساس پیشنهاد اتاق بازرگانی تبریز و تأیید وزارت نیرو، مقرر شده تا یک فروند هواپیما برای بارورسازی ابرها، خریداری و در منطقه مستقر شود.
استاندار آذربایجانشرقی اظهار کرد: ۲۷ اقدام عملی برای احیای دریاچه ارومیه نوشته شده که بیشتر آنها روی کاغذ مانده، اما تأثیر بارورسازی ابرها مهمتر و عملیاتی است و باید پیگیری کنیم، زیرا به بخش کشاورزی و احیای دریاچه ارومیه کمک میکند.
وی به وضعیت ذخیره آبی تبریز نیز اشاره کرد و افزود: ۵۰ درصد آب تبریز از منبع زرینه رود (سد بوکان) میآید اما امروز ذخیره آب سد بوکان یک سوم شده و در مسیر انتقال به تبریز نیز برداشتهای غیرمجاز و استفاده از آب شرب برای کشاورزی گزارش میشود که طی صحبت با استاندار آذربایجانغربی مقرر شده تا نظارت بیشتری انجام گیرد و حقابه تبریز لطمه نبیند.
انتهای پیام